marți, 9 martie 2010

Cât deţinut şi cât poet !? - se-ntreabă presa






Cât deţinut şi cât poet ?! 
M-am întrebat şi eu, şi toţi ceilalţi colegi de pe site-urile literare veniţi din toate colţurile ţării să-l felicite.



Presa l-a numit "poetul deţinut", cu ocazia lansării primei cărţi de poezie Din cioburi semnată Valeriu Barbu - autor de poezie, proză, teatru. E greu de povestit, nu am puterea. Tot ce pot face este să mulţumesc d-lor Valeriu Ţugui-comandant al penitenciarului din Galaţi, Didi Miller-director, d-nei Geanina Crăciun - purtător de cuvânt, pentru permisiunea de a organiza lansarea primei cărţi de poezie a lui Valeriu Barbu. Mulţumesc şi d-lui Ilie Zanfir-directorul bibliotecii judeţene V.A. Urechea din Galaţi, care a găzduit acest eveniment. Valeriu Barbu, îţi doresc puterea de a îndura într-o societate mută, surdă, oarbă. Fie ca sărbătorile Paştelui să aducă lumină şi împăcare în sufletul tău.Iartă-i pe cei care te-au uitat. Dumnezeu să-ţi ajute !

13 comentarii:

  1. Datorita tie Elena, l-am cunoscut pe acest om si i-am citit doua dintre piesele scrise.Ma rog la dumnezeu sa-i dea putere sa indure pina la capat, apoi sa-si vada de viata lui, de scris ca are ce sa spuna.Ii doresc sa iasa cit mai repede .D.Staniloiu

    RăspundețiȘtergere
  2. ceva o fi facut el daca e inchis, judecatorii nu e prosti. Dar, treaba lui, vad ca nu-i merge deloc rau, la mai mare! Poet sau detinut? El stie. Nu-l judec, poate o fi un om bun, dar pana acum unde a fost? Ca poet vorbind

    RăspundețiȘtergere
  3. @Anonim...
    Daca intri pe site/urile de literatura de pe net, vei gasi semnatura lui: Valeriu Dandes. Tot in spatiul virtual l/am cunoscut si eu, fiind colegi pe Agonia, cel mai mare atelier literar virtual. In realitate, l/am intalnit doar cand, impreuna cu alti colegi de poezie, l/am vizitat la penitenciar, afland situatia in care ajunsese. Mai multe, nu stiu nici eu.

    RăspundețiȘtergere
  4. aha, valeriu dandes ganea barbu, el e, pai zici ca-i sudamerican nene, cu atatea nume!... Poate primi tigari, chiftelute, ceva? Scrisori? Mai are mult? Scrie aiurit alea, poeme, dar e simpatic si ...altfel! Ce ti-e si cu viata asta! Poet detinut, misto, merita experienta incercata!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Anonim...
    Măi, Anonim, fratele meu. Dacă vrei, poţi coresponda cu Valeriu. Poţi trimite pachete, îl poţi vizita, mai ales că nu mai are familie, a rămas singur, printre străini... altfel ! Adresa lui este : Valeriu Barbu, Str. Traian, nr. 252, Penitenciar Galaţi, jud. Galaţi. Dacă ai vreo nedumerire, i te poţi adresa, în scris. Şi tu, dacă ai fi avut probleme, de orice natură, şi ai fi apelat la mine, aş fi încercat, în măsura posibilităţilor, să te caut, să te ascult şi să te ajut, atât cât m-ar fi ţinut baierele. Bucură-te că nu ai nevoie de ajutorul meu. Dar, ferească Domnul, la o adică, poţi conta pe mine. Până atunci, urându-ţi să nu ai nevoie de ajutor, să ne auzim în gând. Să fii iubit/ă. Fără iubire... ştii cum e.

    RăspundețiȘtergere
  6. 1.nu stiu cum e fara iubire. 2.ma bucur ca nu am ajuns subiectul compasiunii tale mereu la ,,compas'' la impas! 3. Dar, cine stie! 4. Mersic pentru adresa, poate il voi cauta daca o mai fi, la vara cand trec la mare, sunt in Oradea acum, dar cert ii 5.scriu. 6. Mai bun ar fi sa auzim ca e 7. Liber...

    RăspundețiȘtergere
  7. @Mai, draga Anonim !
    1- Daca nu stii cum e fara iubire, intreaba-ma pe mine. Se pare ca viata ta este o iubire continua. Iubesti, esti iubit. Sa fii fericit.Ma bucur pentru tine, cum ma bucur pentru toti cei care reusesc, sunt sanatosi, se simt impliniti, impacati, fericiti, etc.
    2- Mai, draga Anonim. Nestiind cine esti, nu ma pot bucura si eu. Asa ca e nedrept, tu sa stii cu cine comunici, eu... NU ! Crezi ca poti iesi din acest anonimat ? Fii ALTFEL,:)) spre exemplu. Altfel decat mine :))
    3- Din punctul meu de vedere, libertatea ne/o pierdem din secunda 1 a venirii pe lume. Devenim prizonieri ai vietii. Asa ca, dragul meu Anonim, prizonier al vietii, daca vrei sa-mi spui cine esti, astept o soapta virtuala pe adreasa mea de mail : cristalcub@yahoo.com

    Pana atunci, sa ne auzim in gand, cum spune cineva Altfel. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. a)misterul este mereu incitant, nu? b)indiciu: fes! c)ai iubire, ai dar vrei desavarsirea! d) libertatea e o stare si atat e)sunt in lista ta f)ma bucur de bucuria ta g) . e la tine

    RăspundețiȘtergere
  9. @Anonim, dear !
    a)- pun pariu, daca iti scriu, acum, un mail, si te intreb : esti tu acela ? raspunsul va fi, ca de obicei, NU !
    b)- in lista mea, o singura persoana preaaltfel nu are timp sa stea la "gargara" cu mine, motiv pentru care am sters-o din lista :)) si nu am acces la id-ul ei.
    c)- daca esti cine as vrea eu sa fii, apeleaza-ma pe mess.
    d)- maestru al magiei, pe bune, crezi ca ma vei apela pe mess ? :))

    RăspundețiȘtergere
  10. n) nu sunt cine ai vrea tu, dar mult mai bine asa! y)ne vedem curand la x)buna vedere z)si totusi baiatul ast Valeriu, e un simpatic! Insa... tu esti magiciana. Ajuta-l sa iasa

    RăspundețiȘtergere
  11. numai Dumnezeu poate ajuta, sunt o biata muritoare. fara voia Domnului, nimic nu se poate. sper sa il elibereze cat de curand.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am luata la cunostinta - Gebe Edoby
    ...............................................
    Amiezi de noapte - de Nichita Stănescu

    Vin vremuri rosii, de rascoala,
    sa imple varf privirea goala
    mocnind din codri si din stanci
    causul ochilor adanci

    Iubito, fumega din mine
    reci ruguri sterpezite, line,
    in tampla strazii, brumarie,
    un cantec surd de puscarie

    Mi-s vineti ochii cum sunt cerbii
    goniti de la ospatul ierbii,
    satui de noapte si de vis
    de dor ucis, de vis ucis...

    Vin vremuri rosii de rascoala,
    cutit sa-mi vare-n palma goala,
    frunzisti din ramul stramb si drept
    sa mi le svarle ude-n piept

    ... Se rasuceste-n somn orasul
    si jar de stele, cu fagasul
    sta aruncat, al nimanui
    sub cerul adormit, verzui

    si dube cenusii, gonite
    cu ochii vineti din orbite
    opresc in santuri, in amiezi,
    ras innoptat de huhurezi

    Si, in amurg de noapte sura,
    zac truputi far'cautatura
    in santurile strazilor,
    cu tarna stransa-n pumnii lor

    Dar uda, peste cei din santuri,
    noptirea joaca-albastre danturi
    si hoiturile din noroi
    s-or ridica, in rand cu noi

    Cu plumbii sangerati in ceafa,
    vor arunca din gura, cleafa,
    pe tampla strazii brumarii
    un cantec surd, de puscarii...

    RăspundețiȘtergere
  13. GeBe Edoby...
    Iti multumesc, in numele lui Valeriu Barbu. Ii voi transmite mesajul tau. Dumnezeu sa il ajute, sa poarte crucea, cu demnitatea de care a dat dovada intotdeauna.

    RăspundețiȘtergere

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.