duminică, 16 iunie 2024

Marian Cristea - Mesaj Ziua eroilor, 13 iunie, 2024

 

Am onoarea să vă salut domnule comandant. Am onoarea să vă salut domnilor veterani de război Am onoarea să vă salut domnilor ofițeri, maiștrii militari, subofițeri și elevi

Bună ziua, domnișoarelor, doamnelor și domnilor

Hristos s-a înălțat !

Sărbătorim astăzi, împreună, aici, în sfânta zi creștină de Înălțare a Domnului, Ziua Eroilor noștri, zi dedicată celor ce și-au jertfit viața pe altarul patriei. Cu acest prilej, permiteți-mi să aducem piosul nostru omagiu jertfei tuturor eroilor români care, de-a lungul veacurilor, și-au sacrificat viața pe câmpurile de luptă, pentru pământul românesc, pentru apărarea țării și întregirea neamului, pentru apărarea credinței strămoșești, pentru libertate, dreptate și demnitate.

Mai lasă-mă ...

 


''Îndepărtează-te de persoanele care împărtășesc doar nemulțumiri, probleme, experiențe dezastruoase, frica și critica la adresa altora. Dacă cineva caută un coș unde să arunce toată mizeria sa, fă în așa fel încât să nu-i pui mintea ta la dispoziție.'' (Dalai Lama)

sâmbătă, 15 iunie 2024

TITANA

 


La Budapesta, Coldplay îl va duce pe Nicolae Furdui Iancu cu melodia "Noi suntem români". 🤔🤣😇

 


Dan Arsenescu - MESAJ ZIUA ÎNĂLȚĂRII DOMNULUI - ZIUA EROILOR 2024

 

Preacucernici parinti, stimate veteran de razboi, dragi elevi, stimati invitati

Astazi sarbatorim Înaltarea Domnului si Ziua Eroilor!

În semn de recunostinta pentru eroii Patriei care au cazut în Primul Razboi Mondial, autoritatile statului romăn au hotarât, prin decrettul-lege 1 693 din 04 mai 1920, ca Ziua Eroilor sa fie decretata sarbatoare national si sa fie celebrata ,, cu mare fast religios, scolar, militar si national,, , in Ziua Înăltarii Domnului.

JOHNNY RĂDUCANU sau *Mr. Jazz de România* despre manele și maneliști:

 


"Ăștia [neo-maneliştii] habar n-au sa cânte manele. Iar romancele alea care dau din buric [...] sunt mai rău ca niște curve. Nici măcar nu dansează în ritmul muzicii.
Textele le fac vulgare, ce-i oftatul ăla de doi bani, gen aoleeeu mamă?; iar ei sunt niste mediocri și dacă se cred grozavi, le dau eu, Johnny Raducanu, lecții de manele. Nu pe vorbe. Mă trag de la Dunăre unde s-a vorbit turcește și știu ce sunt alea. Manele adevarate am cântat și eu. Merită să fie înjurați pentru mutilarea folclorului românesc.

Eminescu

 

“Nimic nu e mai periculos pentru conștiința unui popor decât priveliștea corupției și a nulității recompensate.
Nu ne aducem aminte ca în vreo epocă România să fi avut în fruntea ei, ca astăzi, un guvern dușman intereselor și cerințelor ei.”
Pe data de 15 iunie 1889, la ora 4.00 dimineaţa, se stingea în Sanatoriul de Boli Mentale al Doctorului Şuţu, de pe strada Plantelor din Bucureşti, poetul Mihai Eminescu.

Moartea l-a găsit într-un halat ponosit, pe un pat metalic de spital, închis în ”celula” sa din spital. Cu doar câteva minute înainte de a trece în nefiinţă, a vrut doar un pahar cu lapte şi sprijin moral. I-a şoptit medicului de gardă care-i băga prin vizetă paharul cu lapte: ”sunt năruit”. S-a întins pe pat şi la scurt timp a murit.
Halatul ponosit avea să fie, de fapt, de-o valoare incomensurabilă.
Într-unul din buzunare se afla un mic carneţel. Pe acesta erau scrise… poezii. Ultima a fost scrisă chiar cu o oră înainte de moarte.

Loredana a lui Groza 🙂 XENA princesa guerreira



🙂
XENA princesa guerreira, Loredana Groza noastră.
Purtând vestimentația celebrei Xena copilăriei noastre, în fața a peste 50.000 de spectatori, ” Loredana Groza și dansatoarele au întreținut atmosfera pe Arena Națională ” anunță mass media românească. 🙂 Acompaniată de orchestra armatei, celebra artistă, la cei peste 53 de ani, nu se sfiește să-și arate coapsele, fesele implantate, trupul de sirenă. 🙂

" Cel care n-a simțit niciodată farmecul unei prietenii sincere și dezinteresate nu cunoaște toată fericirea pe care un om o poate primi de la un alt om." ( Carl Gustav Jung)

joi, 13 iunie 2024

Daria Maria Porumbel, la sărbătoarea Zilei Eroilor, azi, de Înălțarea Domnului Iisus Hristos

 

Pentru vizitatorii blogului meu, prezența Dariei Maria Porumbel nu mai este o surpriză. 

Laureată a concursurilor internaționale Miss Lizzi - trofeu, Lumină și culoare - Premiul 1, astăzi, cu ocazia Sfintei zi a Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos și a Zilei Eroilor, la invitația reprezentanților  Garnizoanei Pitești, Daria expune lucrările ei personale, abordând o temă cu totul nouă, în speță cinstirea eroilor neamului românesc. 

Onorată să o prezint participanților la eveniment, i-am recomandat Dariei ca, la întrebarea ” cine a fost Maestrul care te-a pregătit ”, să răspundă, simplu, curajos : 


Maestrul meu a fost, este și rămâne DUMNEZEU. 

13 iunie - Înălțarea Domnului, Ziua Eroilor. Veșnica lor pomenire ! Hristos S-a înălțat !

 


duminică, 9 iunie 2024

Nocturna lui Chopin, o rugăciune

 


Pentru o astfel de interpretare a Nocturnei lui Chopin, care este o rugăciune pentru tot publicul, durează o viață, iar uneori nu este suficient. Probabil mii, zeci de mii de pianiști pot cânta aceste note, dar doar câțiva ca Presler pot găsi codul divin în această muzică și îl pot traduce publicului. Notele sunt aceleași pentru toți, compozitorii fac tot posibilul să dea aluzie cum trebuie interpretate, dar codul divin rămâne ascuns, totul depinde de interpret. Doar oamenii înțelepți precum Menachem Pressler puteau transforma scrisorile muzicale ale lui Chopin într-o rugăciune - parca ar avea legatura directa cu Dumnezeu, și îi spune când, în ce cheie, cu ce putere, cu ce pauză, sensibilitate. Nu cred că vreun tânăr pianist poate atinge această perfecțiune. Doar că înțelepciunea vine cu timpul. Nu este o chestiune de viteză, ci de găsirea Codului Divin în lumea din jurul nostru. Acest lucru se aplică și publicului, care, dacă nu își deschide sufletul, va rata mesajul lui God-Chopin-Pressler.

Legenda păpădiei

 

🌼 La început, Dumnezeu a trimis un înger pe pământ să întrebe toate plantele cum vor să arate. Numai păpădia nu știa cum dorea să arate și îngerul i-a mai dat o zi, să se gândească...
🌞 În ziua aceea, păpădia s-a rugat, s-a gândit și s-a răzgândit, până a dat cu ochii de Soare, apoi s-a hotărât ca vrea să arate ca el. Știa că vrea să fie galbenă și frumoasă , strălucitoare și caldă , ca soarele...

vineri, 7 iunie 2024

Creator imaginr

 

Ieri m-am oprit la lanțul cel de crini 

De lângă gardul propriei grădini

Și-am împletit idee cu idee

Să-mi cațăr gândul pe Calea Lactee

 

Petalele de-un alb imaculat

Azi noapte, când visam, s-au scuturat

În locul lor vor înflori bujori

Și voi avea atunci un lanț de sori

joi, 6 iunie 2024

MĂ TEM DE CIFRA 4

 Miros a femeie bătrână. Privind depărtarea, mă-nalţ sub cerul mistic, sub greutatea anilor dezrădăcinaţi. Un cântec trecut de miezul nopţii mă-ntreabă:

- Hei, Legendă a simţului ce râde ! Azi, ce faci ?
- Las ziua să-mi crească alt rid, îi spun. Stai să vezi cum îşi trece mâna prin gândul meu căzut în abisul aceleiaşi flămânde realităţi.
- Şi ? Doar atât ?
- Nuuuu... Uite, colorez timpul. Miros a femeie bătrână, deportez speranţe, şi mă îmbrac în alb.
.............

Cu gândul la ridurile inimii mele, am întrebat-o cândva pe o fetiță dacă are idee de ce ne-a dat Dumnezeu riduri ? Iar răspunsul ei a fost:
- Ca să știm cui trebuie să îi spunem "Sărut mâna"?🫣

 MĂ TEM DE CIFRA 4

privindu-te îmi par mai bătrână
un fel de izbândă a timpului flegmatic
ce atârnă la brațul meu
cu țigara uitată aprinsă între buze
vestejită în lumină curioasă
cum de viața mă aduce în același punct

Eroi au fost, eroi sunt încă

 


marți, 4 iunie 2024

Timpul Bruxelles - La mulți ani, copii !

 


Timpul Bruxelles
 este împreună cu Laura Damian şi 
alţi 4
.

 
Mâine, 1 Iunie, este pentru ei, pentru COPIII care cresc, strâmb sau drept, în umbra adulților, pentru COPIII care învață singuri să-și ascundă tristețea în spatele unui nemaipomenit zâmbet, reușind, tot singuri, să-și învingă teama de haosul obscur care-i înconjoară, pentru COPIII care, cu ajutorul culorilor, îndrăznesc să viseze, imaginând o lume mai bună. Neîntinată, armonioasă, umană, o lume căreia, cu adevărat, îi pasă. O altfel de lume…
LA MULȚI ANI, copii! 🎈

Timpul Bruxelles


Timpul Bruxelles
 este împreună cu Laura Damian şi 
alţi 3
 în Regiunea Capitalei Bruxelles, Belgia.

 Francesca Tomas, abia împliniți 7 ani.

Un ultim salut, sosit din îndepărtată Calabria, cu mulțumiri adresate artistului plastic Iurie Brasoveanu, alături de cele dedicate autorului și sponsorilor concursului internațional “Lumină și Culoare”, ediția 2024. Cei mici și cei mari sunt invitați să pregătească deja lucrările scrise sau desenate, cu care să participe la ediția autumnală a concursului inițiat să descrie și să omagieze lumea animăluțelor: Miss Lizzy!
Detaliile vor fi publicate în curând de Elena Toma, pe profilul personal și pe pagina Univers XXL.
Laura Damian - editor