🐾❤️ – Dumnezeu este dragoste - ,,Crăciunul este pentru totdeauna, nu doar pentru o zi, este dragoste, dorinţa de a trăi împreună, de a dărui, toate acestea nu sunt de pus deoparte ca nişte clopoţei, lumini şi beteală argintie într-o oarecare cutie pe un raft. Binele pe care îl faci pentru alţii este binele pe care ţi-l faci ţie.” Norman Brooks
miercuri, 19 octombrie 2016
Prăjitura cu mere, fără blat. Nu ai mai mâncat așa ceva !
Aceasta prajitura cu mere are un strat de crema si un strat de bezea.
Te vei indragosti de ea
Ingrediente:
1 kg mere
2 lingurite scortisoara pudra
50 g unt, topit
Crema
6 galbenusuri
250 g zahar
2- 3 pliculete de zahar vanilat
1 l lapte
5 linguri faina
Bezea
6 albusuri
6 linguri zahar
Publicitate
Preparare:
Treceti merele curatate de coaja prin razatoarea cu ochiuri mari, amestecati-le cu unt, scortisoara si turnati intr-o forma termorezistenta. Nivelati si dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pana ce se evapora zeama lasata de mere.
Pentru crema
Frecati spuma galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Separat, dizolvati faina in putin lapte, batand energic pentru a evita formarea cocoloaselor, apoi subtiati cu restul de lapte.
Combinati cele doua compozitii si fierbeti le bain-marie, la foc potrivit, amestecand continuu, pana ce crema se ingroasa. Turnati-o fierbinte peste stratul de mere, nivelati si dati vasul din nou la cuptor pana ce crema formeaza deasupra o crusta.
Pentru bezea
Bateti spuma tare albusurile cu zaharul adaugat treptat. Turnati peste crema si nivelati sau faceti mici adancituri in spuma.
Dati in continuate la cuptor, la foc mic, pana ce albusurile se intaresc si capata o culoare aurie.
Scoateti tava din cuptor si lasati 24 ore in loc racoros.
Sursa: www.kfetele.ro
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.