Legenda Pandorei este una dintre cele mai fascinante povești din mitologia greacă, oferind o explicație simbolică pentru originea răului și suferinței în lume. Această poveste începe cu Prometeu, cel care a furat focul de la zei și l-a oferit oamenilor, aducându-le lumină și cunoaștere.
duminică, 18 august 2024
Legenda Pandorei
sâmbătă, 17 august 2024
UNICĂ ȘI INCONFUNDABILĂ E LIMBA ROMÂNĂ!
"Nu trăim decât o singură dată şi numai o singură viaţă. A avea un ideal înseamnă a avea oglindă. Într-un ideal te speli ca-ntr-o apă curată. Într-o oglindă îţi speli chipul obosit, potrivindu-ţi-l până când accepţi să fii. Dacă nu eşti în stare să recunoşti iarba după verde şi apa după sete, nu-i va fi niciodată nimănui dor de tine." - Nichita Stănescu
vineri, 16 august 2024
Amintirea
“Va-mbătrâni și-această zi, spre seară,
întrebare la care să reflectați:
„Pentru cine mă sacrific eu?”
La data de 16 august 1949, scriitoarea Margaret Mitchell s-a stins din viaţă
Elena Neicu - ÎNTÂLNIRE
… nu lăsa nimic pe ,,mai târziu”.
… nu lăsa nimic pe ,,mai târziu”. ,,Mai târziu” se răcește cafeaua. ,,Mai târziu” îți pierzi interesul. ,,Mai târziu” ziua se transformă în noapte. ,,Mai târziu” oamenii pleacă. ,,Mai târziu” oamenii îmbătrânesc. ,,Mai târziu” viața îți trece. ,,Mai târziu” regreți că nu ai făcut ceva. Când ai avut ocazia. – ,,Apoi am ajuns să înțeleg că timpul nu se câștigă niciodată și că nu se pierde niciodată, că viața este pur și simplu cheltuită.” (Almudena Grandes)
Esop - Limba
joi, 15 august 2024
PILDA zilei
15 august - Adormirea Maicii Domnului
15 august - „Adormirea Maicii Domnului este cea mai însemnată sărbătoare închinată Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, fiind direct legată de unicitatea persoanei acesteia în planul pedagogic de mântuire a lumii prin și în Hristos Domnul. Această mare sărbătoare comemorează adormirea și preaslăvirea prin ridicarea cu trupul la cer a Maicii Domnului Hristos” ”Pentru noi, românii, sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este timpul liturgic când mulţumim Sfintei Fecioare Maria pentru ocrotire şi mai ales ne rugăm prin frumoasele pricesne închinate cinstirii ei: „O, Măicuţă Sfântă, te rugăm fierbinte să ne-asculţi de-a pururi marea rugăminte: nu ne lăsa Măicuţă să pierim pe cale, căci noi suntem fiii lacrimilor tale”.
miercuri, 14 august 2024
Îmbătrânesc împreună doar cei care se iartă și se iubesc reciproc
CUVÂNTUL UNUI FILOSOF...
marți, 13 august 2024
Tăceri și lacrimi
Să folosim cu înțelepciune acest răgaz
"Se spune că între 15 august ( sf. Maria mare) și 8 septembrie (sf. Maria mică) oamenii nu îmbătrânesc, totul este cald și calm, că lucrurile se așează și oamenii au numai gânduri bune și își caută un făgaș nou. Se spune că între 15 august și 8 septembrie, vremurile nu știu încotro să o apuce, spre vară sau spre toamnă, că frunzele îngălbenesc, dar nu cad, că păsările vor să plece, dar încă nu știu dacă spre nord sau spre sud. Se mai spune că râurile nu mai curg și că marea nu are valuri, pentru că timpul stă pe loc și așteaptă. Să folosim cu înțelepciune acest răgaz pentru a vindeca mintea de gânduri negre și pentru a ne trăi sufletul cât mai aproape de Dumnezeu."
luni, 12 august 2024
duminică, 11 august 2024
ROSTUL CITITULUI
Energie pierdută... dacă....
Dacă spui : "MI-E DOR DE TINE" iar celălalt nu simte la fel, energia este pierdută.
vineri, 9 august 2024
Despre ce nu vorbește știința:
Mircea Eliade, ”Despre destinul înțelegerii”
”Spun oamenii că au căutat o viață întreagă ”femeia ideală” și n-au găsit-o. Absurd. O puteau găsi în oricare femeie, dar pentru aceasta le trebuia iubirea aceea adevărată, care să rupă cercul insului lor, să înfrângă instinctul de conservare care îi zidea în fața dragostei, să anuleze acel abstract dor de ”femeia ideală”, creat numai pentru confortul lor, pentru odihna lor melancolică și amuzantă; căci e foarte confortabil să ”cauți” veșnic, mai greu e să găsești și să nutrești ca un perfect amant ghimpele acela de iubire”
CE UȘOR TE POȚI ÎNȘELA ATUNCI CÂND JUDECI DUPĂ APARENȚE !!
APARENȚELE ÎNŞALĂ
La mulți ani iubitorilor de cărți! 💗 9 august - Ziua Internațională a Iubitorilor de Cărți. 📚📖 ✍Nicio construcție ridicată de om, nu întrece o carte.☝ (Nicolae Iorga) Plăcerea de a citi este un sentiment pe care trebuie să - l împărtășești cu alții. Să deschizi o carte frumoasă și să te cufunzi în ea , este o sărbătoare.
joi, 8 august 2024
"A ajuta pe cineva în dificultate este locul unde începe civilizația"
Odată, o studentă a întrebat-o pe antropologul Margaret Mead care consideră că este primul semn de civilizație într-o cultură. Ea se aştepta ca antropologul să vorbească despre cârlige, vase de argilă sau pietre ascuțite. Dar nu. Mead a spus că primul semn de civilizație într-o cultură antică era dovada unei persoane cu femurul rupt şi vindecat (osul coapsei). Mead a explicat că în regnul animal, dacă îți rupi piciorul, mori. Nu poți fugi de pericol, nu te poți duce la râu să bei apă sau să vânezi.
Petre Ţuţea, românul
,,Treisprezece ani de închisoare… Aveam doar o hăinuţă de puşcăriaş. Ne dădeau o zeamă chioară şi mămăligă friptă. M-au bătut… M-au arestat acasă. Nici nu ţin minte anul… Când m-au anchetat am leşinat din bătaie. Iacătă că n-am murit! Am stat la Interne trei ani. Am fost după aceea la Jilava, la Ocnele Mari şi pe urmă la Aiud. Eu mă mir cum mai sunt aici.
miercuri, 7 august 2024
Albert Camus - sinuciderea sau vindecarea
Trezire, tramvai, patru ore de birou sau de uzină, masă, tramvai, patru ore de muncă, masă, somn; şi luni, marţi, miercuri, joi, vineri, sâmbătă, în acelaşi ritm — iată un drum pe care îl urmăm cu uşurinţă aproape tot timpul. Dar într-o zi ne pomenim întrebându-ne «pentru ce?» şi totul începe o data cu această oboseală uimită; «începe», iată lucrul important. Oboseala se află la capătul faptelor unei vieţi maşinale, dar ea inaugurează în acelaşi timp mişcarea conştiinţei. Ea o trezeşte şi provoacă urmarea. Urmarea, adică întoarcerea inconştientă în lanţ sau trezirea definitivă. După trezire vine, cu timpul, consecinţa ei: sinuciderea sau vindecarea.
marți, 6 august 2024
POVESTE CU TÂLC...😍👩
MISS LIZZI, FOREVER – CONCURS INTERNAȚIONAL DE CREAȚIE, ED. A V-A, 2024
MISS LIZZI, FOREVER – CONCURS INTERNAȚIONAL DE CREAȚIE, ED. A V-A, 2024 - NU UITAȚI - 15 AUGUST ÎNCEP ÎNSCRIERILE 😇
ÎNSCRIERI LA Concursul Internațional de Creație ” Miss Lizzi, forever ”, dedicat ființelor necuvântătoare, cei mai sinceri și dezinteresați prieteni : păsări, animale, domestice, sălbatice, de companie, pentru care nutriți iubire, dragoste, emoții, cărora le-ați scris, dedicat poezii, proză scurtă, sau le-ați desenat din uriașa dragoste unică, nemărginită.
luni, 5 august 2024
De ce se numește această lună august?
duminică, 4 august 2024
Viața curge prin timp și noi curgem odată cu ea!
”Sunt oameni a căror prezență în viața ta contează pentru un timp. Contezi și tu în viața lor pentru același timp. Apoi această importanță se dizolvă, efectul se pierde, oamenii dispar atunci când nu mai contează. Rămâne o amintire totuși. Și un semn de întrebare, cu ce parte din acel om am rezonat atunci? Există și un răspuns. Dar cu acea parte din acel om poate nu mai rezonez acum. Căci ceva s-a schimbat în mine. Ceva s-a schimbat și în el. E inevitabilă schimbarea uneori. Și atunci cele două vibrații nu se mai ating sufletește. Iar trupurile,
Viața se schimbă după o anumită vârstă
,,Viața se schimbă după o anumită vârstă. Nu mai ai chef de drame, conflicte, explicații. Începi un fel de "selecție". Alegi să te înconjori de tot mai puțini oameni; de multe ori, preferi să alegi tăcerea; uneori chiar alegi absența. Începi să vezi lucrurile așa cum sunt, și mai puțin așa cum par. Cea mai bună parte din tine începi să o păstrezi doar pentru cei care știu să te cunoască în profunzime. Înveți să taci; să renunți. Scapi de multe lucruri: cuvinte, oameni, obiecte. Păstrezi doar ce te face mai bun. Pentru restul înveți arta indiferenței. Nu există niciodată un sfârșit." Ciprian Maxim