Oamenii sunt păsări cu aripile crescute înlăuntru.
Aminitirea întâmplărilor mele vine din viitor, nu din trecut.
Un poet nu poate fi mai bun decât alt poet. Un poet poate fi mai bun decât sine însuși sau mai slab decât sine însuși.
Îndrăgostiții sunt pietoni ai aerului.
Dacă timpul ar fi avut frunze, ce toamnă!
A avea un prieten este mai vital decât a avea un înger.
Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nicio întrebare.
Noi suntem clipa care trece prin poarta existenței.
Prietenii mei nu sunt mulți, dar sunt nenumărați.
Nimic nu este mai firesc decât absurdul.
🐾❤️ – Dumnezeu este dragoste - Iubim oamenii pentru felul în care ne simțim în preajma lor… îi iubim pe cei lângă care ne simțim iubiți ! Și frumusețea, și inteligența, și bogăția … pălesc în fața omului smerit la suflet și cu o inimă plină de dragoste.
Pagini
▼
sâmbătă, 27 iulie 2013
miercuri, 3 iulie 2013
M I R O D A N I S M E, în amintirea scriitorului Al. Mirodan
Pictură ulei, 0.80/0.70cm, dedicată dlui Al. Mirodan, Israel
1 - Alexandru MIRODAN & MIRODANISME, la "MINIMUM"
http://elenatomaxxl.blogspot.ro/2013/07/alexandru-mirodan-mirodanisme-la-minimum.html
2 - Alexandru Mirodan : " Romanţa mea de despărţire "
http://elenatomaxxl.blogspot.ro/2013/07/alexandru-mirodan-romanta-mea-de.html
marți, 2 iulie 2013
Mirodanisme, "La Avrum", Israel
Mirodanisme. Acest cuvânt NU există decât în dicţionarul inventat de mine determinată fiind de situaţii, împrejurări, alături de alte cuvinte rostite ad-hoc, sprijin... în edificarea unor întâmplări din vremuri demult apuse. Ar părea că nimeni nu mai are nevoie de amintiri. Chiar aşa, după amar de ani, la ce bun ? Carpe diem ! Dar parcă nu poţi, atunci când, din senin, apar în jurul tău semne pe care nu le poţi ignora. Şi cum poţi privi spre viitor, dacă NU îţi înţelegi, rezolvi trecutul ? Surprinzător, cuvintele readuc în memorie faptele, elocvente lecţii de viaţă menite să-ţi îndrume calea spre adevăr.
Mirodanisme... este legat de numele lui Alexandru Mirodan,
Mirodanisme... este legat de numele lui Alexandru Mirodan,
Alexandru Mirodan : " Romanţa mea de despărţire "
Cuvinte devenite scrum... după o viaţă ! Cum altfel pot gândi acum, în faţa amintirilor ? Rugându-mi liniştea să mă ajute, depăn amintiri, aidoma păianjenului care îşi ţese pânza, "rembrandiind cuvinte, ca-ntr-o stampă ", cum am mai scris cândva.Nu este uşor să scriu despre Maestru', abia plecat dintre noi într-o fatidică zi a lui 10 Martie, 2010, acest 10 fatidic presărat karmic şi în viaţa mea.
"Mirodanisme" - Aşa am intitulat un tablou pictat special, în Israel, prin anul 1993 sau 1994, pentru cel care a fost Maestru' Alexandru Mirodan. Despre morţi, numai de bine, spune o vorbă. Numai de bine gândesc şi eu, acum, trezită la realitate de întrebarea simplă, dar extrem de complicată, venită de departe zilele trecute:
"ce-mi poţi spune despre acele vremuri"
"ce-mi poţi spune despre acele vremuri"
Alexandru MIRODAN & MIRODANISME, la "MINIMUM"
Alexandru Mirodan (numele la naștere - Alexandru Zissu Saltman, n. 5 iunie 1927, Budeasa, județul Argeș - d. 10 martie 2010, Tel Aviv, Israel) a fost un dramaturg, publicist, istoric literar și traducător român de origine evreiască. A absolvit liceul la București, apoi a absolvit Facultatea de Litere și Filozofie a Universității din București. În România a lucrat ca ziarist și dramaturg. A fost redactor la publicații precum „Tinerețea”, „Tânărul muncitor”, „Scânteia tineretului”. Publică și la revistele „Gazeta Literară”, „România Liberă”, „Scânteia”, „Contemporanul”, „Teatrul”, „Sportul popular”, „Informația Bucureștiului”, „Flacăra” și altele.