vineri, 21 octombrie 2016

Nu mai dormi pe partea dreaptă! Uite de ce trebuie să dormi pe partea stângă


Te tot foiesti in pat incercand sa gasesti o pozitie  comfortabila pentru somn??
Unii oameni au gasit deja raspunsul la aceasta intrebare,dar altii inca se confrunta cu lucrul acesta…
Te simti mai comfortabil pe spate sau pe burta?? Ai incercat cumva sa dormi si pe partea stanga ?

Multi experti afirma ca dormitul pe partea stanga este cel mai odihnitor. Doctorul John Douillard a incercat aceasta metoda intr-una din excursiile sale in India.
Iata cateva motive pentru care dormitul pe partea stanga este benefic organismului nostru…
Publicitate
1.Coloana vertebrala si respiratia
Pozitionarea corpului pe partea stanga in timpul noptii nu afecteaza deloc coloana vertebrala.Dormitul pe spate pune o presiune foarte mare pe partea de sus a coloanei si solduri.Acest lucru poate fi daunator pe termen lung.De asemenea, dormitul pe burta tensioneaza partea inferioara a spatelui si gatul.Dormitul pe partea stanga asigura un flux de aer optim la plamani.
2.Digestia
Dormitul pe partea stânga îmbunătăţeşte digestia, datorită faptului că atât pancreasul cât şi stomacul sunt, în proporţie mare, aşezate spre stânga. Aşadar, secreţia enzimelor digestive va fi mai bună dacă dormi pe partea stânga.
In aceasta pozitie produsele alimentare se vor deplasa mai repede din intestinul subtire spre intestinul gros apoi in colon.Este recomandat ca dupa masa sa te intinzi in pat pe partea stanga pret de 10 minute pentru a ajuta digestia.
Publicitate
3.Drenajul limfatic
Dormitul pe partea stânga îmbunătăţeşte sistemul limfatic. Acesta transporta substanţe importante, precum proteine şi glucoză, care sunt filtrate şi drenate pe partea stânga a corpului.
4.Benefic pentru femeile insarcinate
La femeile insarcinate este recomandat dormitul pe partea stanga,deoarece vena cava nu mai este apasata de uterul care se pozitioneaza langa aorta (care are peretii grosi). Aorta transporta sangele oxigenat inspre organele esentiale si tesuturi. Datorita grosimii sale, nu este afectata de greutatea uterului.
In concluzie dormitul pe partea stanga este foarte benefic pentru o mai buna odihna a organismului.Incercati mereu sa gasiti solutii usoare pentru o viata mai sanatoasa.
Sursa: www.healthiestuniverse.com
Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andri Laslau

Un comentariu:

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.