vineri, 27 septembrie 2013

Cancerul, ţinut departe de un aliment la îndemana tuturor

 
Usturoiul este cunoscut pentru efectul lui benefic asupra corpului. Conform unui studiu recent facut in China, acesta ne poate proteja inclusiv impotriva cancerului la plamani.

Cercetatorii de la o institutie de specialitate din China (Provincial Center for Disease Control and Prevention), din orasul Jiangsu, afirma ca persoanele care consuma usturoi se apara mai bine impotriva acestui tip de cancer si a altor afectiuni, scrie ziare.com, care citeaza Fox News.

Efectul lui minune este datorat substantei numite alicina pe care el o contine. Ea este eliberata atunci cand usturoiul este pisat sau sfaramat.

Alicina ajuta la reducerea inflamatiei si scade inclusiv problemele radicalilor liberi din celulele corpului.

Echipa de cercetatori a analizat informatiile provenite de la 1424 de pacienti care sufereau de cancer pulmonar si 4500 de oamenii sanatosi.

Ei au strans informatiile intre anii 2003-2010. Concluzia expertilor este ca oamenii care consuma frecvent usturoi scad riscul de cancer la plamani cu 44%, in cazul in care nu fumeaza.

Pentru cei care sunt fumatori, procentul cu care acest risc scade este de 30%. Un studiu recent facut in Australia arata ca usturoiul poate sa scada riscul unor tumori ale intestinelor cu o treime.

Alte studii au relevat faptul ca usturoiul ajuta la tratarea cu succes a racelii. Ramane de vazut daca si atunci cand este gatit el aduce aceleasi beneficii corpului. 
Articole despre: +usturoiul +afectiuni +alicina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.