joi, 3 august 2017

SĂ-I FAC ÎN NECAZ LUI POPOVICIU

SĂ-I FAC ÎN NECAZ LUI POPOVICIU, trăsei cu coada ochiului prin frigider. Cam golaș, pe căldurile astea, dar... într-un colț, retrase, discrete, parcă-mi zâmbeau câteva costițe de porc.
Aduse de o prietenă venită în vizită :)( căci, acum, așa se poartă, pe sărăcia asta, aduce omul ceva la pachet, păi nu ?) costițele rămaseră uitate, eu nefiind fan porc. Dar azi, revoltată că hoții ne râd în nas, am zis să le fac la fel. Și pusei, neicușorule, tigaia la-ncins. Costițele au tresărit, vesel, simțindu-se orânduite, în flanc, la marea prăjeală. :) Stropite cu respect plin de piper, sare, sucite, răsucite, pline de zeamă dulce, picantă, sfârâiau de mama focului, nerăbdătoare să le gust, doar, doar m-or cuceri și pe mine, cam lacto-vegetariană, de la o vreme.
Văzându-le cum sclipea aroma pe ele, trântii, neică, neicușorule, o mămăliguță pripită, ca la zile mari. E, acu să te văd, Popoviciu, banditule. Unde, mai bine ca în țărișoara ta, ai parte de asemenea sincer, curat ospăț ? Nicio Americă din lume, nu se poate bucura de plăcerea de a mușca, plin de nesaț, carnea frăgezită, aburindă, stropită cu usturoi, de-ți tresaltă inima numai la miros :) Și dacă mai pui lângă costițe un pahar de vin, o țuiculiță, haoleuuu.. ce e la gura ta. :) Na, arză-te-ar focu, ce lăsași în urmă. Să te oftici, plesni-r-ai.. că fugiși cu banii românului amărât, iar eu plătii întreținerea cu 20 de lei în plus.
Care te-nfrupți, frate român, ia colea, bucata :) Care vii, adu niscai acrituri și oleacă de vin, ce ai și matale p-acolo :) Să ne priască, bre :) Hai, tăbărîți, acușica, cât sunt calde :) Să fie primit