Muraturile sunt mentionate in Biblie si apar in operele lui Shakespeare. Exista in istorie de multa vreme, dar se crede ca au inceput a fi consumate in Mesopotamia, undeva prin anul 2400 IC. Cristopher Columbus si Amerigo Vespucci foloseau muraturile pentru a preveni aparitia scorbutului in randul echipajului.
In insulele Pacificului bastinasii mureaza legumele in gropi din pamant, acoperite cu frunze de bananier.
Mod de preparare: incepeti cu varza care dupa ce se spala, se taie fideluta, se presara cu sare pt conserve, cimbru si seminte de marar, se freaca bine si se lasa sa stea 30 minute. Varza ar trebui sa fie sarata ca pt salata. Intre timp, spalati ardeii si scoateti samburii, curatati interiorul de vene spalati interiorul ardeilor si lasati-i la scurs cu gura in jos. Dupa 30 minute, indesati fiecare ardei cu varza, ii asezati cu gura in sus in borcanul bine spalat, adaugati bucati de hrean curatat, piper boabe si foi de dafin printre ardei. Intro oala, puneti cam 2,5-3 l apa, adaugati 40 grame de sare pt litrul de apa, fierbeti saramura, lasati-o sa se raceasca 30 minute, apoi o turnati peste ardei, legati borcanul ziua urmatoare cu celofan si depozitati in camara.
http://www.kilocalorii.ro/kilocalorii/reteta-bunicii-ardei-umpluti-cu-varza-pentru-iarna-iata-o-reteta-simpla-si-delicioasa-de-ardei-umpluti-cu-varza/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.