sâmbătă, 10 februarie 2018

Marian Ilie: Două cuvinte - "Neamul Românesc"


În sfârşit, prind să ni se împlinească aşteptările; miercuri 7 februarie 2018 la Tribunalul Bucureşti a fost înscrisă formaţiunea Neamul Românesc, "artizanată" de câteva nume binecunoscute din mediul politico-militar: fostul deputat Ninel Peiu (preşedinte) şi generalii rezervişti  Mircea  Chelaru (vicepreşedinte), Nicolae Roman (vicepreşedinte) şi Constantin Onişor (secretar general). Daca avem în vedere că şi Dl. Ninel Peiu este absolvent al Academiei Naţionale de Informaţii a SRI, putem conchide că avem de a face cu un careu de aşi într-ale Apărării şi Securităţii - instituţiile cheie  ale căror slăbiciuni din trecut au facilitat alunecarea României în marasmul de astăzi. 
Din câte îi cunosc, niciunuia din cei enumeraţi nu i se pot imputa fapte reprobabile în evenimentele din decembrie 1989 sau ulterioare. Dimpotrivă, în toţi aceşti ani ei nu şi-au încălcat jurământul de credinţă faţă de Patrie şi Popor şi au acţionat în consecinţă. E suficient să menţionez aici desele poziţii cu tentă evident patriotică exprimate în mass media şi în spaţiul virtual de Dl. Peiu şi generalii Chelaru şi Rotaru. Cu aceştia din urmă am avut onoarea şi plăcerea să colaborez în cadrul Grupului pentru România, ca şi la redactarea şi susţinerea Constituţiei Cetăţenilor. 
Da, avem în sfârşit o formaţiune politică de orientare naţionalist moderată (zic aşa ca să previn cunoscutele cârcoteli) a cărei osatură este de presupus că o vor constitui rezerviştii, alături de care sunt bineveniţi cât mai mulţi civili cu adevărat patrioţi, o formaţiune în care, iarăşi, este de presupus că ordinea, disciplina şi temeritatea vor constitui lianţii atat de necesari într-o societate dezbinată cum este societatea actuală - nu doar cea românească.  
Departamentul Zero? Nu ştim ce înseamnă noţiunea asta, dar ştim că de la Zero trebuie să o luăm, ca să putem pune ordine în noi înşine şi în jurul nostru. Cred că avem motive să sperăm. Mai ales dacă luăm în calcul şi faptul că noua formaţiune poartă denumirea gazetei patronate în urmă cu decenii de marele istoric Nicolae Iorga - Neamul Românesc...
Dragi români, luaţi aminte! Vă propun două cuvinte: Neamul Românesc Poartă-n ele simţăminte cu reverberaţii sfinte, care le-mpletesc într-o sacră rezonanţă, dând românilor speranţă - har dumnezeiesc... 
3 comentarii:

 1. Neamul Românesc´´ a fost o revistă bisăptămânală fondată de Nicolae Iorga la 10 mai 1906

  dle autor,ati urcat in alta barca electorala, asteptam zeci de articole pro neamul,pe plesoianu l-ati abandonat ? !

  le faceti servicii la toti,dar pana la urma...niciun post,cam ce ne-ati propus nu a trecut pragul ...nu prea va pricepeti la pronosport !
  tot psd iese,ca pnl a fost destramat de portocale !
  s.s.
  ruginoasa

  RăspundețiȘtergere


 2. daca generalii matale fac asta, ma inscriu si eu,sa il urechez pe ungur si pe hastagisti
  s.s.
  ruginoasa

  RăspundețiȘtergere
 3. Hai, lasa-te de goange! Esti #hastragist(a) pana-n maduva. Numai #voi nu sunteti in stare sa pricepeti o chestie atat de simpla cum e a-ti sluji Patria si Poporul - multi si prosti, cum zic unii ca ar fi romanii nstri. Altfel ai fi constatat ca n-am schimbat nimic, ca sunt in continuare si cu Constitutia Cetatenilor si cu Grupul pentru Romania, si cu Cojocaru si cu PCR-XXI, ba si cu Plesoianu si o parte din PSD - cu oricine pune tara asta mai presus de interesele personale de grup sau asazis globaliste.
  Mai e o deosebire intre noi: mie nu mi-e nici frica si nici rusine sa afirm toate astea, verbal sau in scris, si nici sa fac ceea ce fac, in timp ce dumneata te ascunzi in spatele unui nume fals si indrugi gogomanii pentru care te-ar putea taxa pana si cei apropiati. De-aia nu-ti vad nici numele si nici figura. Considerand ca e posibil sa faci asta in deplina cunstinta de cauza, doar ca sa ma sicanerzi pe mine, te las in plata Domnului cu "scanteierile" dumitale poitico-filozofarde. Hai sa ne vedem fiecare de ale lui! Sa-ti dea Dumnezeu ceva mai multa intelegere!

  RăspundețiȘtergere

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.