vineri, 11 noiembrie 2016

Cele mai savuroase clătite


Aceste clătite sunt delicioase, subțiri și foarte fine. Delicatețea clătitelor se manifestă prin forma lor aerată-dantelată. Încercați neapărat această rețetă și veți pregăti clătite delicioase, chiar dacă nu le-ați pregătit niciodată până acum. Clătitele sunt gustoase, frumoase și irezistibile.
INGREDIENTE

  • 0.5 l de chefir sau lapte acru
  • 1 pahar de lapte
  • 1.5 pahare de făină
  • 1-2 ouă
  • 1 lingură de zahăr
  • 0.5 linguriță de sare
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • ulei

MOD DE PREPARARE

  1. Puneți chefirul într-o cratiță și încălziți-l puțin (trebuie să fie cald, nu fierbinte).
  2. Adăugați oul (un ou mare sau 2 mici), zahărul, sarea, bicarbonatul de sodiu și amestecați toate ingredientele.
  3. Puneți făina atât, încât masa să fie de consistența smântânii dense, amestecați bine ca să nu formeze cocoloașe.
  4. Aduceți laptele la punctul de fierbere și turnați câte puțin în masa obținută, amestecând continuu (astfel pregătim aluatul pentru clătite).
  5. Dacă veți obține un aluat lichid, după părerea voastră, atunci mai adăugați puțină făină.
  6. Adăugați 1-2 linguri de ulei, amestecați bine. Aluatul pentru clătite este gata.
  7. Prăjiți clătitele, dacă este posibil, pe o tigaie din fontă (după un obicei vechi, am uns tigaia înainte de coacere cu ulei, indiferent dacă este sau nu ulei în aluat).
Sursa : bucatarul.tv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.