Pagini

joi, 14 august 2014

Busuiocul, elixirul tinereţii. Tot ce trebuie să știi despre această plantă-miracol!


Busuiocul (Ocimum basilicum) este originar din India, fiind o plantă „de suflet“. Se spune despre această plantă că aduce noroc, dar şi sănătate. Busuiocul era considerat sacru la greci, iar femeile nu aveau voie să-l culeagă. Busuiocul adăugat mâncărurilor dă acestora un gust natural, mentolat, şi esta recomandat să fie folosit în starea sa brută.
El intăreşte şi sistemul imunitar, distruge microbii. Busuiocul este un tonic şi un energizant cât se poate de potrivit pentru perioada schimbarii de anotimpuri, când foarte multe persoane se confruntă cu căderi de energie vitală, intelectuală sau sufletească. Macerat la rece busuiocul este considerat un elixir al tinereţii fiind recomandat în cazurile de îmbătrânire prematură, în tulburări de menopauză, andropauză, sterilitate masculină şi feminină etc. Cea mai eficientă metodă este maceratul obţinut prin ţinerea a 2-4 linguriţe de busuioc în apă, vreme de 6 ore, după care se filtrează. Se bea acest preparat pe stomacul gol, de preferinţă dimineaţa. Folosit sub formă de pulbere, busuiocul are o capacitate miraculoasă de echilibrare a stării psihice mărind şi capacitatea de control asupra emoţiilor şi reduce sensibilitatea la stres. Esenţa de busuioc contra spasmelor gastrice, durerilor de cap şi nevrozelor. Busuiocul este folosit şi în ritualul creştin, tinerele fecioare îşi pun busuioc sub pernă, în zilele de Sfântul Vasile, Sfântul Andrei şi Sânziene, pentru a-şi visa ursitul. Busuiocul se foloseşte de asemenea şi în industria parfumurilor. Busuiocul pus in ghiveci si tinut la fereastra actioneaza precum o plasa in calea intrarii tantarilor in casa, deoarece tantarii nu iubesc mirosul de busuioc. Pus proaspat intr-o vaza fara apa, sau uscat si maruntit intr-un bol si tinut in camera de dormit, busuiocul inmiresmeaza aerul inducand, in acelasi timp, o stare de calm si de liniste si imbiind la somn sanatos si odihnitor.
Roxana Dobre, A.M.PRESS

3 comentarii:

  1. as fi putut fi inalt ca vf omu,
    dar la cate busuioace am luat in cap de la popa... (in iordan botezandu-te,doamne..poc,cu busuiocu pe crestet !)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. consideraţi că " v-aţi înălţat spiritual ":) , înălţime mult mai importantă decât cea fizică, nu-i aşa ? :)

      Ștergere
  2. Dacă ar fi așa, m-aș lăsa și eu bombardat și stropit cu toate plantele medicinale, pentru că vreau să fiu mai înalt decât toți.

    RăspundețiȘtergere

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.