marți, 22 noiembrie 2016

NU mai renunța la TINE pentru a face altora pe plac! Ai grijă în primul rând de TINE!


Atunci când te străduieşti să fii pe placul cuiva, tu te comporţi asemeni aşteptărilor lui şi devii ceea ce acea persoană îşi doreşte sa fii, pierzându-ţi astfel autenticitatea.
Din această cauză, tu NU mai reuşeşti să te simţi bine în pielea ta şi la nivel inconştient acumulezi multă frustrare şi devii nefericit, deoarece îţi pierzi adevărata identitate şi te simţi oarecum rătăcit.

Foarte multi oameni, din pacate, isi dau atat de muuult silinta sa fie pe placul altora (parteneri de viata cel mai adesea, prieteni, societate etc), incat renunta la sine si fac ”totul” pentru ceilalti.
Se strofoaca din rasputeri sa-i faca celuilalt pe plac, facand nenumarate lucruri pe care de fapt NU si le doreste sa le faca, dar totusi le face numai pentru a-l multumi pe celalalt. Si apoi, atunci cand celalalt NU apreciaza ”totul” pe care il faci pentru el, suferi atat de tare si incepi sa-l judeci si sa-l condamni pe celalalt pentru ca nu apreciaza ce ai facut pentru el, incepi sa-l ameninti ca nu vei mai face nimic pentru el si ca-l vei parasi si incepi sa-i faci fel si fel de reprosuri si chiar sa-l urasti!
Dar draga omule, vin si te intreb, oare cine te-a pus sa RENUNTI la TINE si sa te SACRIFICI pentru a face ”totul” pentru celalalt?
Oare nu TU de unul singur ai ALES sa faci ”totul” pentru celalalt si sa renunti la TINE, deoarece ai crezut tu ca astfel il vei determina sa te iubeasca, sa te aprecieze si sa te respecte?
Daca esti sincer cu tine insuti, iti vei recunoaste ca TU singur ai ALES sa faci ”totul” pentru celalalt, punandu-te astfel pe tine pe ultimul loc si facand fel si fel de sacrificii si compromisuri doar pentru a-l face pe celalalt sa te accepte, sa te iubeasca si sa te aprecieze!
De ce acum ii faci celuilalt reprosuri si continui sa-i tot ”scoti ochii” pentru cat de multe ai facut tu pentru el si cat te-ai tot sacrificat, cand stii foarte bine ca TU ai ALES sa faci asta?
Crezi ca celalalt e vinovat pentru ca tu acum suferi ca nu te apreciaza desi tu ai facut ”totul” pentru el, chiar daca NU iti doreai sa faci asta, renuntand la tine de cele mai multe ori?
Daca esti sincer, atunci vei recunoaste ca NU celalalt e vinovat, ci ca TU esti, pentru ca asa ai ALES sa faci! Nimeni NU te poate obliga sa faci NIMIC din ceea ce TU nu iti DORESTI!
Tot la fel e si in cazul in care celalalt iti cere sa faci anumite lucruri pe care tu NU ti le doresti sa le faci, dar totusi le faci doar pentru a primi validarea, iubirea si aprecierea celuilalt, renuntand astfel la TINE si calcandu-ti pe suflet!
Înţelege un lucru: oamenii care te vor ALTFEL decât cum EŞTI tu, nu sunt oameni POTRIVIŢI ţie, nu sunt oameni care rezonează cu tine, tocmai de aceea ei caută să te schimbe asemeni lor.
Intelege ca oamenii care iti cer sa faci lucruri pe care tu NU ti le doresti sa le faci, NU TE IUBESC, nu te apreciaza si NU te respecta si nici NU o vor face VREODATA, chiar daca tu vei RENUNTA la TINE, vei face ”totul” pentru ei si vei face cum isi doresc ei!
Înţelege că relaţiile cu acest gen de oameni, NU au cum să funcţioneze prea mult timp şi mai mult decât atât, în acest gen de relaţii te vei simţi nefericit.
Asadar, daca vrei sa fii IUBIT, apreciat si respectat de cineva, cauta sa te pui pe TINE pe primul loc in viata ta, sa NU mai faci nimic din ceea ce nu-ti doresti sa faci pentru altii, sa NU mai faci compromisuri si sacrificii doar pentru a-i determina pe altii sa te iubeasca, sa nu mai faci ”totul” pentru ceilalti, pentru ca oricum NU vei fi iubit si apreciat cu adevarat, decat atunci cand TU te IUBESTI pe tine cu adevarat, te RESPECTI si te APRECIEZI!
http://cameliaserban.ro/2016/11/19/nu-mai-renunta-la-tine-pentru-a-face-altora-pe-plac-ai-grija-in-primul-rand-de-tine/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.