sâmbătă, 9 iunie 2018

AMINTIRI... La Casa romanței, Târgoviște, 2018

Aseară, în Târgoviștea natală, am trăit momente de reală emoție. Romanța, la ea acasă, așezată pe înaltul piedestal al muzicii românești, CUVÂNTUL bunului Dumnezeu rostit în prezența prietenilor, scriitori, pictori, profesori, medici, târgovișteni iubitori de frumos, colegi de școală și nu numai, veniți să ne întâmpine, revedere după aproape 45-50 de ani pentru mulți dintre participanți.

Am plâns, onorată de prezența lor. Acompaniată la pian de un uriaș al muzicii instrumentale, prof. Stelian Apostol, am cântat cele mai frumoase romanțe și cântece de petrecere, am citit poezii de dragoste, am retrăit amintiri dragi. Mulțumesc talentaților pictorii târgovișteni, Emilia Trandafir, Ion Mega și proaspăt dâmbovițean Marian Ilie pentru participarea de excepție. Împreună vom derula un amplu proiect cultural la care vă vom invita, ca de fiecare dată. Mulțumesc compozitorului Marcel Morărescu pentru cele două romanțe oferite pentru a le interpreta în Festivalul Crizantema de aur, secțiunea Creație. 
 
Mulțumesc dragelor Elena Mihail și Nelly Manac Bădică venite de la București, pentru a ne bucura sufletele. Mulțumesc jurnalistului George Coandă, prof. Valentina Vasile pentru emoționantele amintiri trăite împreună și, nu în ultimul rând, gazdelor noastre Alina Mavrodin Vasiliu și Teodor Vasiliu, jurnaliști, artiști de marcă dâmbovițeni, organizatori ai Festivalului Național de romanțe, Crizantema de aur, din a căror trudă s-a născut Casa romanței, unicat, sub patronatul UNESCO.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.