🐾❤️ – Dumnezeu este dragoste - Iubim oamenii pentru felul în care ne simțim în preajma lor… îi iubim pe cei lângă care ne simțim iubiți ! Și frumusețea, și inteligența, și bogăția … pălesc în fața omului smerit la suflet și cu o inimă plină de dragoste.
sâmbătă, 5 noiembrie 2016
Trigliceride Mari. Regim Alimentar și Remedii Naturiste
Prezente în majoritatea grăsimilor, uleiurilor vegetale și animale, trigliceridele reprezintă grăsimi naturale, un soi de lipide, prezente în sânge. Aceste substanțe grase, sintetizate de organismul uman din alimente, sunt extrase din sânge și stocate sub forma țesuturilor adipoase, unele la nivelul ficatului.
Asemeni colesterolului, trigliceridele se pot întoarce împotriva organismului uman, prin efecte adverse. Cu toate acestea, ele reprezintă și o sursă esențială de energie, ca de altfel, cea mai comună formă de grăsime întâlnită în organismul uman. Caloriile ingerate în timpul mesei, care nu sunt folosite de țesuturi în cel mai scurt timp, sunt transformate în trigliceride și transportate în adipocite, cu scopul de a fi stocate. Pentru a împlini nevoile energetice ale organismului în timpul mesei, anumitor hormoni le revine misiunea de a regla eliberarea trigliceridelor din țesuturile grasoase. Prin urmare, dacă în regimul alimentar nu se găsesc suficiente grăsimi, organismul ”trece la acțiune”, transformând carbohidrații în trigliceride, cu rol de stocare la nivelul musculaturii și arterelor coronare, pe o perioadă îndelungată de timp.
Trigliceridele în exces provoacă diabetul zaharat Hipertrigliceridemia sau trigliceridele în exces la nivelul plasmei, încurajează apariția numeroaselor afecțiuni, printre care și diabetul zaharat netratat. Nivelul crescut al acestora reprezintă factorul principal în declanșarea accidentelor vasculare cerebrale sau infarctelor miocardice. care-sunt-riscurile-htg-3 Accident vascular cerebral
Excesul de trigliceride îmbracă peretele interior al vaselor de sânge în grăsime. Odată desprinsă această grăsime, ajunge în sânge, provocând oricând riscul de determinare a obstrucțiilor care pot stopa porțiuni ale mușchiului inimii și pot opri fluxul sanguin în anumite porțiuni ale creierului. Care este nivelul normal de trigliceride? Important de menționat în acest caz este faptul că în analizele efectuate, vor apărea doar trigliceridele produse de ficat, nu și cele extrase din alimente. Așadar, înainte de a vi se preleva sânge, este recomandat să nu mâncați sau să beți cu 12 ore înainte de vizita la medic.
Cotele funcționale ale triglicemiei la adulți sunt:
Cotă normală: sub 150 mg/dl
Cotă la limită: 151-200 mg/dl
Cotă crescută: 201-499 mg/dl
Cotă alarmantă: 500 mg/dl sau mai ridicată
Ce poate determină creșterea nivelului de trigliceride? Creșterea în greutate, regimul bogat caloric, vârsta înaintată, medicația nepotrivită, moștenirea genetică sau afecțiunile asociate cu trigliceridele în exces din sânge (boli hepatice, diabet, hipotiroidism).
Cum diminuăm cantitatea trigliceridelor din sânge? Pentru a diminua cantitatea trigliceridelor din sânge, consumați cât mai puține calorii, regularizaţi mesele și urmați-le cu sfințenie. Consumați alimente ce au la bază cereale integrale și evitați gustările târzii, servite înainte de culcare. Din stilul de viață nu trebuie să lipsească mișcarea, iar acolo unde este cazul, este recomandată pierderea kilogramelor în plus. Creșterea colesterolului și a trigliceridelor poate fi diminuată prin schimbarea modului de alimentație. Evitați pe cât mai mult posibil carnea grasă de porc, miel și vită; pielea de pui, untul, laptele sau preparatele din lapte, untura de porc sau de pasăre, uleiul de cocos, cacaua, uleiurile vegetale prelucrate chimic, biscuiții, margarina, cartofii prăjiți, preparate fast-food, gălbenușul oului, chips-urile, prăjituri, pâine albă sau organe. Pentru a îndepărta orice risc de accident vascular sau boli cardiovasculare, consumați cât mai multe fructe și legume pe parcursul zilei, înlocuiți pâinea albă cu cea neagră și folosiți doar ulei de măsline în alimentație.
Alimente recomandate în dietă ♣ Un mic dejun potrivit constă în consumul de lapte, însă îl puteți înlocui cu un produs a cărei cantitate de grăsime este scăzută ♣ Bogate în fibre și acid oleic, fructele de avocado nu conțin colesterol și ajută la normalizarea trigliceridelor ♣ Una dintre cele mai sigure și simple căi pentru normalizarea grăsimilor periculoase este usturoiul, care, consumat zilnic, poate aduce beneficii remarcabile asupra sănătății ♣ Din dieta zilnică nu poate lipsi porția de acizi grași Omega 3, prezenți în pește. Specialiștii recomandă ca acesta să fie consumat de cel puțin de 2 ori pe săptămână, speciile ideale fiind cele ca tonul, somonul și sardinele ♣ O altă sursă naturală bogată în acizi grași Omega 3 sunt alunele, care, în cazul persoanelor cu trigliceride mari, pot constitui un desert savuros ♣ Nu renunțați la mazăre! Ajută la normalizarea grăsimilor din sânge, iar specialiștii o recomandă fie în mâncare sau salate, puțin fiartă înainte de a o consuma.
Remedii naturale pentru menținerea trigliceridelor în limite normale
Infuzia de pătlagină Într-o cană cu apă clocotită, adăugați 1 lingură de plantă uscată și mărunțită, lăsând la infuzat timp de 10 minute. Strecurați și consumați câte 1 lingură la 2 ore, pe parcursul întregii zile. Urmați o cură de 14 zile, cu o pauză de 10 zile, reluând tratamentul.
Infuzie de păpădie Bogată în substanțe active, păpădia ajută la eliminarea colesterolului ”rău” din organism și a trigliceridelor. O linguriță de plantă se infuzează în 250 ml apă clocotită, timp de un sfert de oră, servind câte 3 căni pe zi. Afinul Puteți urma tratamente cu afin pentru reducerea colesterolului și zahărului din sânge.
♦ Din frunzele de afin puteți prepara o infuzie obținută dintr-o linguriță de frunze mărunțite și o cană cu apă clocotită. Lăsați vasul acoperit pentru 15 minute, strecurați și serviți. ♦ Decoctul de afin se obține din 2 lingurițe de fructe mărunțite peste care veți turna 250 ml apă clocotită. Lăsați 8 ore la odihnit, după care puneți decoctul la fiert pentru cinci minute și consumați 3 căni pe zi, câte una după fiecare masă, într-o cură ce va ține minimum 21 de zile.
Cura cu boabe de ienupăr Tratamentul se începe dimineața, cu 4 boabe de ienupăr, mărunțindu-le cu dinții și înghițindu-le. Adăugați în fiecare zi câte o boabă în plus, până când ajungeți la 15. Terapia se continuă micşorând zilnic doza cu o boabă, până când ajungeți din nou la 4, cantitatea inițială a curei. Acest remediu va realiza un echilibru între colesterolul ‘’bun’’ și colesterolul ‘’rău’’. Atenție, însă! Tratamentul este contraindicat persoanelor care suferă de afecțiuni grave ale rinichilor!
Sursa: http://topremediinaturiste.ro/trigliceride-mari-regim-alimentar-si-remedii-naturiste/
http://topremediinaturiste.ro/trigliceride-mari-regim-alimentar-si-remedii-naturiste/
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.