🐾❤️ – Dumnezeu este dragoste - Iubim oamenii pentru felul în care ne simțim în preajma lor… îi iubim pe cei lângă care ne simțim iubiți ! Și frumusețea, și inteligența, și bogăția … pălesc în fața omului smerit la suflet și cu o inimă plină de dragoste.
duminică, 9 ianuarie 2022
TROFEUL Sărbătorile de Paște - Lumină, imaginație și culoare!
Concurs Internațional de Creație – TROFEUL UNIVERS ROMÂNESC XXL, ediția a VII-a 2022 - Literatură, Desen, Pictură
Sărbătorile de Paște- Lumină, imaginație și culoare!
Dragi prieteni, iată-ne ajunși în pargul marii sărbători a lumii creștine:
Paștele – Învierea Mântuitorului Iisus Hristos, Slăvit Fie-i Numele.
Trăim momente de grea cumpănă, copleșiți de lipsuri, marcați de povarea existențială. Avem nevoie de echilibru întru frumos, ca buni creștini, cu pace și liniște în suflete. La propunerea mai multor membri ai grupului Univers XXL,
Concursul Internațional de Creație Trofeul Univers Românesc XXL invită creatorii de frumos și nu numai să transforme tristețea în sărbătoare, prin participarea la prima competiție artistică din acest an, dedicată Sărbătorii Pascale – Învierea Mântuitorului Iisus Hristos.
Regulamentul concursului
TEMATICA Tradiții și obiceiuri; superstiții și povești, iepurașul de Paști !
1 - Înscrierile au loc în perioada 15 ianuarie – 31 martie 2022
2 – Nu există limită de vârstă, adulți, copii, puteți participa, vă așteptăm cu drag.
3 – Participanții vor trimite la adresa elenatoma2010@gmail.com
O fotografie personală, date de contact ( localitate de domiciliu, număr de telefon )
- o singură creație, la probele de concurs, la alegere, după cum urmează :
1 - Literatură, Poezie și Proză scurtă – gânduri exprimate în versuri, eseuri scurte, tradiții, obiceiuri, povești, superstiții, iepurașul de Paști, scrisori, etc… astfel :
O poezie ( 6-8 strofe ) vers alb sau clasic
Sau
O proză scurtă, ( 1 pagină A4 )
Sau și poezie și proză, după bunul plac.
Text: Format Microsoft Word, caracter Times New Roman (12) spațiu 1 rând.
2 – Un desen cu tematică religioasă, având ca inspirație Sfintele Sărbători de Paște, executate în creion, ulei sau acuarelă; sticlă sau pânză.
Jurizare: 01.04.2022- 10.04.2022
- Juriul va fi alcătuit din scriitori, pictori, graficieni de renume.
- După afișarea rezultatelor, vor fi publicate :
Creațiile premiate plus fotografia laureaților
- Adresele de e-mail și fotografia fiecărui membru al Juriului, pentru eventualități.
3 – După cum v-am obișnuit, concursul nu are sponsori, prietenii care doresc să ofere premii sunt invitați s-o facă, oferte în privat.
Se oferă un singur TROFEU Lumină, imaginație și culoare, acordat creației cu punctajul cel mai mare, indiferent secțiunea, urmat, în ordine descrescătoare, de Premiile 1, 2, 3, Mențiune, Diplomă de Excelență, Distincția XXL, pentru fiecare probă.
- Creațiile cu punctaj peste 8,50, pentru cei interesați, le vom publica în placheta : Tradiție, imaginație și culoare, ediția 1 2022
Vă așteptăm cu drag, CONSULTANT NICOLETA CRISTEA
Elena Toma – organizator, tele 0771 084 255
joi, 6 ianuarie 2022
Ein Karem – Patria Sfântului Ioan Botezătorul
La sud-vest de Ierusalim, la câţiva kilometri se află localitatea Ein Karem, numită de Evanghelistul Luca „ţinut muntos” şi „cetate a seminţiei lui Iuda”. Cu două mii de ani în urmă, aici s-au petrecut o serie de evenimente remarcabile ale istoriei Noului Testament.
emnificaţia numelui localităţii nu este pe deplin lămurită: izvorul îmbelşugat sau izvorul viei sau, simplu, izvorul Karemului. Locuit deja din epoca bronzului, Iosua a repartizat Karemul tribului lui Iuda (Iosua 15,20 şi 59). Se poate ca Ein-Karem să fie Karem din Vechiul Testament, oraş al neamului lui Iuda (Nav. 15, 59).
Conform tradiţiei creştine, în Ein Karem s-a aflat casa Sfinţilor Zaharia şi Elisabeta, părinţii Sfântului Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul Domnului Hristos. La Buna Vestire, Arhanghelul Gavriil i-a vestit Maicii Domnului că şi Elisabeta, verişoara sa, a zămislit un fiu prin puterea lui Dumnezeu, pentru care nimic nu este cu neputinţă (Luca 1,36). Aflând vestea, Maica Domnului „s-a dus în grabă în ţinutul muntos, într-o cetate a seminţiei lui Iuda” (Luca 1, 39) şi a rămas împreună cu verişoara sa până la naşterea lui Ioan Botezătorul (Luca 1, 56).
Identificarea localităţii se bazează pe distanţa de la Ierusalim (7,5 km) pe care arhidiaconul Teodosie, care a făcut un pelerinaj aici în anul 530, o menţionează în descrierea pe care a lăsat-o Ţării Sfintei, precum şi pe menţiunea sărbătoririi la Ein Karem a Sfintei Elisabeta (28 august), într-un lecţionar gruzin, înainte de anul 638.
În secolele V-VII, bizantinii au construit aici o bisericuţă închinată Sfintei Elisabeta. Despre biserica „Bet-Zaharia” („Casa lui Zaharia”) scriau autori medievali, inclusiv egumenul rus Daniil, în cunoscuta sa „Călătorie” (de la începutul secolului al XII-lea). Egumenul Daniil menţionează biserica Sfintei Elisabeta din apropiere de Ein Karem („la jumătate de verstă” de casa lui Zaharia), în locul în care mama Sfântului Ioan Înaintemergătorul, împreună cu fiul, au scăpat de slugile împăratului Irod (tradiţie păstrată în Prima Evanghelie a lui Iacov, text apocrif). Mai târziu, cruciaţii au găsit la Ein Karem două sanctuare pe care le-au reconstruit.
Astăzi, la Ein Karem se află Mănăstirea rusească Muntele (unde se păstrează cinstita icoană a Maicii Domnului din Kazan, un stâlp din casa sfântului proroc Zaharia şi a dreptei Elisabeta, piatra pe care a propovăduit Ioan Botezătorului); izvorul Maicii Domnului, care curge între mănăstirea rusească şi mănăstirea franciscană al Vizitei, unde, conform tradiţiei, a venit Maica Domnului şi a stat la ruda ei Elisabeta; mănăstirile catolice a Surorilor Sionului (fondată în anul 1860) şi a Surorilor Rozariului (fondat în anul 1910).
(Foto) Locul nașterii Sfântului Ioan Botezătorul - Ein Karem, Israel
Abonați-vă la:
Postări (Atom)