luni, 14 noiembrie 2016

Doi tineri români au CUCERIT Himalaya. Unul dintre vârfuri va purta NUME ROMÂNESC!


Vlad Căpușan și Zsolt Torok s-au întors astăzi din Himalaya, unde, pe 1 noiembrie, au realizat o performanță extraordinară, premieră mondială absolută: ascensiunea masivului Peak 5 - Saldim Ri, de 6,374m, un vârf tehnic si izolat, în conditii foarte dificile.

Informația și fotografiile au fost publicate de Teo Postelnicu, fost jurnalist, pe Facebook.


Cei doi tineri au dat numele traseului pe care au urcat ”Romanian Flame - ”Flacăra Românească”. "Conform cutumei internaționale, guvernul nepalez le va permite să dea şi numele vârfului, care acum se cheamă doar «Peak 5» sau «Saldim». Va fi un nume românesc, desigur!", a scris Teo Postelnicu pe Facebook.
 "A fost mult mai greu decât ne-am închipuit să parcurgem anumite pasaje tehnice la altitudine în condiții de frig si vânt extrem. Tot echipamentul pe care îl aveam nu era suficient pentru a ne ține cald, iar vântul era imbatabil. Au fost limite mentale pe care a trebuit sa le depășim pentru a ajunge mai sus. Nopțile fără somn petrecute la altitudine ne-au facut să ne dam seama că nu echipamentul ne va duce pe vârf, doar determinarea si perseverența noastră", a povestit Vlad Căpușan.
http://www.evz.ro/incredibil-doi-tineri-romani-au-cucerit-himalaya.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.