INGREDIENTE PENTRU ALUAT
- 200 ml de apă
- 200 g de făină
- 2 linguri de ulei vegetal
- o priză de sare
INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ
- 500 g de carne tocată (jumătate de vită și jumătate de porc)
- 2 cepe
- 1 morcov
- 3 căței de usturoi
- sare
- ierburi italiene
INGREDIENTS
- 150 g de smântână lichidă
- 50-100 g de cașcaval ras
- 2 ouă
- jumătate de legătură de mărar
MOD DE PREPARARE
- Fierbeți apa cu ulei. Adăugați făina în apa clocotită. Amestecați aluatul cu o spatulă, apoi frământați-l cu mâinile.
- Lăsați aluatul într-o parte ca să se răcească. Între timp pregătiți umplutura.
- Tăiați ceapa semirondele, dați morcovul prin răzătoare, prăjiți-le un pic și puneți tocătura de carne. Adăugați usturoiul pisat.
- Asezonați cu sare și condimente (ierburi italiene). Micșorați focul, acoperiți tigaia cu un capac și lăsați la înăbușit câteva minute. Stingeți focul.
- Întindeți aluatul subțire, puneți umplutura după ce s-a răcit și rulați sub formă de rulou.
- Puneți ruloul într-o tavă unsă cu puțin ulei.
- Tocați mărarul mărunt. Amestecați-l cu ouă și smântână. Adăugați cașcavalul.
- Ungeți rulada cu amestecul obținut și dați-l la cuptorul preîncălzit la 200 de grade până se va rumeni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.