luni, 17 februarie 2014

Dorel Pietrăreanu - Seară XXL... de neuitat la Hanul Negustorilor


Dragii mei, Vineri seara, 14 februarie 2014, am avut sansa de a participa la un eveniment cultural deosebit organizat sub egida Salonului Artelor Club XXL. Amfitrioni au fost doamna Elena TOMA (poeta, publicista, pictorita, cantareata) si domnul Marian ILIE (poet, colonel in rezerva si diplomat militar).


Au raspuns invitatiei numeroase personalitati din domeniile cultura, arta, televiziune, educatie, politica, armata etc. Amintesc dintr-o lunga lista (cu scuzele de rigoare pentru omisiuni, neintentionate de altfel!) pe: domnii Constantin Cojocaru, Gheorghe Dinu, Mircea Chelaru, Miron Manega, Dan Niculescu, doamnele Dona Tudor, Doina Ghitescu, Victoria Milescu, Lili si Costel Cristea, Ana-Maria Toma si multi, multi altii. La rubrica oameni obisnuiti mentionez ca eu am venit impreuna cu prietenii mei Florentin Udrea, Dan Sfetcu si Alexandru Popa.

A fost o seara culturala foarte frumoasa, bine organizata la Hanul Negustorilor de pe strada Academiei, unde spiritul romanesc a fost la inaltime. In context, subliniez faptul ca saptamanal, in ziua de vineri, vor avea loc asemenea actiuni culturale!

Au fost recitate poezii din volumul ”Maimuta de matase” al doamnei Elena Toma si din volumul ”A doua scrisoare a III-a” al domnului Marian Ilie, precum si din volumele apartinand doamnelor  Elena Buldum si Victoria Milescu si domnului Romeo Tarhon.

Se cuvine sa amintesc aici ca, un accent aparte s-a pus pe cinstirea celui care a fost poetul national Grigore Vieru. Am ramas profund impresionati de alocutiunea rostita de care domnul general in rezerva Mircea Chelaru, prieten cu marele disparut, precum si de prestatia artistica (poezie, muzica, pictura!) a studentilor basarabeni care studiaza la diferite facultati in Pitesti, membri ai ”Societatii Culturale Basarabene”. In memoria poetului Grigore Vieru s-a pastrat un moment de reculegere, a fost aprinsa o lumanare si s-a constituit ad-hoc un loc omagial ”Grigore Vieru”.

Au cantat si ne-au incantat cu melodii de neuitat doamnele Panseluta Feraru si Doina Ghitescu (o remarcabila recitatoare si creatoare de atmosfera optimista!). Rand pe rand s-au perindat la microfon si alte personalitati ale muzicii si poeziei care au recitat poezii ori au interpretat melodii folk din creatiile proprii.

A fost o seara placuta, pe care nu o vom uita usor!

Multumim gazdelor noastre Elena Toma si Marian Ilie care s-au straduit si au reusit sa organizeze un eveniment cultural de exceptie! Felicitari sincere, dragi prieteni!!!

Cu mult respect si prietenie, Dorel Pietrareanu

5 comentarii:

  1. Felicitări tuturor pentru această seară minunată, cu deosebire organizatorilor şi Dvs, domnule Pietrăreanu, pentru articol! Abia aştept să merg şi eu sâmbăta viitoare. La cât mai multe astfel de evenimente!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vineri am participat pentru prima dată la o întâmplare a clubului XXL. Mi-a făcut o impresie excepţională atmosfera destinsă, distinşii participanţi şi mai ales prestaţia celor care au recitat, cântat şi cuvântat. Mulţumesc tuturor organizatorilor şi în special doamnei Elena Toma, care a fost sufletul evenimentului. Felicitări pentru această seară minunată! Cu stimă şi prietenie, Florentin Udrea

    RăspundețiȘtergere
  3. imi plac evenimentele care bocheaza iesirea din restaurant,
    vezi in poza scris :EXIT :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunteti teribil, dom'le Anonim! Spiritul asta de observatie tradeaza la dvs. si o capacitate creativa deosebita. La scris, ca timpyul n-are rabdare!

      Ștergere

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.