marți, 5 iunie 2018

Fiorica va fi prezentă la marele minimiting. Poate n-o uita cratița pe foc Pamflet


Până la urmă zvonul unui mare miting PSD devine un fapt concret. Acum vreo două luni era vorba despre prezența, în Piața Victoriei, de vreo două milioane de pesediști. Minciuni cu îndemânare de cartofori, de unde două milioane când tot pesedul are vreo 400000 de mii de membri? Cred că au luat în calcul familia fiecărui pesedist, de la cel cu barba sură pân` la cel cu țâța-n gură” – cum spune o vorbă din popor.
Acest partid a ajuns cu cameleonismul până acolo încât va renunța la simbolul lor, culoarea roșie. Nu au față de nicio culoare-simbol, nici măcar de cea verde. Sau de cea neagră. Conducerea ar fi dat ordin ca, la zece membri să existe câte un steag tricolor ”mic”, că restul materialului l-au furat tot ei. Ragnea se uită în oglindă și vede ”statul paralel”, cu mustața sa cu tot. Parcă văd sau aud că mitingul acesta va fi încă o dovadă de mârlănie politicianistă și se va transforma în cu totul altceva. Ragnea crede că a venit timpul ca ”partidul său” să își arate mușchii. Ca pe vremea mineriadelor în care Iliescu nu era deloc ”implicat”. Nu înțeleg interesele obscure ale lui Tăriceanu și ALDE. Dacă privim lucrurile matematic, diferența dintre cele două partide e aceea dintre elefant și puricele de pe spinarea elefantului. Tropăie împreună. Ragnea și Tăriceanu sunt doi falși politicieni, niște purici pe spinarea partidelor pe care le conduc spre dezastrul ”clasei politice”. E dezolantă și certitudinea că nici la dreapta politică nu există ceva mai bun, cu Orban în frunte PNL nu are nicio șansă să câștige alegerile viitoare. Fiorica, prim-ministreața, a anunțat că va fi și ea prezentă la miting. Poate n-o uita cratița pe foc. Firește, contra acestei ”armate pesedinte”, va lupta de unul singur Mălin Bot. Deie Domnul să nu iasă cu circ ieftin și nici cu circ scump. Banii pentru salarii și pensii se pierd și în astfel de ”mitinguri”. Sute de mii de manifestanți vor cere ”democrație”, deși pesedeul are democrația în buzunare. Fiecare manifestant va fi îmbrăcat în alb, de la buric în sus. Și-au făcut și un fel de însemne și pancarte. Bani nu glumă. De unde? Să vedeți ”lozinci” scrise de analfabeți cu doctorate în mitinguri.
Marin Ifrim, 5 iunie 2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.