Cei care iubesc pastele carbonara s-au îndrăgostit de rețeta asta. E o variantă ideală pentru un prânz în familie sau o cină (la ore rezonabile, desigur). O mâncare sățioasă și nu foarte grea, pe care cu siguranță o vei repeta cu plăcere.
1kg cartofi
150g carne de curcan
1 ceapă mică
300 ml smântână pentru gătit
100 g de parmezan
1 ou
sare și piper
pătrunjel tocat (opțional, pentru decorat)
2-3 felii de bacon
unt
PREPARARE
Preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius. Unge o tavă cu unt.
Se pun cartofii la fiert în apă fierbinte cu sare, după cum dorești: curățați, tăiați rondele, cubulețe sau chiar întregi. Se lasa 10-15 minute la fiert, în funcție de grosime.
ATENȚIE: nu trebuie să îi lași să se facă până la capăt.
Scurge cartofii de apă, taie-i dacă nu i-ai tăiat de la bun început. Pune-i în tavă, toarnă sosul și presară deasupra bucățile de curcan ușor fripte. Amestecă ușor toate ingredientele. Presară pătrunjel pe deasupra și dă la cuptor până se rumenește ușor – circa 30 de minute. După 15 minute, redu la jumătate focul.
S-au făcut când cartofii s-au pătruns.
Sursa: unica
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.