duminică, 22 septembrie 2013

Sarea Epsom, beneficii extraordinare pentru organism

Sarea Epsom sau sarea amara este cunoscuta si sub denumirea de sulfat de magneziu, un mineral produs exclusiv de natura, si se obtine prin evaporarea apei minerale sau a apei de mare. Aceasta este folosita de sute de ani pentru beneficiile sale medicinale asupra organismului uman. Aceasta ajuta la reducerea stresului, a durerilor si crampelor musculare, previne formarea de cheaguri de sange, trateaza diabetul, relaxeaza corpul si mintea. Nu in ultimul rand, sarea Epsom este folosita si in numeroase tratamente de infrumusetare, ajutand la calmarea si exfolierea tenului.  
 
Proprietati
Sarea Epsom este extrasa dintr-o salina din orasul Epsom, din Anglia. Sulfatul de magneziu care se absoarbe prin piele, atunci cand este folosita drept sare de baie, are rolul de a seda sistemul nervos si a relaxa musculatura. O baie cu saruri Epsom reprezinta o modalitate potrivita de a te bucura de numeroasele sale beneficii.
Magneziul  regleaza peste 300 de enzime, reduce inflamatiile, ajuta la functionarea corecta a muschilor si sistemului nervos. Sulful imbunatateste absorbtia nutrientilor, elimina toxinele si reduce durerile de cap si migrenele. De asemenea, sarea Epsom vindeca problemele tenului, reduce durerile de spate, vindeca ranile, previne si trateaza raceala si gripa.
Beneficii
  • Reduce stresul si relaxeaza corpul.
  • Reduce durerile si crampele musculare.
  • Previne si trateaza constipatia.
  • Ajuta la functionarea corecta a muschilor si nervilor.
  • Previne formarea de cheaguri de sange.
  • Trateaza diabetul.
  • Elimina toxinele.
Avalon 3
La ce folosim sarea amara Epsom:
  • Pentru ameliorarea durerilor provocate de iedera otravitoare, intepaturi de tantar, intepaturi de albine sau arsuri usoare. Cum procedam: facem comprese cu un prosop de bumbac inmuiat in apa rece in care am amestecat sare Epsom (2 linguri pe cana) si aplicam apoi pe piele. Sarurile Epsom alimina toxinele de la locul intepaturii de insecte si usureaza extragerea aschiilor din piele. Puneti apa peste saruri pana cand formati o pasta si aplicati peste rani. In 10 minute ar trebui sa-si faca efectul. Aceasta pasta cu saruri Epsom este utila si pentru indepartarea aschiilor, deoarece inmoaie foarte bine pielea din jurul acestora.
  • Relaxare. Ameliorarea durerilor musculare si crampelor. Intr-o cada de dimensiuni normale adaugati 2 cesti de sare amara Epsom si ajutati la dizolvarea ei. O baie in aceasta apa va fi o relaxare minunata si va ajuta si la ameliorarea durerilor si crampelor musculare. Preparati o pasta pe care sa o aplicati pe piele din sare Epsom si o cana de apa fierbinte. Dupa ce se dizolva, raciti solutia. Nota: Curatati pielea si usucati-o inainte de a aplica pasta. Deoarece elimina lichidele din organism, se elimina de asemenea si acidul lactic, substanta care contribuie la aparitia durerilor musculare.
  • Vindecarea luxatiilor si contuziilor. O baie calda cu saruri Epsom va face minuni pentru pielea dvs. Pe langa aspectul proaspat si catifelat pe care il veti obtine, veti ameliora si aspectul contuziilor si veti reduce inflamatiile produse de luxatii.
  • Inmuierea picioarelor si eliminarea aspectului de picioare crapate. Eliminarea mirosului neplacut al picioarelor. Reteta pentru picioare frumoase nu trebuie sa fie neaparat costisitoare sau dificila. O simpla baie a picioarelor cu 2 cani de sare amara Epsom, o lingura de ulei de masline, poate si niste sare de Marea Moarta, 2 lingurite de fulgi de ovaz vor rezolva problema. Inmuiati si tineti picioarele 20 minute in aceasta apa bogata. Frecati zonele aspre ale pielii cu piatra ponce si chiar cu sare, ungeti apoi picioarele cu o crema foarte hidratanta si asezati-va confortabil pana cand toata crema s-a absorbit.
  • Ameliorarea hemoroizilor. O baie de sezut cu apa amestecata cu putina sare amara Epsom va ajuta la reducerea tesuturilor inflamate.
  • Curatarea punctelor negre, exfolierea tenului incarcat si ameliorarea acneei. Puneti 2 lingurite de sare amara Epsom intr-un pahar cu apa calduta si frectionati pielea pentru a inlatura punctele negre, pentru a curata si deschide porii si pentru a catifela si improspata pielea.
  • Hidratarea parului. Amestecati balsamul de par cu sare Epsom si aplicati pe par. Clatiti foarte bine parul dupa 20 de minute.
Pe langa toate aceste utilizari, sulfatul de magneziu este utilizat si de gradinari si gospodine pentru cresterea viguroasa a plantelor. Udati lunar plantele de apartament cu apa in care ati adaugat sare Epsom (2 linguri de sare la 4 litri de apa). Stropiti plantele cu apa in care ati dizolvat saruri Epsom. Trandafirii, rosiile, gazonul, legumele din sera, toate pot profita de beneficiile sarurilor Epsom. Exceptie face salvia careia nu ii place sarea Epsom.
Precautii
  • Utilizarea de sare amara este interzisa persoanelor alergice la sulf, femeilor gravide, celor care alapteaza, diabeticilor, celor care iau suplimente cu magneziu si care au probleme cu tiroida, cu rinichii sau cu sistemul cardiovascular.
  • Inainte de a incepe un tratament cu sare amara este indicat sa consultati medicul de familie, deoarece pot exista reactii secundare, printre care: diaree, dificultate in respiratie, umflarea buzelor, a limbii sau a fetei.
Surse articol: Avalon Skincare, Prodieta


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.