marți, 12 septembrie 2017

Gheorghe A. Stroia- Când Dumnezeu te mângâie sau Puterea de supraviețuire, acceptare și resemnare a sufletului nobil

Când Dumnezeu te mângâie sau Puterea de supraviețuire, acceptare și resemnare a sufletului nobil

(Cuvântul editorului)

Motto: Există unele lucruri frumoase care păstrează mai multă strălucire când rămân imperfecte decât când sunt desăvârșite. Francois de La Rochefoucault

Fără nicio îndoială, există, de-a lungul vieții, momente cruciale, când muritorul este, fie pus să aleagă, fie își primește pur și simplu din mâna lui Dumnezeu destinul, ca pe o unică posibilitate pentru alegerea sa, pe care în final o acceptă și cu care se împacă, mulțumind Cerului pentru toate câte s-au întâmplat sau se vor întâmpla. Însă, firesc, ne adresăm obsesiv întrebarea: de ce unii oameni sunt atât de încercați, iar alții atât de (aparent) ocoliți de puterea divină?
De ce unii trec din încercări în încercări, iar alții nici măcar nu sunt (aparent) cercetați de Dumnezeu? Credem că fiecare dintre noi s-a întrebat, măcar o dată în viață, acest lucru. Avem certitudinea că noi, oamenii, cu cât ne străduim mai mult să înțelegem judecata lui Dumnezeu, cu atât suferința noastră este mai mare, negăsind un răspuns care să ne liniștească. Dar, iată explicația divină, simplă și elocventă, așa după cum spune proorocul: Căci gândurile Mele nu sunt ca gândurile voastre şi căile Mele ca ale voastre, zice Domnul. Şi cât de departe sunt cerurile de la pământ, aşa de departe sunt căile Mele de căile voastre şi cugetele Mele de cugetele voastre… (Isaia, 55.8-9).
Minunată manieră de a aduce consolare omului, întru înțelegerea rolului și rostului său pe pământ, pentru ca viețuirea să-i fie încercată de durere, dar să nu devină o perpetuă durere. Aceasta este și rațiunea după care s-a călăuzit Elena Toma, a cărei existență a fost destul de încercată și încă mai este, însă lecția de viață pe care ea ne-o oferă este cu atât mai înălțătoare, cu cât renașterea sa din cenușă a fost de fiecare dată mai puternică. Elena a reușit să facă din cioburile sufletului său zdrobit, un suflet mai curat, mai frumos, mai generos și, mai ales, dispus să accepte că viața trebuie să fie o luptă continuă, în care până și cel mai mare biruitor pierde câte o bătălie, însă nu-și pierde forța de a câștiga războiul.
Stăpână pe sine, cu o forță incredibilă, chiar dacă viața nu a făcut-o mai bogată material, Elena a ales să devină tot mai bogată spiritual, să facă din artă unica modalitate de a supraviețui diformităților fiecărei zile, de a-și transforma modesta locuință în „Palatul Culturii Mele” – așa cum îi place să spună. Elena este posesoarea unor talente diverse, ea pictează, scrie poezii, proză, reportaj, interviu, este om de  radio și de televiziune, o veritabilă Stea fără nume, cu o personalitate care te cucerește definitiv. Directă, atât prin modul său de a fi, dar și prin abordare, Elena Toma este un om sincer, căruia nu ai cum să-i reziști, mai ales nevoii sale de a te numi prieten, de a te promova, de a te face cunoscut, în pofida oricăror rezerve inițiale. Cu timpul, ajungând s-o cunoști, îi vei descoperi lumina ce o călăuzește și îi vei mulțumi cerului că ți-a fost dat să o întâlnești.
Cartea Când Dumnezeu te mângâie s-a născut nu atât din dorința Elenei de a-și publica instantaneele expozitiv-existențiale, ci grație rugăminților prietenilor săi care, citindu-i rândurile, au încurajat-o să le publice. Un melanj interesant de nou și vechi, presărat ici-acolo cu destinele unor mari personalități din arta spectacolului românesc, destine cu care Elena Toma s-a intersectat și cărora, acum, le este recunoscătoare. O altă axă  a scrierii este născută pur și simplu din revolta muritorului de rând împotriva stării nefirești a lucrurilor, într-o societate așa-zisă „democratică”, în care primează interesele meschine ale „celor puțini”, în detrimentul intereselor „celor mulți”. Relatările sunt făcute la modul direct, fără a se interpune o barieră între Elena și cititorul său, filmul reconstituirii implicându-l, dacă nu fizic, măcar emoțional. O subtilă artă de a încerca să-l facă pe cititor părtaș, să recunoască - în multe dintre amintirile autoarei - propriile sale amintiri, că trăirile Elenei îl reprezintă. Și chiar acest lucru se întâmplă. Tinerețe efervescentă, maturitate condescendentă, vârstele întrebărilor sau ale regăsirilor, vremuri ale decepțiilor, dar și ale cuceririlor, ale întristării dar și ale bucuriei, toate acestea le veți găsi în cartea Elenei Toma.
Adânc înfiptă în structura scrierii sale este Divinitatea, cu puterea Sa de transformare și transfigurare exercitată asupra omului, de a face din rău – bun, de a crea din rătăcire o cale spre regăsire, de a ridica sufletul din cenușa ori noroiul gândurilor, către Slava Luminii Sale indestructibile. Fără a avea structură „logică” precisă, piesele de puzzle din cartea Elenei Toma se așează singure în conștiința lectorului, viața fiind la final imaginea completă, cu bunele și cu relele ei, cu amăgirile sau împlinirile aferente, cu momentele când muritorul are impresia că cerul s-a prăbușit asupra sa și că va deveni un nou Atlas, cu o veșnică povară în spate, dar și momentele când bucuria proprie radiază și se înfige ca o floare în bucuria și fericirea celorlalți.
Faptul că Elena, cu toate darurile sale divine, a simțit mereu nevoia de a dărui și altora din ele, că a „crescut” copii minunați - actualmente talente arhicunoscute pe scenele muzicale ale lumii, că a făcut din viața un spectacol - în „regie proprie” - o face cu atât mai merituoasă. Elena râde și plânge între filele acestor pagini, iar dacă cineva ar judeca-o aspru pentru aceasta, cu certitudine ar greși. Ea nu râde de alții, ci râde doar de sine, poate de încercările ei mai puțin reușite, de greutățile pe care nu s-a gândit nicio clipă că le poate surmonta, însă plânge pentru ceilalți, pentru cei ce nu au puterea să se ridice sau pentru cei pe care viața i-a secerat mult prea devreme.
Dacă i s-ar potrivi un motto de viață, atunci îl vom enunța, cu simplitate și adevăr: „Voi râdeți de mine că sunt ALTFEL, iar eu plâng pentru voi, că sunteți toți LA FEL”. Se impune, de asemenea, să conștientizăm că Elena Toma este „altfel”, nu un om „comun”, ci unul cu adevărat special, nu un „ins” din mulțime, ci un lider de opinie, nu un „glas”, ci o Voce, nu „încă” o viață, ci un Destin fabulos, nu atât prin aspectele sale materiale, cât prin abundența de spiritualitate și lumină.
Când Dumnezeu te mângâie aduce, prin perseverența sa, o boare de căldură sufletească, la care vă veți încălzi, cu siguranță. Poveștile de viață vă vor captiva prin sinceritatea și lirismul cu care au fost scrise (Elena este poetă și chiar una de valoare!). Cartea, per ansamblu, îți poate crea senzația de manuscris, de idei brute, însă șlefuirea lor se face cu finețe, alternativ, ca într-o peliculă indigenă, în care cadrul se lărgește treptat, scena umplându-se cu personaje, trăiri, emoții, peisaje... După această scriere, s-ar putea monta și un film, care să expună în imagini povestea unui Om mângâiat de Dumnezeu.
Gândurile expuse în carte sunt frânturi ale unor lecții de viață extraordinare pe care va trebui să le învățăm: lecția umilului - și nu a umilinței, a suferinței - dar nu a slăbiciunii, a alunecării în nevoie - dar nu a sărăciei, a lumânării care (așa cum spunea Octavian Paler) poate ceea ce nici măcar soarele nu poate face – să lumineze în întuneric!
Felicitări pentru încă un VIS ÎMPLINIT, Elena Toma! Felicitări pentru implicare și generozitate, domnule Marian Ilie, căci numai un Om care simte, luptă pentru a putea aduce la lumină încă un Vis!
O lectură plăcută, agreabilă, care vă va încărca bateriile cu o bucurie rară, generată de forța pe care viața o dă Omului, sub blânda și atenta mângâiere a lui Dumnezeu! Așa după cum autoarea însăși spune: LĂSAȚI-VĂ MÂNGÂIAȚI!

Adjud – 12 al lui Răpciune, 2017

Gheorghe A. Stroia
Membru al Academiei Româno-Americane de Arte și Științe

 


8 comentarii:

 1. 167 Dumitru Airinei Adam, Criss Anca şi alţi 165
  Comentarii
  Elena Mihail
  Elena Mihail Mă bucur din suflet, draga mea prietenă ! Bunul Dumnezeu să te mângâie mereu. Te imbrătisez cu admiratie ! Felicitări si cât mai multe aparitii! 😙😙😙
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · Ieri la 12:37
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma mulțumesc, Lenuș.. te aștept la lansare :) voi anunța din timp..
  Îmi place
  · Răspunde · Ieri la 12:53
  Administrează
  Elena Mihail
  Elena Mihail Cu mare drag ! 😙
  Îmi place
  · Răspunde · 20 ore
  Şterge
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Ranete Ana
  Ranete Ana Felicitari, doamna Elena Toma !
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · Ieri la 12:39
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma mulțumesc, Doamne ajută...
  Îmi place
  · Răspunde · Ieri la 12:45
  Administrează
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Miki Marinescu-Colea
  Miki Marinescu-Colea Succes la lansare!
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · Ieri la 12:42
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma mulțumesc, Miki... voi anunța și lansarea .. Doamne ajută..
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · Ieri la 12:46
  Administrează
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Geta Andrei
  Geta Andrei Felicitari!
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · Ieri la 12:43
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma mulțumesc, Getuța... te aștept și pe tine, la lansarea cărții.. :)
  Îmi place
  · Răspunde · Ieri la 12:46
  Administrează
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Daniela Vișinescu
  Daniela Vișinescu Felicitari, dna.Elena! Doamne-ajuta, sa fie cu noroc!
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · Ieri la 12:43
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma în carte, are și Ioana pagina ei :) n-a scăpat.. și când scriam, nu știam că moțata ne va surprinde :)
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · Ieri la 12:45 · Editat
  Administrează
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Cicone Maria
  Cicone Maria Felicitari😙😑😑
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · Ieri la 12:46
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma mulțumesc, Mărie, doamnă ! :)
  Îmi place
  · Răspunde · Ieri la 12:47
  Administrează
  Cicone Maria
  Cicone Maria Sinteti o persoana deosebita
  Îmi place
  · Răspunde · Ieri la 12:56
  Şterge
  Vezi mai multe răspunsuri
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Bela Nicolae Farcas
  Bela Nicolae Farcas FELICITARI!!!
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · Ieri la 12:46
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma mulțumesc, Doamne ajută..
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · Ieri la 12:47
  Administrează
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...

  Lucy Ciobanu
  Lucy Ciobanu FELICITARI !!!
  Fotografia postată de Lucy Ciobanu.
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · Ieri la 12:50
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma mulțumesc, Doamne ajută...

  RăspundețiȘtergere
 2. Delast-voinea Roxana
  Delast-voinea Roxana Felicitări !!!
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · Ieri la 12:51
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma mulțumesc, Doamne ajută :)
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · Ieri la 12:51
  Administrează
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Patty Patty Calin
  Patty Patty Calin FELICITARI,ELENA ! Chiar ma bucur pentru tine !😘♥️
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · Ieri la 12:55
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma Doamne ajută, Patty... Fără voi, n-aș fi scris cartea aceasta. Era programată cartea despre care am vorbit la Constanța, ” Amintiri de 10 lei ” :) dar știi vorba aia, unde dai și unde crapă.. o voi scrie și pe aceea :)
  Îmi place
  · Răspunde ·
  2
  · Ieri la 12:58 · Editat
  Administrează
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Evandro Rossetti
  Evandro Rossetti Felicitari! :)
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · Ieri la 12:59
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma mulțumesc, dle Rossetti, Doamne ajută..
  Îmi place
  · Răspunde · Ieri la 13:00
  Administrează
  Evandro Rossetti
  Evandro Rossetti Asa o sa fie :)
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · Ieri la 13:00
  Şterge
  Vezi mai multe răspunsuri
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Georgeta Popovici
  Georgeta Popovici Mii de felicitări ! Respect !
  Îmi place
  · Răspunde ·
  2
  · Ieri la 13:00
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma mulțumesc, Doamne ajută.. :)
  Îmi place
  · Răspunde · Ieri la 13:00
  Administrează
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Viorica Siteavu
  Viorica Siteavu Va pup , va iubesc si va sant alaturi doamna !!!
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · Ieri la 13:00
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma mulțumesc, vă aștept la lansare. voi anunța din timp.. Doamne ajută, forța PRR :)
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · Ieri la 13:01
  Administrează
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Viorica Siteavu
  Viorica Siteavu Cu mare drag !!+
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · Ieri la 13:02
  Şterge
  Viorica Otilia Gligor
  Viorica Otilia Gligor Felicitări, Elena dragă! Mult succes in continuare!
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · Ieri la 13:03
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma Doamne ajută, Vio.... vinovați sunteți voi, prietenii mei .. vă mulțumesc :)
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · Ieri la 13:04
  Administrează
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Doina Stanculescu
  Doina Stanculescu Felicitari ,Nutico!
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · Ieri la 13:04
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma ei, acuși să te văd, Doinițo, să vii la lansare, fie la Târgoviște, fie la București.. aștept să te îmbrățișez, să mă mândresc cu tine, colega mea de școală generală și liceu :)
  Îmi place
  · Răspunde · Ieri la 13:06
  Administrează
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Florin Constantin Verdeş
  Florin Constantin Verdeş Felicitări!
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · Ieri la 13:08
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma

  RăspundețiȘtergere
 3. Adrian Vancea Excelsior ! Te imbratisez,draga prietena:)
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · Ieri la 13:08
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma Adiță.... adu-mi-l pe Ali Baba, la lansare, te aștept :)
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · Ieri la 13:09
  Administrează
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...

  Marieta Răceală
  Marieta Răceală Felicitări, doamna Elena!
  Felicitări și admirație și mult succes in viitor.
  Frumos titlu are cartea...😘
  Fotografia postată de Marieta Răceală.
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · Ieri la 13:10
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma mulțumesc, Doamne ajută.... titlul este inspirat din emoții, trăiri :) de aici a plecat :)) http://elenatomaxxl.blogspot.ro/.../logica-patratului-sau...
  Când Dumnezeu te mângâie
  Eram stăpâna pământului de când lumea, într-o lume imaginară fără să vreau, marcată de amnezie,…
  elenatomaxxl.blogspot.com
  Îmi place
  · Răspunde · Şterge previzualizarea ·
  1
  · Ieri la 13:12
  Administrează
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Greta Ciolac
  Greta Ciolac Ma bucur pentru tine si astept lansarea.Pe cand ?Felicitari !Pupici muuuulti !
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 23 ore
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma mulțumesc, Gretuțaaa, vă aștept la lansare. voi anunța din timp...
  Îmi place
  · Răspunde · 23 ore
  Administrează
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Costel Avrămescu
  Costel Avrămescu Felicitări ELENA!
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 23 ore
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma
  Îmi place
  · Răspunde · 23 ore
  Administrează
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Marian Valentin Vișinescu
  Marian Valentin Vișinescu Felicitări distinsă doamnă !
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 23 ore
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma mulțumesc, dle Vișinescu. și Ioana are pagina ei. nu știam ce surpriză uriașă mă așteaptă :)
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 23 ore
  Administrează
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Floare DeColt
  Floare DeColt Bravo !
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 23 ore
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 23 ore
  Administrează
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Elena Cesar Von Sachse
  Elena Cesar Von Sachse Felicitari draga Elena Ma bucur din tot sufletul pentru reusita ta literara. Te imbratisez cu drag... sunt mindra ca am o prietena ca tine
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 23 ore
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma Doamne ajută, mulțumesc, Elena. aceleași sincere gânduri.. știi :)
  Îmi place
  · Răspunde · 23 ore
  Administrează
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Măriuca Miriam
  Măriuca Miriam FELICITARI !
  Fotografia postată de Măriuca Miriam.
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 23 ore
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 23 ore
  Administrează
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Daniela Popescu
  Daniela Popescu Stimata Doamna,multe,multe felicitari
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 23 ore
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma

  RăspundețiȘtergere
 4. Flori Ionescu Felicitari,....succes la lansarea cartii !!
  Îmi place
  · Răspunde · 23 ore · Editat
  Şterge
  Bourcianu Aurel
  Bourcianu Aurel Felicitări!
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 23 ore
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma
  Îmi place
  · Răspunde · 18 ore
  Administrează
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Nour Gheorghe
  Nour Gheorghe Felicitari doamna Elena !
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 23 ore
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 18 ore
  Administrează
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Mariana Galis
  Mariana Galis Sincere felicitări !
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 23 ore
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma
  Îmi place
  · Răspunde · 18 ore
  Administrează
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Marius Rotar
  Marius Rotar
  Fotografia postată de Marius Rotar.
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 23 ore
  Şterge
  Elena Dorina Halas
  Elena Dorina Halas Felicitari, Elena! Succes pe mai departe!
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 23 ore
  Şterge
  Mariana Visam
  Mariana Visam Felicitări Elena și succes în continuare
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 23 ore
  Şterge
  Ana Na
  Ana Na Felicitari ! <3
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 23 ore
  Şterge
  Felicia Feldiorean
  Felicia Feldiorean Felicitări Elena!
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 23 ore
  Şterge
  Rodica Danu
  Rodica Danu Uneori, Dumnezeu , de acolo din înalt ,ne zâmbește a binecuvântare ! Bucurați-vă de zâmbetul lui și bucurați-ne și pe noi ! Prețuire și felicitări din tot sufletul !
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 23 ore
  Şterge
  Elena Ionita
  Elena Ionita Felicitari si Doamne ajuta!
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 23 ore
  Şterge
  Tudorache Stanescu
  Tudorache Stanescu
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 22 ore
  Şterge
  Ionel Dumitru
  Ionel Dumitru .....FELICITAAAARI !!...S-O VEDEEEM...
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 22 ore
  Şterge
  Botoaga Daniel
  Botoaga Daniel O asteptam cu mare drag !
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 21 ore
  Şterge
  Mihaela Capantala
  Mihaela Capantala Felicitări!
  Ne bucurăm , noi toti care va iubim scrisul !🙋💕
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 21 ore
  Şterge
  Marian Matei
  Marian Matei Succes si felicitari!
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 21 ore

  RăspundețiȘtergere
 5. Delia Staniloiu felicitări Elena, dumnezeu te-a dăruit multe talente, e normal ca oamenii să se bucure de ele...
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 21 ore
  Şterge
  Pantaie Carmen
  Pantaie Carmen Felicitări! Sper să fiu și eu printre fericiții cititori (" și nu numai lor") Aștept să anunțați cum o putem cumpăra :)
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 20 ore · Editat
  Şterge
  Cristina Dana Preda
  Cristina Dana Preda Felicitari! ❤🌷❤🌷
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 20 ore
  Şterge
  Emilia Trandafir
  Emilia Trandafir Felicitări! Mult succes!
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 20 ore
  Şterge
  Vinicius Ex Ponto
  Vinicius Ex Ponto Felicitari!
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 20 ore
  Şterge
  Emilia Trandafir
  Emilia Trandafir Vă aștept la Târgoviște!
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 20 ore
  Şterge
  Septi Adrian
  Septi Adrian Felicitari doamna Elena!
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 20 ore
  Şterge
  Violeta Cadar
  Violeta Cadar Sunt bucuroasà pentru .,reusita dvoastra..Sincere felicitari...d-voastra si editorului d-voastra.Doamne ajyta
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 19 ore · Editat
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma mulțumesc, Doamne ajută.. :)
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 18 ore
  Administrează
  Violeta Cadar
  Violeta Cadar Sunt bucuroasa .ca va cunosc.
  Îmi place
  · Răspunde · 17 ore · Editat
  Şterge
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Marieta Di-Grandi Buzdugan
  Marieta Di-Grandi Buzdugan Felicitari Elena Toma . Ai reusit ! Si mai cred ca vor mai urma cartzi de citit ! E pacat ca talentul pe care il ai sa nu il faci cunoscut tuturor celor ce vor sa te citeasca ! Sper sa am norocul sa o pot cumpara si eu cand voi veni in tzara . Imbratzisez cu mult drag . 💫❤💫
  Fotografia postată de Marieta Di-Grandi Buzdugan.
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 19 ore
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma o carte vă așteaptă.. o pot trimite prin poștă, dacă nu ajungeți la lansare :) mulțumesc de bune gânduri...
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 18 ore
  Administrează
  Marieta Di-Grandi Buzdugan
  Marieta Di-Grandi Buzdugan Multzumesc Elena Toma . Am sa va scriu cateva cuvinte pe privat . Imbratzisari . 💫❤💫
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 18 ore
  Şterge
  Vezi mai multe răspunsuri
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Gabriel Florin Robciuc
  Gabriel Florin Robciuc Wow! Super! mult succes şi sincere felicitări!
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 19 ore
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma mulțumesc, dle Robciuc...
  Îmi place
  · Răspunde · 18 ore
  Administrează
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Urfet Sachir
  Urfet Sachir Felicitari din inima, cu bucurie! Mult succes! <3
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 18 ore
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma Doamne ajută.... ne revedem, curând :) fie la Constanța, fie la Mangalia :)
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 18 ore
  Administrează
  Urfet Sachir
  Urfet Sachir
  Îmi place
  · Răspunde · 1 oră
  Şterge
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Lucia Stoian
  Lucia Stoian Felicitari!
  Fotografia postată de Lucia Stoian.
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 18 ore
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma
  Îmi place
  · Răspunde · 18 ore
  Administrează
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Raul Constantinescu
  Raul Constantinescu Calde felicitări, doamnă Elena Toma! Mult succes!
  Îmi place
  · Răspunde ·
  2
  · 17 ore
  Şterge
  Criss Anca
  Criss Anca 😘😘😘
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 17 ore
  Şterge
  Violeta Cadar
  Violeta Cadar
  Fotografia postată de Violeta Cadar.
  Îmi place
  · Răspunde ·
  2
  · 17 ore

  RăspundețiȘtergere
 6. Şterge
  Gabriela Maria Panoza
  Gabriela Maria Panoza Ma bucur nespus !
  Felicitări !
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 17 ore
  Şterge
  Dumitru Airinei Adam
  Dumitru Airinei Adam Felicitări, stimată Doamnă ELENA TOMA !
  Fotografia postată de Dumitru Airinei Adam.
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 17 ore
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 17 ore
  Administrează
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Sergiu Suhareanu
  Sergiu Suhareanu
  Fotografia postată de Sergiu Suhareanu.
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 17 ore
  Şterge
  Stroia Gheorghe
  Stroia Gheorghe Felicitări, Elena! Din respect pentru cititor și pentru sufletul său cald și generos!!! Felicitări!!!
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 17 ore
  Şterge
  Gina Zaharia
  Gina Zaharia Felicitări!
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 16 ore
  Şterge
  Cerghizan Francisca Ioaneta
  Cerghizan Francisca Ioaneta Felicitari si succes in continuare !
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 16 ore
  Şterge
  Cris Tamas
  Cris Tamas felicitari, Elena si la mai multe ! <3
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 15 ore
  Şterge
  Calcea Rodica
  Calcea Rodica Felicitari,Dumnezeu ne da la fiecare cate un dar ! Mult succes !❤️👏🥀🥀🥀
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 15 ore
  Şterge
  Elena Glodean
  Elena Glodean Sincere felicitări!
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 15 ore
  Şterge
  Nynna Vizireanu
  Nynna Vizireanu Sincere felicitări!
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 15 ore
  Şterge
  Lilly Prd
  Lilly Prd Felicitari Elena si mult success in continuare!!😘😍
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 15 ore
  Şterge
  Valeriu Cercel
  Valeriu Cercel felicitari, Elena! Tot respectul pentru domnul Stroia!
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 15 ore
  Şterge
  Elena Mandru
  Elena Mandru Minunat ,felicitări draga mea Tiză ❤️🌹
  Fotografia postată de Elena Mandru.
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 15 ore
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma de-aș fi și eu la fel de mândră :) mulțumesc, la fel..
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 15 ore
  Administrează
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Elena Toma
  Elena Toma Oameni dragi, vă mulțumesc. Cartea vă va uimi, reliefând aspecte ale vieții artistice din spatele cortinei :) Doamne ajută !
  Îmi place
  · Răspunde ·
  2
  · 15 ore
  Administrează
  Gina Tudose
  Gina Tudose Felicitari din toata inima, dna Elena !
  Fotografia postată de Gina Tudose.
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 15 ore
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma mulțumesc, d-na Gina, vă aștept la lansarea cărții, voi anunța din timp locația,. etc...
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 15 ore · Editat
  Administrează
  Gina Tudose
  Gina Tudose Wow, suuuuper..... <3
  Sper din tot sufletul sa am liber in acea zi, lucrez 2 cu 2 libere......imi doresc enoooorm..... Imbratisari dragi ....
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 15 ore

  RăspundețiȘtergere
 7. Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 15 ore
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma Gina Tudose , ajutați-mă, în ce zi credeți că ar fi bine ? în weekend, prin octombrie, aproape și de ziua mea de naștere :)
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 15 ore
  Administrează
  Gina Tudose
  Gina Tudose Wow, sunteti octombrista, ca si mine dealtfel :)
  Dvs luati hotararea, e ceva măreț dupa mine....si, la double ....hotararea este a dvs. Am sa vin si ptr placerea de a va cunoaste ....
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 15 ore
  Şterge
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...

  Dragusin Maria
  Dragusin Maria Felicitari doamnă distinsă!
  Fotografia postată de Dragusin Maria.
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 15 ore
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma mulțumesc, d-na Drăgușin. voi face lansare și la Pitești, sper să participați :)
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 15 ore
  Administrează
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Mari Constantinescu
  Mari Constantinescu F E L I C I T A R I !!!
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 14 ore
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma
  Îmi place
  · Răspunde · 14 ore
  Administrează
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Paty Serbanescu
  Paty Serbanescu Felicitari din inima!
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 14 ore
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma
  Îmi place
  · Răspunde · 14 ore
  Administrează
  Stoila Ioana
  Stoila Ioana
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 14 ore
  Şterge
  Clara Popescu
  Clara Popescu Felicitări, doamna Toma! Abia așteptam lansarea!😘
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 13 ore
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 8 ore
  Administrează
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Geo Gentalyon
  Geo Gentalyon Reverentele mele cordiale!Stimata dmn.pe aceasta cale va felicit!Sa aveti parte de sanatate,fericire,armonie si succese maxime in tot ceea ce v-ati propus,cu precadere pe linie profesionala.
  Fotografia postată de Geo Gentalyon.
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 13 ore
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma
  Îmi place
  · Răspunde · 8 ore
  Administrează
  Cristi Tudor
  Cristi Tudor Felicitări,Elena!
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 7 ore
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma
  Îmi place
  · Răspunde · 4 ore
  Administrează
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Mira Maria
  Mira Maria Felicitări! 😊
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 6 ore
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 4 ore
  Administrează
  Mira Maria
  Mira Maria
  Îmi place
  · Răspunde · 4 ore
  Şterge
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...
  Vlad Mircea Mihai
  Vlad Mircea Mihai Sincere Felicitari.
  Fotografia postată de Vlad Mircea Mihai.
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 6 ore
  Şterge
  Elena Toma
  Elena Toma
  Îmi place
  · Răspunde · 4 ore
  Administrează
  Elena Toma
  Scrie un răspuns...

  Petre Stefan
  Petre Stefan Felicitări !
  👏👏👏👏👏👏
  Te pupăm cu drag!
  😍👏👏👏👏...Vezi mai mult
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 51 minute
  Şterge
  Elena Toma a răspuns · 1 răspuns
  Nae Stan
  Nae Stan Felicitari
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 37 minute

  RăspundețiȘtergere
 8. Constantin-Octavian Oana Felicitari Bavarez !!
  Îmi place
  · Răspunde ·
  1
  · 30 minute
  Şterge
  Elena Toma a răspuns · 1 răspuns
  Doria Șișu Ploeșteanu
  Doria Șișu Ploeșteanu Felicitări, nășica! îmbrățișăm reușita!
  Îmi place
  · Răspunde · 11 minute
  Şterge
  Codrut Croitoru
  Codrut Croitoru Cand si unde este lansarea ?:)
  Îmi place
  · Răspunde · Chiar acum

  RăspundețiȘtergere

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.