vineri, 21 iunie 2024

CEA MAI AVARĂ PERSOANĂ DIN ISTORIE


Hetty Green... cea mai zgârcită femeie din istorie, averea ei este estimată la peste 2,3 miliarde de dolari. Hetty Greene s-a născut în America în 1835. Era singura fiică a unui om de afaceri bogat.

Ea a moștenit de la tatăl ei o avere estimată la 7,5 milioane de dolari. La vârsta de douăzeci și unu de ani, s-a mutat la New York pentru a-și investi banii pe Wall Street.
S-a căsătorit cu un milionar ca ea, dar a trăit din resturi rămase de la magazinele alimentare și s-a luptat pentru a obține un os gratis pentru câinele ei în fiecare zi! Hetty Greene era o femeie foarte nefericită. Și-a cusut 🪡 chiloții de la vârsta de 16 ani și nu i-a schimbat și nu și-a cumpărat alții noi până în ziua în care a murit.
Nu a cheltuit niciodată un ban🪙, așa că se spunea că nu a folosit niciodată apă fierbinte, că purta o rochie neagră pe care a schimbat-o doar până s-a uzat complet.
Hetty l-a făcut pe propriul fiu să i se amputeze piciorul pentru că atunci când i s-a rupt, ea a amânat tratamentul, nu a cheltuit niciun ban și a continuat să caute îngrijiri medicale gratuite.
Hetty Greene a murit în 1916, la vârsta de 81 de ani, la New York și a fost inclusă în Cartea Recordurilor Guinness drept „cea mai zgârcită persoană din lume”.
Cauza morții a fost un accident vascular cerebral din cauza unei dispute cu o servitoare, care cerea o creștere a salariului.
A murit și a lăsat în urmă o avere uriașă, iar copiii ei nu i-au moștenit lăcomia extremă, ci mai degrabă au fost generoși până la punctul în care fiica ei a construit un spital gratuit cu banii ei!! 🤔
Bogăția este o stare de spirit😇"
Sursa: pagina Dr. Ciprian Maxim

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.