vineri, 5 aprilie 2019

"Să nu vă fie ruşine de oamenii care plâng pentru că inima spune mai multe decât gândul."

❤️
Născut la Grădiştea de Sus, judeţul Brăila, într-o familie de ţărani, Fănuş Neagu a fost unul dintre cei mai importanţi scriitori români contemporani. Romancier (”Îngerul a strigat”, “Frumoşii nebuni ai marilor oraşe” etc.), dramaturg (”Scoica de lemn”, “Paiaţa soseşte la timp” etc.), memorialist (”Cartea cu prieteni” etc.), distins în mai multe rînduri cu Premiul Uniunii Scriitorilor.
Fost redactor la Scînteia tineretului, director al săptămînalului Ţara şi al cotidianului Cronica română.
În perioada decembrie 1993 - 1996, Fănuş Neagu a fost director al Teatrului Naţional din Bucureşti. În noiembrie 1993 devine membru corespondent al Academiei Române, iar pe 21 decembrie 2001 a devenit membru titular al aceleiaşi instituţii.
Florin Piersic: "Când scria avea o poezie în scrierile lui, nu vorbesc de versuri, ci de tabletele lui minunate, totul e învăluit într-un fel de mister. Foarte tare sunt emoţionat şi la gândul că am avut această minunată idee să-l văd şi l-am vizitat la Elias, am vorbit cu el, cred că i-a făcut mare plăcere. Aşa cum teatrul românesc a avut nişte corifei, a avut o echipă de aur, aşa rămâne el printre cei mai mari şi iubiţi scriitori pe care i-a avut România."
Născut: 5 aprilie 1932, Grădiștea, Brăila
A plecat ... in data de 24 mai 2011, București
RESPECT!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.