joi, 13 iunie 2024

Daria Maria Porumbel, la sărbătoarea Zilei Eroilor, azi, de Înălțarea Domnului Iisus Hristos

 

Pentru vizitatorii blogului meu, prezența Dariei Maria Porumbel nu mai este o surpriză. 

Laureată a concursurilor internaționale Miss Lizzi - trofeu, Lumină și culoare - Premiul 1, astăzi, cu ocazia Sfintei zi a Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos și a Zilei Eroilor, la invitația reprezentanților  Garnizoanei Pitești, Daria expune lucrările ei personale, abordând o temă cu totul nouă, în speță cinstirea eroilor neamului românesc. 

Onorată să o prezint participanților la eveniment, i-am recomandat Dariei ca, la întrebarea ” cine a fost Maestrul care te-a pregătit ”, să răspundă, simplu, curajos : 


Maestrul meu a fost, este și rămâne DUMNEZEU. 




 
PORUMBEL DARIA-MARIA, s-a nascut la data de 05.01.2011 in Mun. Pitesti, Judetul Arges.

               Inca de mica, a aratat o inclinatie artistica, acest lucru fiind observat de cadrele didactice de la gradinita privata “ O Lume Minunata”, condusa de doamna Adina Sima.

               Pe parcursul anilor de gradinita, Daria, a fost indrumata pe partea de desen, pictura, de doamna David Camelia, participand, astfel, la mai multe concursuri in tara. Printre primele concursuri se numara si Festivalul Art Fest Craiova, unde ea a obtinut mai multe premii dintre care mentionez, Premiul I, categoria desen si Premiul Micilor Sperante.  

               In perioada septembrie 2017 – februarie 2019,  Daria, a urmat cursurile clasei pregatitoare si primul semestru din clasa I la Scoala Gimnaziala “ Marin Preda – Pitesti “.

               Datorita faptului ca isi dorea tot mai mult sa aprofundeze inclinatiile sale artistice si pasiunea ei crestea odata cu varsta, incepand din martie 2019 si pana in prezent, Daria urmeaza cursurile ciclului primar si gimnazial din cadrul “ Liceului de Arte – Dinu Lipatti “ din Pitesti, atat sectiunea muzica-pian( clasele 1-4) cat si arte plastice, din clasa a V-a.

               Aici a fost sustinuta si indrumata, pe partea de grafica, de doamna profesoara Anca Giura, obtinand aproximativ peste 100 premii I si Trofee in cadrul concursurilor nationale si internationale (Bangladesh, Germania, Polonia, Austria, Spania, Atlanta) la care a participat, pe o perioada de 5 ani.

Daria  are pana in prezent 2 expozitii personale. Prima a avut loc acum 2 ani, la Biblioteca Judeteana “Dinicu Golescu”si s-a numit “Povestile Fabuloase ale Dariei”. In cadrul ei au fost prezentate 30 de lucrari  cu tematica fantastica, realizate de Daria pe toata perioada pandemiei.

              Vernisajul celei de a doua expozitii « FANTEZIE PRINTRE ANOTIMPURI » a avut loc ieri, tot in cadrul Bibliotecii Judetene si cuprinde un numar de 47 de lucrari, realizate in ultimii 2 ani, lucrari care vor ramane expuse pe simezele bibliotecii pana la data de 29.06 2024.

        Prin aceste lucrarile, Daria isi doreste sa ajunga la sufletele  privitorilor si sa le transmita  si lor bucuria pe care ea o are atunci cand creeaza.

Andreea Porumbel, mama Dariei. 

            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.