Aceste clătite sunt delicioase, subțiri și foarte fine. Delicatețea clătitelor se manifestă prin forma lor aerată-dantelată. Încercați neapărat această rețetă și veți pregăti clătite delicioase, chiar dacă nu le-ați pregătit niciodată până acum. Clătitele sunt gustoase, frumoase și irezistibile.
INGREDIENTE
- 0.5 l de chefir sau lapte acru
- 1 pahar de lapte
- 1.5 pahare de făină
- 1-2 ouă
- 1 lingură de zahăr
- 0.5 linguriță de sare
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- ulei
MOD DE PREPARARE
- Puneți chefirul într-o cratiță și încălziți-l puțin (trebuie să fie cald, nu fierbinte).
- Adăugați oul (un ou mare sau 2 mici), zahărul, sarea, bicarbonatul de sodiu și amestecați toate ingredientele.
- Puneți făina atât, încât masa să fie de consistența smântânii dense, amestecați bine ca să nu formeze cocoloașe.
- Aduceți laptele la punctul de fierbere și turnați câte puțin în masa obținută, amestecând continuu (astfel pregătim aluatul pentru clătite).
- Dacă veți obține un aluat lichid, după părerea voastră, atunci mai adăugați puțină făină.
- Adăugați 1-2 linguri de ulei, amestecați bine. Aluatul pentru clătite este gata.
- Prăjiți clătitele, dacă este posibil, pe o tigaie din fontă (după un obicei vechi, am uns tigaia înainte de coacere cu ulei, indiferent dacă este sau nu ulei în aluat).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.