TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 15 min
Timp de gatire: 30 min
Gata in: 45 min
– 1 pachet foi cremşnit (cremeş)
– 250 ml frişcă lichidă
Pentru cremă:
– 500 ml lapte
– 4 ouă
– 4 linguri făină
– 10 linguri zahăr
– 1 plic zahăr vanilat
– 150 g zahăr pudră
PREPARARE:
1. Faina cu 100 ml lapte se amesteca si se lasa deoparte. Restul laptelui împreuna cu ouale, zaharul si zaharul vanilinat se pun pe foc amestecând continuu.
2. Când fierbe, se pune compoziţ ia de faina cu lapte si se continua fierberea amestecând continuu. Este gata când se obţine o crema groasa. Se lasa sa se raceasca si apoi se mixeaza pentru a obţ ine o crema foarte fina.3. În tava de aragaz se asaza o prima foaie, se toarna crema care se întinde cu o spatula sau cu un cuţ it cu lama groasa, apoi se toarna frisca bine batuta, se niveleaza, se acopera cu o alta foaie si se da la rece de pe o zi pe alta.
4. Se taie cu un cuţ it foarte bine ascu it si se serveste presarata cu zahar pudra din abunden ţa.
Sursa: fiisanatos.info
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.