marți, 6 august 2024

POVESTE CU TÂLC...😍👩

 

O familie de evrei care a emigrat în Statele Unite din Lituania i s-a făcut milă de băiatul de 7 ani de mai jos și l-a adus acasă.
👦A petrecut noaptea, unde, pentru prima dată în viață, a fost tratat cu bunătate și tandrețe.
Se întorcea regulat și când se culca, doamna 👵Karnovski îi cânta cântece de leagăn rusești pe care le cânta împreună cu ea.
Mai târziu a învățat să cânte diverse cântece rusești și evreiești. De-a lungul timpului, acest 👦băiat a devenit fiul adoptiv al acestei familii și domnul Karnofsky i-a dat chiar bani pentru a-și cumpăra primul instrument muzical, așa cum era obiceiul în familiile evreiești.
Acest 👦băiat a devenit un tânăr muzician și compozitor profesionist, a folosit aceste melodii evreiești în compoziții precum St. James's Hospital și Go Down Moses.
👦Băiețelul a crescut și a scris o carte despre această familie de evrei, care l-a adoptat în 1907. Și a vorbit cu mândrie idiș-ul fluent.
În amintirea acelei familii și până la sfârșitul vieții, a purtat Steaua lui David și a spus că în această familie a învățat „să trăiască o viață adevărată”.
Numele acestui 👦băiețel era Louis Armstrong...😊
😍Text preluat😍

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.