marți, 22 octombrie 2013

Mântuitorul Iisus și apostolii erau vegetarieni!

Informația e  păstrată cu grijă mare cu toate că nu doar textele apocrife o confirmă. Ocolirea acestui subiect fascinant de către fețele bisericești e mai mult decât suspectă deoarece este de notorietate faptul că sfinții părinți de pe Muntele Athos sunt vegetarieni, ba chiar mai mult majoritatea sunt ro vegani, adică se alimentează doar cu fructe, legume, uleiuri și semințe netratate termic, alimentație  identică  cu cea a Domnului Iisus și a apostolilor săi!
E deosebit de important însă să înțelegem și de ce? De ce această alimentație a fost recomandată de către Iisus ? De ce această alimentație a fost urmată de către apostoli? Mulți oameni susțin, mai ales unii medici, că încă nu s-ar  cunoaște cu exactitate modul de funcționare al organismului uman și că știința e într-un continuu proces de descoperire în acest sens. Cu toate aceste CARTEA TEHNICĂ de bună funcționare a organismului uman a fost scrisă acum mult, mult timp…și ea este BIBLIA!!! Departe de a fi un creștin desăvârșit și nici pedeparte un practicant religios am rămas plăcut surprins să descopăr următoarele…
(Geneza 1:29) “V-am dat orice iarbă ce face sămânță ( cereale și leguminoase)…și orice pom care are în el rod cu sămânță (fructele)...aceasta să fie hrana voastră.” Ulterior Dumnezeu a suplimentat alimentația cu IARBA DE PE CÂMP ( Geneza 3:18) adică zarzavaturile și legumele!
În (Leviticul 3:17) Dumnezeu ne avertizează ” Aceasta este o lege veșnică pentru urmașii voștri, cu niciun chip să nu mâncați grăsime!”
                                       Această lege e imposibil de respectat dacă consumi carne deoarece:  Carnea de vită conține 22-30% grăsime, cea de porc macră 32% grăsime, cea de miel 22% iar cea de pasăre între 14-20% grăsime. Știința medicală azi recunoaște că la stocarea moleculelor de grăsime saturată, monogliceride, trigliceride, colesterol…colesterolul rău(LDL) este transportat prin artere și se depune în pereții vaselor de sânge, făcându-le rigide și îngustându-le diametrul. Fără să bagi de seamă, te trezești cu o boală de inimă abia când vasele sunt 75-80% înfundate…și atunci te întrebi de ca te-a pedepsit Dumnezeu! Nu e singura problemă majoră generată de consumul cărnii dar asupra aspectului medical voi reveni altă dată.

“Am venit sa pun capăt sacrificiilor de animale, iar dacă voi nu va opriti a mai face sacrificii, mânia lui Dumnezeu (legea cauzei și efectului) nu vă va lăsa în pace.“ Isus, citat din Epifanie, Fanarionul 03:16.
“Mila voiesc, iar nu jertfă!” Matei 9:13
Şi-i învăţa şi zicea: „Oare nu este scris: „Casa Mea se va chema o casă de rugăciune pentru toate neamurile”? Dar voi aţi făcut din ea o peşteră de tâlhari.” Marcu 11:17
Apostolii erau vegetarieni!
Textele antice, care  nu au fost incluse în canoanele Bibliei, spun următoarele:
Petru: “Trăiesc cu pâine și măsline, pe care eu doar rareori adăug o legumă.” Clementine Omilii XII, 6; rec. VII, 6
Pavel: “Isus ma instruit să nu consum carne și să beau nici vin, ci numai pâine, apă și fructe, așa încât să fiu găsit curat atunci când vrea să vorbească cu mine.” Toledoth Jeschu, Editia Krauss,  Berlin 1902, p. 113, Paul
Matei: “Matei a trăit cu seminţe, fructe din copaci și legume, fără carne.” Clemens von Alexandria,  Paidagogos II, 1:16
Ioan: “Ioan niciodată nu a mâncat carne” Istoric al Bisericii, Hegesipp conform lui Eusebiu,Istoria Bisericii II 2:3
Iacov: “Iacov, fratele Domnului, a trăit cu seminţe și plante și nu s-a atins nici de carne, nici de vin.” Epistulae ad Faustum XXII, 3
                                                    Sunt însă mult mai multe texte care confirmă acest aspect al alimentației avute de Iisus și apostoli, însă în sprijinul acestor texte stă chiar Biblia! Și mai e ceva …cum credeți că Iisus ar fi încălcat poruncile și avertismentele Biblice atâta vreme cât El a afirmat că a venit să întărească legea, nu să o slăbească! Întradevăr sunt aspecte mai puțin cunoscute precum revolta evreilor din deșert în timpul exodului, revoltă generată de interdicția de a se consuma carne, interdicție impusă de către Moise poporului său. Moise a fost pus atunci în situația de a ridica interdicția, …și a ridicat-o! Ca o paralelă, Ceaușescu era convins că în România consumul de carne e foarte redus datorită conștiinței ridicate a poporului și ca urmare a fost depășit de evenimente! Revenind însă la Moise putem găsi ulterior în Biblie, istoric vorbind, ridicarea interdicției totale de a consuma carne…( Deuteronomul 12:15)”Când vei dori să înjunghii vite și să mănânci carne,…să mănânci din ele cum se mănâncă din căprioară și din cerb” ADICĂ doar câte puțin!
                                                    Asupra consumului de carne cât și asupra ravagilor făcute de acest consum asupra sănătății voi reveni, însă priviți cu atenție cum a evoluat consumul de carne în ultimii1 140 de ani în Europa!
1880…………….13,70 kg/an/locuitor
1900……………47,00 kg/an/locuitor
1975…………….84,00 kg/an/locuitor
1993…………….95,00 kg/an/locuitor
2008…………….102,o kg/an/locuitor
La începutul anilor 1900 cauza deceselor generate de boli cardiovasculare era de 13% respectiv 6% boli cancerigene. Astăzi avem 55% decese generate de boli cardiovasculare si 14% decese generate de cancer. Cine-i vinovat Dumnezeu? Mai mult decât atât, astăzi peste 20.000 de substanțe chimice- antibiotice, hormoni de creștere, streroizi, medicamente veterinare- sunt adaos în hrana animalelor și a păsărilor de fermă. Mai mult de jumătate din totalul producției de antibiotice din lume se utilizează în fermele de animale, în aceste condiții apar și se dezvoltă în corpul nostru tulpini microbiene rezistente față de antibiotice. Rezidurile cadavrelor devin făină de oase și supliment proteic pentru animalele și păsările de fermă, inclusiv în piscicultură! Dr. Michael Fox în cartea sa Eating With Conscience(2007).
Rămâneți pe aproape! Abonați-vă la INFOROR.COM și Adevărurile vor veni direct la tine pe e-mai! Priviți atent scena Cinei cea de Taină…vedeți vreo friptură?
Cu drag,
Roncea Radu
16.oct.2013

Un comentariu:

  1. Domnul Iisus si Ucenicii Sai, Apostolii, mancau peste si carne de miel.

    RăspundețiȘtergere

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.