duminică, 16 iunie 2024

Marian Cristea - Mesaj Ziua eroilor, 13 iunie, 2024

 

Am onoarea să vă salut domnule comandant. Am onoarea să vă salut domnilor veterani de război Am onoarea să vă salut domnilor ofițeri, maiștrii militari, subofițeri și elevi

Bună ziua, domnișoarelor, doamnelor și domnilor

Hristos s-a înălțat !

Sărbătorim astăzi, împreună, aici, în sfânta zi creștină de Înălțare a Domnului, Ziua Eroilor noștri, zi dedicată celor ce și-au jertfit viața pe altarul patriei. Cu acest prilej, permiteți-mi să aducem piosul nostru omagiu jertfei tuturor eroilor români care, de-a lungul veacurilor, și-au sacrificat viața pe câmpurile de luptă, pentru pământul românesc, pentru apărarea țării și întregirea neamului, pentru apărarea credinței strămoșești, pentru libertate, dreptate și demnitate.

Vă propun ca în cinstea memoriei lor să păstrăm un moment de reculegere.

Eroi pe care îi cinstim astăzi sunt cei care au trecut prin ororile acelor vremuri ale istoriei și au făcut sacrificiul suprem pentru apărarea și reîntregirea țării. Prin devotamentul și jertfa lor neprețuită, au fost apărate integritatea și libertatea țării și s-a afirmat demnitatea națională a României.

Distinși veterani de război

Națiunea română vă este recunoscătoare pentru abnegația și devotamentul de care ați dat dovadă sub culorile drapelului național. Ne înclinăm în fața dumneavoastră și vă transmitem aprecierea și respectul nostru pentru toate sacrificiile făcute. Eroii neamului nostru au fost și continuă să fie adevărate simboluri ale abnegației, ale curajului și ale simțului datoriei. Ei au lăsat în urma lor lecția dăruirii de sine pentru idealul de a servi patria și constituie modele demne de urmat pentru tinerele generații și cele viitoare. Cea mai de preț moștenire este exemplul lor de credință, în idealurile naționale, de tărie față de glia străbună și de patriotism. Fără cinstirea eroilor, amintirile neamului se şterg, iar peste tradiţiile multiseculare se aşterne uitarea, drept pentru care nu trebuie să fie uitate vreodată numele scrise pe mormintele şi monumentele ridicate în cinstea eroilor, de aceea îi pomenim din generaţie în generaţie.

Libertatea din zilele noastre, bucuria de astăzi, nu ar fi fost posibile fără această dăruire până la sacrificiu a celor care au trăit înaintea noastră. Avem datoria morală să cinstim memoria eroilor noștri și să-i onorăm cu înaltă prețuire pe cei care și-au dat viața pentru ca noi să avem astăzi un stat de drept, liber și democratic și de a arăta că am înțeles sensul luptei și jertfei lor supreme.

Glorie eternă și Recunoștință veșnică eroilor noștri! Dumnezeu să îi odihnească în pace pe toți martirii neamului, iar amintirea lor să rămână veșnică în sufletele noastre!

Marian Cristea - Sef Cercul Militar Pitești

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.