vineri, 16 august 2024

La data de 16 august 1949, scriitoarea Margaret Mitchell s-a stins din viaţă


⏩La data de 16 august 1949, scriitoarea Margaret Mitchell s-a stins din viaţă într-un accident de maşină. În seara de 11 august 1949, un taximetrist beat nu o vede în timp ce ea traversa strada și o lovește cu mașina. După cinci zile de comă, se stinge din viaţă. Nu împlinise încă 49 de ani (născută pe 8 noiembrie 1900).
⏩Margaret Mitchell a rămas cunoscută pentru unicul ei roman, „Pe aripile vântului”, care s-a bucurat de un succes internațional. Romanul a fost ecranizat în anul 1939. Pentru el, scriitoarea a primit Premiul Pulitzer în anul 1937, în anul următor fiind nominalizată la Premiul Nobel pentru Literatură.
⏩Filmul, cu acelaşi titlu, este considerat o capodoperă. Pelicula i-a avut drept protagonişti pe actorii Vivien Leigh şi Clark Gable. „Pe aripile vântului” a primit zece premii Oscar, un record deţinut timp de 20 de ani. Decesul scriitoarei a avut loc la câţiva ani de la apariţia filmului.
*Preluat
Sursa Ziarul de Constanta (via Mariana Mari)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.