joi, 19 octombrie 2017

Marian Matei - Suntem culți, da?

Pai, suntem, oricat de ciudat ar parea pentru unii. Ba uneori mai si citim carti. Citim carti cu amintiri si carti cu versuri, pentru ca de-asta am fost ieri dupa amiaza la Ramnicu Sarat, sa asistam la o dubla lansare de carte, cartea de versuri, "Tristeți pontice", a poetului Marian Ilie si volumul de amintiri "Când Dumnezeu te mângâie", al prolificei autoare, Elena Toma.Nu conteaza ca a fost auditoriu redus ca numar, nu conteaza ca sala din incinta casei de cultura "Florica Cristoforeanu" , din Ramnicu Sarat, avea o acustica slabuta, important este ca in Regatul lui Dragnea mai exista oameni, chiar si in orasele mici, care "gusta" un dram de cultura.
Si a fost o pustoaica tare frumusica (vezi foto) ce a cantat la chitara tare frumos, si a mai fost un rocker mai "trecut" ce a cantat tot la chitara melodia trupei Mondial, "Iubire, bibelou de portelan", si a fost frumos, mai ales ca Elenei Toma i s-a cantat de catre toata sala un "La multi ani" sincer, in avans, abia astazi fiind ziua ei de nastere, ocazie cu care ii spun si eu un alt sincer "La multi ani, doamna!"


Mda, cam asta a fost ziua mea de ieri si am impresia ca tare imi place genul asta de zile, decat sa o ard pe Facebook, cu politica noastra cea de toate zilele.
Ca barfe mondene, Elena Toma a fost din nou sufletul evenimentului, mi-a placut mult criticul care a prezentat-o pe Elena, ce vorbea pe intelesul meu, oamenii au fost foarte ok, chiar daca pe masa de protocol se pusesera si niste "bunatati" la sticla, deh, doar eram in zona viticola, dar eu eram cu masina si ... :(
Clara si Cristina au carcotit, ca deobicei, cum fac ele la asemenea manifestari culturale :) , dar in final a fost mai mult decat bine, daca ma gandesc ca masa festiva a dat-o Clara (tot ca deobicei) in Ploiesti, la Dionysos.
La multi ani, Elena Toma si la cat mai multe lansari de carte!

PS- stiu ca nu va plac poze multe la o postare :) , dar cea cu copila frumusica ce canta tare bine si cu rockerul, imi plac mie, iar fotoreporterul special a surprins in ultima poza si doua doamne care in loc sa se bucure de eveniment comentau ultimul meci dintre Real Madrid si Barcelona :)
Ramnicu Sarat. Judetul Buzau. 17.10.2017
Marian Matei