miercuri, 17 ianuarie 2018

Marian Ilie: Liviu Pleşoianu este un politician adevărat, nu un politruc


S-au găsit câţiva, la recenta mea postare privind candidatura lui Pleşoianu la preşedinţia României, să mă critice. E dreptul lor să aibă opinii diferite de a mea şi să şi le exprime. Obligaţia de a veni cu argumente, cel puţin când critică opinia altuia, este doar una morală. Este, şi în acest caz, dreptul lor să aiba o conduită morală sau să nu o aibă.
Dacă le lipseşte preţuirea de sine probabil că n-o vor avea - vor huidui şi vor trăncăni verzi şi uscate - şi se vor găsi şi alţii asemeni lor care să-i susţină.

Eu îmi ştiu valoarea, cu bunele şi relele inerente, şi mă strădui să-mi acord preţuirea cuvenită, nu înainte de a le arăta celorlalţi opinenţi preţuirea ce li se cuvine lor. Aşa se face că îmi argumentez, fie şi sumar, opiniile, iar în caz de divergenţă răspund la comentarii, în limita unei bunecuviinţe cel puţin egală celei cu care-mi sunt "taxate". Uneori se întâmplă de nu-mi intră răspunsurile la comentarii nici după mai multe încercări, şi atunci abandonez, supărat ba pe proprietăreasa blogului, ba pe Systemul ce-l tot blamez, ba pe neîndemânarea mea.

Da, îmi permit sa iau poziţie împotriva Systemului, pentru că ştiu la ce mă refer şi ştiu că el există, pentru că ştiu ce este acela un "sistem" şi pentru ce în cazul nostru îl scriu cu "y". Ştiu toate astea nu de pe FaceBook, nu din trăncănelile televizate sau scrise ale politrucilor şi de-gazetarilor.  Ştiu pentru că am învăţat că a şti e echivalent cu a fi liber, iar a fi liber însemnă a trai cu adevărat. Toate astea le-am învăţat în mulţii ani de experienţ prin care am trecut şi m-am format, ca să fiu cel ce sunt.

Normal, mi-s dragi oamenii asemeni mie, care se vor şi sunt liberi. O societate adevărăta nu poate fi decât cea a unor oameni liberi. În caz contrar prevalează spiritul de turmă, cârd, sau haită. De aceea mi-a fost drag Pleşoianu încă de la început, când nici el nu se visa pesedist. E inteligent, o trăsătură rară prin clasa noastră politică. Nu există niciun fel de date care să ateste că ar fi agonisit ceva avere, ca să-l pot bănui de coparticipare la jaful asupra României. M-a cucerit însă prin faptul că gândeşte ca şi mine şi are curajul să se pună de-a curmezişul în raport cu "linia" trasată partidului său de "liderul maxim" cel minimalizat  de opozitie şi mai ales de propriile sale deraieri. Orice minte destupată va găsi în textul de pe linkul de mai jos măcar câteva argumente în acest sens. Desigur, nu cer decât să-mi fie înţeles raţionamentul, nu să-mi şi fie aprobată opinia. Eu sunt o fiinţa eminamente socială, chiar să vreau nu pot fi egoist, elitist sau veleitar. Mie mi se pare că tânărul Liviu Pleşoianu este asemeni mie dar, mai imprtant, este asemeni fiului meu, care e un simplu observator al scenei politice. Nici nu vă daţi seama câţi ca el, ca fiul meu, se zbat să existe demn,  aşteaptând să se însenineze cerul peste ţara asta. Pleşoianu pare a fi unul dintre ei, care însă nu mai are răbdare cu timpul. E-he-hei, câte “like”uri ar primi Plesoianu pe FaceBook dacă şi-ar pune un “haştag” (#) în faţă! El se mulţumeşte să-l ştim că rezistă cu adevărat - atât Systemului cât si tendinţelor “systemice” din partidul său! 
Liviu Pleșoianu către colegii din politică: „Beți APA VIE a OAMENILOR, nu APA MOARTĂ a celor ce își spun ELITA!”
19 comentarii:

 1. Nu stiu de ce considerati, pe cei care va lasa comentarii,ca ar fi lipsiti de morala. Din contra,ar trebui sa va mandriti ca sunteti citit ,aprobat/contrazis.
  Suferiti cumva de narcisim :´´... mi-s dragi oamenii asemeni mie, care se vor şi sunt liberi´´
  Adica,va iubiti pe dv.cand ne trantiti noua propaganda electorala,iar noi trebuie sa va aplaudam.

  Nu suntem aplaudaci,ne deranjeaza ca va sustineti cu vehementa ideile care au esuat pana acum (nu e total vina dv),va suparati daca nu le inghitim si daca nu ne place Plesoianu sau alti idoli de-ai dv. ,pe care ii schimbati de la an la an,sau cincinal.
  De fapt ,nu e vorba de Plesoianu,daca va face lucruri bune o sa il iubim,ci de ocupatia dv ,propagandist de serviciu. Ati venit zile in sir cu Constitutia populara,,cu Dolban care cerea votul ca ii va pune pe nemti sa ne plateasca datoria istorica,acum cu Plesoianu,care nu a ramas in istorie cu fapte incredibile,pana acum.
  E dreptul dv.sa scrieti ode,dar nu ne admonestati pe noi ca nu nu suntem de acord cu dv.,cu randurile ´´umoristice´´,sa nu zic de petitoare :

  ´´Eu sunt o fiinţa eminamente socială, chiar să vreau nu pot fi egoist, elitist sau veleitar. că tânărul Liviu Pleşoianu este asemeni mie dar, mai important, este asemeni fiului meu, care e un simplu observator al scenei politice. Nici nu vă daţi seama câţi ca el, ca fiul meu, se zbat să existe demn, aşteaptând să se însenineze cerul peste ţara asta.´´

  Inainte de a ne convinge pe noi sa votam pe cineva,convingeti-va pe dv ,aveti dubii :´´Mie mi se pare că tânărul Liviu Pleşoianu este asemeni mie´´...

  POLTICIENI,NU MAI BETI SANGELE POPORULUI,CA AM PUS DERO IN EL,SA VI SE UMFLE GALCILE DE HOTI !
  Sofica Sorocaru
  Ruginoasa -Iasi

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sofico, nu-ti face numele de ras! Datorezi numelui tau macar un dram de intelepciune, asa ca intelege ca eu nu-s politician. Asta insa nu inseamna ca nu trebuie sa exprim un punct de vedere pe probleme politice sau tangente cu politica. Nu stiu cu ce te ocupi dumneatrta; eu ma ocup cu cititul, ganditul si scrisul – si le-am invatat cu destul sarg, ca sa pot emite idei cursive, chiar sic a replici la intepaturile dumitale. In van ma acuzi de narcisism; repet, imi stiu valoarea si actionez in limitele ei. Tot ce afirm este emanatie a mintii mele, inclusiv cand vehiculez idei apartinand altcuiva; in atari sutuatii precizez amanuntul si imi exprim - da, argumentat - acordul sau dezacordul cu ideile respective.
   Ca sa revenim la ale noastre, eu nu te invitam sa-l votezi pe Plesoianu sau pe altcineva. Daca va fi sa mai candidez vreodata atunci te voi invita sa ma votezi pe mine. Voi argumenta, desigur, chiar daca stiu ca pe dumneata nu te intereseaza argumentele. Se vor gasi si unii care sa mi le ia in calcul. In postarea de fata eu cred ca am definit exact sensul moralitatii; a veni cu argumente, fie cand lauzi fie cand critici. Dumneata ti-ai insusit viziunile altora, fara sa te intereseze dedesubtul lor, argumentatia. Ai niste idoli si esti multumit(a) ca ei gandesc si pentru dumneata.
   In cazul de fata arunci si neadevaruri, afirmand ca "ideile (mele) au esuat pana acum". Nu-i deloc adevarat, iar ajungerea lui Trump la presedintia SUA, prabusirea treptata a UE, stadiul de colonie la care a ajuns Romania si multe altele sunt realitati de necontestat, oricat te-ai invarti dupa cuvinte. Toate astea eu le-am prevazut si s-au indeplinit. Asa cum am afirmat ca Romania va fi printre ultimele tari ce vor inceraca sa se salveze de dezastrul UE, cand insa va fi prea tarziu ca sa se mai poata recupera ceva. Daca “esuarea” la care te referi vizeza si Constitutia Cetatenilor esti iarasi in culpa, cata vreme CC n-a “iesit in larg”. Cum mai spuneam, PSD a imprumutat din ea binisor, ca sa-si contureze programul cu care a castigat alegerile. Ca la unii ca dumneata nu prinde, este chestie de optiune individuala. Sa pui in practica o asemenea Constitutie inseamna o munca titanica, pentru multi e de preferat letargia din anul de guvernare Ciolos, acel “dolce far niente” atat de convenabil unui anume procent din romani…
   Cred ca nu esti facut(a) pentru o societate dreapta, preferi inegalitatile, fie ele chiar strigatoare la cer, in speranta ca te vei numara printre castigatori. Stai linistit(a), castigatorii vor fi tot mai putini, iar castigurile lor tot mai consistente.

   Ștergere
 2. Domnule Marian Ilie,faceti parte din stafful dlui politician?.

  Asa va inteleg,vanati un post de amabasador in Turcia,un post de ministru al Culturii,ori aveti copii in PSD.Asa articol frumos despre un candidat tanar ,nu am mai vazut scris, in ultimii ani ,de un sexagenar.
  E foarte frumos articlolul,de pus in rama ,sau in Scanteia!.Va urez succes !
  Ce pacat ca nu ati scris ceva frumos (o poezie)si despre noul premier,macar despre coafura sa,as fi zis ca va pricepeti la politica in stil efervescent!
  Vica Armeanu
  Bucuresti

  RăspundețiȘtergere
 3. Trebuie să recunosc faptul că cei doi consultanți ai celor de la al-de gunoaie comuniste sunt diabolici. Crează niște scenarii pe care atâta prostime le îngurgitează fără a le mesteca: cu statul paralel, cu fratele lor, Șoroș (carea a făcut atâte donații școlii românești și căruia i se datorează educația democratică a românilor (a donat 200 de milioane de dolari, transparent, pentru proiecte privind împlementarea democrației) Drept mulțumire, fariseii -gunoaiele mafiot-comuniste - aruncă cu pietre în el. Dar democrația nu le e pe plac. Ar vrea să rămâna anarhia tip rusească. Pleșcoianus e unul din această turmă (o altă lichea din Pleșcoi?). La acțiuni parlamentare este zero absolut, dar bate din gură și se luptă cu fantome.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Obiectele de valoare stralucesc la lumina. Daca e ceva de capul dumitale, ca sa te cred, iesi din anonimat. In intuneric rahatul nu se deosebeste de aur, iar dumneata te dai a fi valoros, ca si cum le-ai sti pe toate. Ce-ti pasa dumitale ca tara e vanduta -
   la modul material, bucatica cu bucatica! Ai probabil bucatita ta de oscior si intr-un fel ti-e bine. Fii sanatos! N-o sa tina mult.
   Anarhia, prietene, este in capul dumitale, unde valorile s-au rasturnat definitiv. Nu stiu ce criteriu folosesti, cand ii faci pe unii gunoaie, dar am toate motivele sa te consider eu un gunoi pe dumitale - cel putin pana nu scoti capul la lumina. Ii dau voie D-nei Toma sa-ti dea adresa mea de e-mail, daca vrei sa continuam dialogul. Stiu ca n-o vei face, pentru ca la educatia sau scopul dumitale nu de dialog ai nevoie, ci de vizibilitate, sa-ti vada lumea laturile. Sa fii sanatos cu cine te crede, ca anonim ce esti. Pa!

   Ștergere
 4. Vicuto, nu fi papagal! Tocmai tu, o doamna care te dai respectabila, te legi de coafura unei doamne?! Esti papagal, pentru ca imiti spusele unui oaresicare faramator de opinie din cei multi si dastepti (cu "a", nu cu "e") care manipuleaza. Zi-mi ce impresie ti-a lasat dumneata, da' cu argumente, fara papagaleala.
  Ca sa stii, eu nu vanez niciun post, sunt mare proprietar pe gandurile, ideile si sentimentele mele. In Turcia am fost atasat militar, am fost si voi mai merge ca ghid de turism, iar recent am fost de mi-am lansat un volum de versuri in traducere proprie editat acolo. Vezi ca nu stii si te dai mare? AQsculta la mine, ca ai de-nvatat, Vico nene!

  RăspundețiȘtergere
 5. Pfuiiiii. Cata lauda pe nea Ilie

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ehei, sa-i auzi pe altii laudandu-ma! Unii o fac si in scris, de exemplu, cand vorbesc despre cartile mele. Aici, pe blog, am eu cativa prieteni care pandesc la colt sa-mi mai traga cate una, doar asa, pentru ca nu gandesc precum ei.
   Problema este alta; nu ei insisi isi fauresc gandurile, ci iau ganduri de-a gata, de ici-colo. Eu chiar ma ocup cu ganditul - si, te asigur, e o ocupatie minunata - cand o practici cu placere si in cunostinta de cauza. E greu ganditul, de-aia fug multi de el...

   Ștergere
 6. Anonim a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Marian Ilie: Liviu Pleşoianu este un politician ad...":

  Nu am vrut sa fiu dura cu dv.,nici nu imi permit,v-am combatut doar ideile,e drept ca am cam alunecat spre alte contre mai putin amiabile.
  Daca ati fi facut propaganda fiului dv,chiar nu as fi comentat.

  Dar cum sa nu va combat ,cand dv prezentati un politician in functie,in culori rose-bombone, de parca ati fi o fetiscana hipnotizata de elvis.
  Bun ,aveti dreptul sa aveti un idol,dar oamenii va citesc, articolul e periculos,pentru ca indemnati ´´la lupta ´´,fara sa ne oferiti ce razboaie sau ce fapte a castigat conducatorul.

  Dupa 30 de ani de cand tot ne mint politicienii,veniti si prezentati unu in functie, zugravindu-l ca la petit. Vreau fapte concrete si il votez.

  Daca nu le prezentati,ne indemnati la suicid,ori ne otraviti cu un articol electoral...Puteti sa ne propuneti si pe El Zorab, daca va place de el,dar sa ne aratati si daca are dinti de cal care sa fie inhamat la caruta si putem sa ne urcam in ea,ca ne duce bine la Hordou.
  Asa ca toata lumea are idei si idoli,dar cand iese in public cu ele,sa nu ne otraveasca,ca viata e scurta,iar politica e o... curba!

  S.S.
  Ruginoasa -IS

  Publicați
  Ștergere
  Marcați-l ca spam

  Moderează comentarii pentru acest blog.

  Publicat de către Anonim pe Elena Toma - Club XXL la 20 ianuarie 2018, 14:26

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hei, Ruginoasa,
   Nu da vina pe mine, nu te otravesc, esti deja otravit(a) de altii, de vreme ce ii pui in aceeasi oala pe toti politicienii care nu sunt din partidul/partida cu care simpatizezi dumneata. Ai sau nu ai o "partida" cu care simpatizezi, nu stiu, dar se pare ca esti cu Systemul iohannisto-kovesist. Aici e buba care ne separa opiniile: la noi guverneaza (administreaza tara) o "partida", dar fraiele sunt la alta "partida" - in cazul nostru la System, care taie si spanzura cum vrea el. Multi romani cred ca e bine ca taie si spanzura. E bine, insa numai daca taie si spanzura dupa niste principii bine conturate, care sa fie cunoscute si respectate de toata lumea, aplicate tuturor, cu egala masura. La noi clasa politica e o adunatura de pungasi, cu exceptii pe ici-colo, dar systemul taie si spanzura dupa bunul sau plac, conform singurului principiu valabil in Lumea globalizata, cel al "corectitudinii politice". Tot asa era si in comunism, soro! Si comunismul si capitalismul asta salbatic sunt opera acelorasi minti care pe multi i-a "imbrobodit"...
   Este evident faptul ca nu l-ai urmarit pe Plesoianu, altfel ai fi constatat ca nu e un yes-man (cum le zicea "sicofantilor" Mos Brucan) in partidul sau. Daca l-ai urmari ar depinde numai de dumneata sa concluzionezi ca nu e un fan Dragnea (ca inca alti lideri pesedisti). E drept, asta nu inseamna sa fie fan Iohannis/Kovesi (System), ca sa-ti fie dreg si dumneata. El si ceilati sustin Programul PSD. Vrei - nu vrei, este singurul program de guvernare al unui partid. In lipsa unuia mai bun, eu insumi il accept (cu rezerve) pe asta si pe sustinatorii lui, chiar daca Dragnea si altii din PSD nu-mi sunt dragi. Mai explicam aici pe blog ca programul pesedist a imprumutat multe elemente din programul GPR, bazat pe Constitutia Cetatenilor, si a nu le accepta chiar promovate de altii inseamna sa-mi neg ideile si convingerile. De-aia il simpatizez pe Plesoianu. Inca nu am o proba contrarie, ca sa-mi schimb parerea. Daca ai probe concrete, care sa vizeze persoana lui, le astept.
   In orice camp de balarii poti intalni si cateva flori frumoase. La noi toata clasa politica aflata pana acum la guvernare este un astfel de camp de balarii si, din pacate, nu ne putem aduna sa facem o claca si sa le starpim. Noi ne certam intre noiu, iar bogatii Lumii trag foloasele. Ca sa facem claca aia e nevoie de o "partida" care sa puna inainte de orice interesele tarii si poporului. PSD-ul nu face obiectul, dar sunt pesedisti care pot face. Nu te lua dupa panglicile aruncate prin mass-media cu "uniunea" Europei, pentru ca la mijloc sunt tot tarile si popoarele continentului; cand e vorba de obligatii, tarile si popoarele trebuie sa se achite de ele, in timp ce foloasele revin altora - bogatilor Lumii transnationalizate.
   In Plesoianu eu vad un posibil lider in jurul caruia sa se adune tineretul la claca, la starpit buruienile. In definitiv, de ce nu ai lua de bun punctul meu de vedere? N-am avere si nu vreau sa devin bogat, citesc mult si gandesc in spirit umanist. Nu cumva nu-mi acorzi credit mie pentru ca nu esti in stare sa gandesti ca si mine, in spirit umanist?


   Ștergere
  2. candidatul dv nu e nominalizat nici pe lista guvernului,care sunt realizarile sale care va determina sa ni-l recomandati sa fie chirias la cotroceni?!

   mai mult ca sigur, partidul va avea alte propuneri,candidatul dv nu poate fii decat pe lista independentilor,ori sa emigreze la alt partid care il sustine,dar astea sunt alte povesti,cum e si articolul dv cu fat-frumosul recomandat cu atata patos.

   eu as paria pe steaua ca bate pe lazio,nicidecum pe adorabilul dv. ,nu ma convinge,a realizat ceva important si noi nu stim?
   nu va acord credit,tocmai ca nu gandesc ca dv,gandesc in spirit practic,fapte,nu vorbe!

   patriotismul nu ma lasa sa cred in propuneri literare,vreau un vlad tepes care sa resusciteze tara !   cu stima,
   s.s.
   ruginoasa-is

   Ștergere
  3. Vorbe, vorbe! Cum sa-l numeasca in guvern, daca-i nesupus? Si apoi, daca a fi facut ceva este o conditie ca sa-l accepti pe unul conducator al tarii, atunci ti-l propun pe Tantareanu, ca a facut cartiere intregi de vile si palate si face petreceri de pomina cu lautari si musafiri de vaza. Daca mai ai putintica rabdare, dupa ce va da #Rezistenta foc Parlamentului vei putea sa optezi pentru cel mai falos din #liderii #ei.
   Cat despre “Cum nu vii tu, Tepes Doamne”, din pacate, va trebui sa mai asteptam si sa sa sacrificam multe generatii pana la un alt Vlad Tepes; prea ne-am dedat cu totii la rele, un Tepes ne-ar injumatati dintr-odata, dand foc la cartiere si mahalale intregi - si tot nu si-ar duce treaba la capat.
   E mai usor de suportat extinctia asta treptata, cu calai straini (asasini economici) carora le va lua doua-trei generatii sa ne injumatateasca. Iata, ca sa ne imputinam cu un sfert ne-a luat ceva mai mult de o generatie.
   Dar nu-ti mai face dumneata atatea griji, prostimea va vota tot cu PSD, ca altul mai bun nu e.

   Ștergere
  4. aici sunt de acord cu dv,tantareanu e wow, e fain ,a cutreierat lumea,a costruit imperiu,a dat petreceri pentru artisti,si-a facut masaj thailandez,e in spiritul romanilor,il votez,dar nu stiu daca va folosi tepele,decat asa , sa se distreze si sa ne razbune
   s.s.

   Ștergere
  5. Ei, iata ca am si eu ceva succes cu gandurile mele. Da, Tantareanu o OK pentru romani, mari amartori de paine si circ, si va folosi din plin tepele, ca asa a obtinut el succesele, dand tepe statului, mai ales la plata taxelor si impozitelor.

   Ștergere
  6. parca si blogul a ramas incremennit pe 17 ,sa nu zic plesionat,cand a auzit ce propunere faceti!

   nu aveti deja vu,o sa avem... presedinta !

   s.s.
   de la ruginoasa-is

   Ștergere
  7. Zangaie catusele la DNA soro!Cucuveaua mov a cam murit de gripa porcina! Cu cat ti-a marit pensia PNL(PDL)-ul "cucoana"? Te-a atins rau de tot! Daca te uiti in tabara rezinstentilor nu gasesti 10 oameni sa vorbesca pe aceeas limba ...
   Habar nu au de ce protesteaza si totusi vor si ei la guvernare!

   Concluzia: facebook-ul si statul degeaba tampeste!

   Ștergere
  8. Prietene, zau ca nu am cum sa nu-ti dau dreptate. Iata, un expert NASA o afirma: tampirea globala e mai periculoasa decat incalzirea globala, e o adevarata catastrofa. Necazul mare este ca toti tampitii se cred normali, ba, mai au si tupeul sa-i balacareasca pe cei cu mintea pe axa ei. Dar sa-i dam cuvantul expertului american:

   http://ponturifierbinti.com/expert-nasa-avertizeaza-incalzirea-globala-mizilic-adevarata-catastrofa-tampirea-globala

   Ștergere
  9. http://evz.ro/adio-kovesi-final-dezastruos.html

   Ștergere
 7. Bucura-te, soro, de pe acum, si-om vedea la alegeri...

  RăspundețiȘtergere

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.