miercuri, 24 septembrie 2014

Claudiu Mirică, solist trupa Stigma : "Era foarte dură, dar îi mulţumesc pentru tot "


"Dar sa cant, cu adevarat, am invatat de la doamna Elena Toma. Este o persoana cu o poveste impresionanta: a cantat ani de zile prin strainatate, a avut un accident groaznic in Israel, a ramas fara memorie cativa ani, o vreme a cersit... Eu am intalnit-o dupa momentul cand isi recapatase memoria si revenise in tara, cu ajutorul unor muncitori romani din Israel. Nu mai avea nimic. Odata cu muzica, mi-a transmis si experienta ei de viata. Tin minte... 
ca ma punea sa alerg cate doua ture in jurul blocului, apoi trebuia sa urc pe scari si, odata ajuns sus, in apartament, fara nici un ragaz, asudat si gafaind, ma obliga sa cant. Vocea presupune conditie fizica. Patru luni de zile n-am facut decat vocalize. Ca sa invat sa respir. Era foarte dura, dar ii multumesc pentru tot."
http://www.formula-as.ro/2005/673/lumea-romaneasca-24/claudiu-mirica-6131



Claudiu Mirică - amintiri XXL - 1997-2000 

Era prin 1997. Trecuse un an şi mai bine, timp în care tânărul meu elev, Claudiu Mirică, progresase şi venise momentul să urce pe scena unui festival naţional de muzică uşoară. La cei aproape 19 ani, student, părinţii şomeri, încă doi fraţi, Claudiu era talentat dar neajutorat. Niciodată, în cei trei ani de pregătire, nu am cerut plata pentru lecţiile oferite. L-am şcolit cu dragoste faţă de cântec, aşezând în simţurile lui tot ceea ce scena mă învăţase, dar viaţa îmi refuza. Există pur şi simplu. :)

.......
După lecţia din acea zi, printre altele, îi spun :
- Claudiu, participăm la acest festival... nu pentru premiu. Urcă în scenă, fii mesagerul cîntecului spre sufletul omenesc, cântă cum te-am învăţat. Chiar dacă nu luăm niciun premiu, anul acesta, ne pregătim mai bine şi încercăm anul viitor. Nu pot merge cu tine, sănătatea nu îmi permite să mă deplasez. Ţine-mă la curent, dacă treci preselecţia şi rămâi în concurs, îi spun elevului meu, în ziua plecării la festival.

A doua zi, ora 18, primesc telefon de la Claudiu.
- Sărut mâna, doamna Elena. Aici e minunat, am trecut preselecţia. Rămân în concurs.
- Felicitări, Claudiu ! Nu uita, cântă pentru mine, aşa cum eu nu mai pot cânta. Aştept telefon... să-mi spui ce se mai petrece.
.......
A treia zi, ora 22
- Doamna Elena, am cântat, ultimul, în concurs. Mi-am imaginat că sunteţi în sala de spectacol, undeva, şi mă ascultaţi. Sunt sigur, aţi fi fost mulţumită, dacă m-aţi fi ascultat. Cred că voi lua şi eu măcar o menţiune, ceva.
- Serios ? Bravo, Claudiu ! Dar, îţi amintesc, nu te-am trimis acolo pentru premiu, ci doar pentru a cânta cum îmi place mie să te ascult cântând, cum eu nu mai pot cânta. Totuşi, dacă ai noutăţi, ţine-mă la curent.
.......
A patra zi, ora 10
- Doamna Elena, am fost anunţat să mă prezint la sală. Asta înseamnă că am fost nominalizat şi eu printre laureaţi, pentru că, azi, repetă numai cei care vor cânta în gală.
- Bine, Claudiu, mă bucur pentru tine. Dacă ai luat vreun premiu, oricare, anunţă-mă.
 

Ora 14 - Doamna Elena, am câştigat Trofeul festivalului, îmi spune Claudiu, la telefon.
Nu puteam rămâne indiferentă. Am luat legătura cu Doina Ghiţescu şi Marilena Salan, celebre pentru activităţile desfăşurate în clubul nostru. Le-am dat vestea despre reuşita lui Claudiu, tânărul talent care, pe scena artistică, reprezenta şi Clubul XXL.
Seara, în lumina reflectoarelor, în timp ce Claudiu, aplaudat la scenă deschisă, se pregătea să cânte pentru Trofeul festivalului, l-am întâmpinat cu braţele deschise.
- Suntem mândre de tine, Claudiu. Vino să te felicităm, spun într-un glas Doina Ghiţescu şi Marilena Salan, strângându-l în braţe de îi pârâiau oasele fragile.
- Doamna Elena, ce-i cu dvs. aici ? Când aţi ajuns ? Doamne, ce nebunie, ce surpriză mi-aţi făcut.
- Ca orice nebună normală, am simţit nevoia să împărţim bucuria. Şi, cum nu puteam veni singură, iată-ne aici. Cele Trei Graţii de la Răsărit... sunt în umbra ta. Felicitări, Claudiu ! Şi eu sunt mândră de tine. 

http://elenatomaxxl.blogspot.ro/2010/02/claudiu-mirica-amintiri-xxl-1997-2000.html


29 de comentarii:

  1. Doamna Elena, Va sarut pe suflet. Ferice!
    Ati adunat in cosul inimii atata Viata!
    Ma consider o norocoasa ca V-am cunoscut, dar ne vedem si live curand, sper.
    Ce bine ca sunteti!

    RăspundețiȘtergere
  2. e mai importantă biografia lui, cariera profesională, vezi

    http://ro.wikipedia.org/wiki/Claudiu_Miric%C4%83

    RăspundețiȘtergere
  3. De-acum eu sunt sătul de alergat,
    Că nici un festival n-am câștigat,
    Deoarece n-am fost teleghidat.
    Sau poate, pentru că n-am candidat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca ai talent si PARTICIPI,o sa castigi

      by bulletproof cofee

      Ștergere
    2. totul incepe intr-o zi (sau intr-o noapte, depinde ce insomnii iti da talentul sau norocul) Perseverenta face minuni. Dar sa nu uitam ca din faina buna, faci paine buna doar atunci cand gospodina e priceputa si are si drojdii proaspete.
      Dumneata da-te pe maini bune, ca esti "faina de calitate". Sa puna, cine se pricepe, drojdii in apa calduta, putina sare, zahar si.. esti paine calda de uns cu gem sau unt de ciocolata:)

      Ștergere
  4. Suflet, caut suflet.
    ... sa te gasesc de fiecare data, fara sa te caut. Sa ma iubesti de fiecare data, fara sa ti-o cer. Sa ma daruiesc, fara sa (te) astepti...
    Doi hoinari... plamaditi din lut, nu din stele, hai sa nu ne mai pierdem cautandu-ne

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frumos ! Mă văd deja pe malul Lumii Tăcerii, acolo, în Împărăţia Liniştii, a gândurilor de nespus !

      Ștergere
  5. Mi-a plăcut şi am publicat pe " acoperişul " blogului, sub titlu, antet:

    Suflet, caut suflet... să te găsesc de fiecare dată, fără să te caut. Să mă iubeşti de fiecare dată, fără să ţi-o cer. Să mă dăruiesc, fără să (te) aştepţi... Doi hoinari... plămădiţi din lut, nu din stele, hai să nu ne mai pierdem căutându-ne" Anonim

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca lacrima ar avea inima, as ruga-o sa nu planga
    Daca degetele nu ar creste din palma,
    din dragostea ce ti-o port, fiecare deget si-ar creste palma lui,
    ca sa te mangaie prelung atunci cand fruntea ta aburca tristeti
    Daca buzele mele nu ar avea pereche,
    te-as saruta cu perechea de pleoape care iti duce dorul
    Daca picioarele ar rataci drumul spre tine,
    ar cobori inima din piept ...
    Daca intr-o zi, bratele tale s-ar instraina de ale mele,
    as indrazni sa le batatoresc sarutandu-le
    Te-am plamadit, iubire,
    din neliniste, dor, asteptare si dragoste.
    Lutul l-am pastrat pentru mine..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-a plăcut poezia şi am publicat pe prima pagină. Am căutat pe Google să văd cui aparţine şi nu am găsit altă sursă decât aceasta de pe blog. Dacă poezia vă aparţine, felicitări. Aştept numele autorului, e păcat să rămână sub anonimat.

      Ștergere
    2. mai,sa fie si eu ma chinuiam sa scriu catrenulete sa ma ciocnesc cu baroneasa LG si ,pe aici, am auzit batai de inima si bubuituri de poezie

      lg,am fost bagati pe linie moarta,intram in revizie

      Ștergere
    3. Anonim, citeşte mai jos.. salvează-ţi comentariul, altfel, dispare...

      Ștergere
  7. ATENŢIE : Începând de azi, comentariile anonime vor fi şterse. Aşadar.. purcedeţi, vă rog...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PROTEST :)

      pe blog nu cumparam cartele prepay,sa ne furnizam datele de identificare,
      e neconstitutional ce ni se cere ! :)

      nu putem folosi pseudonime ?...daca nu se poate,atunci NU comentez,cu numele din CI ,din cauza de siguranta nationala si personala,cat si pentru protejarea altor terte persoane

      si daca ne logam ,ce folos,nu exista politie de blog,doar pentru bloc,

      pana mai ieri credeam ca ligia are un singur buletin,acum a mai aparut si baroneasa marllene si seamana cu ea de nu mai stiu care e

      -blogul nu cred ca raspunde juridic de securitatea datelor noastre pe care cere sa le furnizam

      argumente mele legale contra declararii identitatii pe blog :
      ....................................................................
      jurisprudenta :
      ´´Cartelele prepay pot fi cumpărate fără furnizarea datelor de identitate. Legea privind identificarea utilizatorilor este
      neconstituţională în ansamblu´´

      ASA CA...e cenzura...ma semnez :

      ANONIM
      (poate pt ultima data)

      Ștergere
    2. "Aburici", nu e nicio cenzură. Nu am cerut CNP, unde-i mintea ta ? În loc de "anonim", semnează Zambilica, Petrişor, Puii mei, Pana mea, să mai însufleţim decorul, e plictisitor citind numai Anonim, peste Anonim.. şi tot aşa.

      Ștergere
  8. cenzura este interzisa prin Constitutie,

    atat veveritele , ghilgames si toti anonimii se pot exprima liber,au si ei dreptul
    daca opiniile lor nu corespund orientarii publicatiei,nu trebuiesc stopate ,ci doar comentate,daca merita osteneala,a se vedea presa nationala,unde cititorii spun orice,dar nu sunt opriti,injura echipe de fotbal,antrenori etc,dar e parerea lor,

    nu a publicatiei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Aburici", nu e nicio cenzură. Nu am cerut CNP, unde-i mintea ta ? În loc de "anonim", semnează Zambilica, Petrişor, Puii mei, Pana mea, să mai însufleţim decorul, e plictisitor citind numai Anonim, peste Anonim.. şi tot aşa.

      Ștergere
  9. Nu va faceti probleme, copii, anonimatul este un excelent acoperis - ca tot e la moda cu chestia "sub acoperire" - pentru viata de zi cu zi, unde pericolele sunt mult mai mari decat pe acest blog iradiind pace si buna intelegere.
    Hai ca exagerarati, zau asa. Ce sa faci, dom'le cu cafeaua antiglont pe blogul asta, unde eu sunt poate cel mai vajnic atacator? La vorbele mele cu raza lunga de actiune, insa, e suficienta un pic de intelegere si cititorul ramane neatins. Auzi, dom'le: Bulletproof Coffee" = cafea antiglont! Pai, varule, da bre o cafea normala, antisomn sau, hai, acolo, o bere antistres si nu se atinge de tine nici vantul si nici macar Vantu cel ramas fara televiziune dar cu un derdelus de bani... Ma gandesc sa instituim un concurs "Cel mai anonim Anonim", sa avem casigatori anonimi, sa ne ramana noua banii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Consiliul blogului poate vota sa nu mai fie postari anonime,dar hotararea nu e valabila in tarile democratice,unde nu se aplica cenzura.

      nu schimbam legile,nici daca Ghilgames toarna venin pe blog,se intoarce tot impotriva lui,
      iar noi o sa ii spunem sa isi rezolve problemele in alta parte,NICI mie nu imi convine cand imi spune ca nu am coloana,maine, ma duc sa fac raze,dar mai bine sufar,decat sa incalc legea cenzurii...

      Ma astept la sprijinul dv in Consiliu,ca doar nu va plimbati degeaba cu constitutiile in brate,le si aplicati :),sunt convins ca nu agreati cenzura..

      Bulletproof cofee am descoperit-o de cateva zile si e buna,da inspiratie,nu vedeti ca nu ma mai opresc din scris :)
      noapte buna !

      Ștergere
    2. "Aburici", nu e nicio cenzură. Nu am cerut CNP, unde-i mintea ta ? În loc de "anonim", semnează Zambilica, Petrişor, Puii mei, Pana mea, să mai însufleţim decorul, e plictisitor citind numai Anonim, peste Anonim.. şi tot aşa.

      Ștergere
    3. da,asa e,trebuie sa poarte un nume, uneori chiar eu am cerut sa se semneze unii anonimi, mesajele lor sa nu creada lumea ca imi apartin si sa imi fie mie sparte geamurile termopan,ce dezastru ,acum cand vine iarna
      aoleo,era sa uit sa ma semnez

      bulletproof cofee

      (cel mai enervez pe dl marian ilie cu semnatura asta :) )

      Ștergere
    4. sa aveti o zi buna!


      Sarutul de dimineata

      Ștergere
    5. sa aveti o zi nebuna !

      sarutul de la miezul noptii :)

      Ștergere
    6. asa te vreau!


      sarutul de dupa masa(sub masa)

      Ștergere
  10. I miss you so much


    sarutul ratacit

    RăspundețiȘtergere

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.