luni, 13 septembrie 2021

Un sas ucigaș de români patrioți !

 


Darie StoicaDacii și istoria românilor

Martiriul lui Horea și Cloșca !
Execuția prin tragere pe roată a lui Horea și Cloșca s-a desfășurat după un ritual stabilit dinainte . Primul a fost executat Cloșca care a primit 20 de lovituri , în timp ce Horea asista în picioare . A urmat Horea , căruia i-au dat 4 lovituri prin care i-au zdrobit picioarele , apoi călăul , pe nume Grancea Rakoczi din Alba Iulia , i-a zdrobit pieptul și după 8-9 lovituri și-a dat sufletul . Conform sentinței , au fost apoi eviscerați , iar organele interne au fost îngropate pe Dealul Furcilor . Corpurile le-au fost tăiate în 4 părți și puse în țeapă în cele mai importante localități din comitatele Alba și Hunedoara pentru intimidarea populației . Corpul lui Crișan , care se spânzurase în închisoare , a fost tratat în aceiași manieră .
Cine era atunci guvernator al Transilvaniei ? Samuel von Brukenthal ! Cine a dat ordinul pentru acest groaznic supliciu ? Samuel von Brukenthal ! Un sas ucigaș de români patrioți ! Și ce s-a întâmplat ieri ? I-au dezvelit statuia ridicată în onoarea lui . A unui criminal de români . Rușine !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.