vineri, 27 octombrie 2017

Puterea Gândului în Vindecarea Bolilor Trupești și Sufletești


Sanatatea este importanta. Ea nu este un lux, este o necesitate. Aproape ca nu este om care in decursul vietii lui sa nu se imbolnaveasca macar o data de o boala trupeasca sau sufleteasca si sa aiba nevoie de vindecare. Inca din cele mai vechi timpuri vindecarea bolilor a fost un domeniu care a preocupat pe foarte multa lume.
Din aceasta cautare continua si totodata fireasca a omului dornic sa-si redobandeasca sanatatea si frumusetea s-au descoperit diverse metode de vindecare. Metode mai mult sau mai putin eficiente in ceea ce priveste vindecarea bolilor. Una din aceste metode descoperite implica folosirea puterii gandului in tamaduirea bolilor trupesti si sufletesti – vindecarea prin gandire. In acest articol vom vorbi despre puterea gandului in vindecarea bolilor; ce putere are gandul in vindecarea bolilor, cat de eficient este gandul in a te ajuta sa te faci bine.

Precizez dintru inceput faptul ca vei gasi in articol referiri fie la puterea gandului in vindecarea bolilor trupesti si sufletesti, fie la puterea gandului in vindecarea bolilor fizice si psihice. Pentru buna ta intelegere, sa stii ca este vorba despre aceleasi boli. Ascetii si preotii aleg sa le numeasca trupesti si sufletesti; medicii prefera sa le numeasca boli fizice si psihice. Termenul de trup echivaleaza cu termenul de fizic in text, iar termenul suflet isi gaseste echivalentul in termenul psihic. La modul general e vorba despre puterea mintii in cazuri de boala. Asadar, sa vorbim despre puterea gandului in vindecarea bolilor (de orice natura) si sa incepem mai intai prin a da o definitie gandului.
Ce este gandul

Gandul este, stiintific, o cantitate de energie necreata. Gandul este emotie in desfasurare. Gandul este o forma de activitate cerebrala pe care doar omul o are, ca rezultat al constiintei (stiam asta din Sfanta Scriptura). Gandul este portita prin care iei cunostinta de tine. Fara gand nu ai putea fi constient ca existi. Gandul il aseamana pe om prin partea rationala cu Dumnezeu spun sfintii.

Se poate defini gandul in multe moduri, dar ceea ce este indicat sa retii daca esti interesat de puterea gandului in vindecarea bolilor este asocierea magnifica dintre gand, minte si Dumnezeu. Gandul este energia mintii. Asta ne intereseaza cel mai mult. Intelege gandul ca pe o forma de energie la care i-a fost oferit acces omului de catre Dumnezeu cand l-a inzestrat cu minte. Gandul fiind energie are putere in sine. Iar puterea gandului poate fi folosita cu succes in vindecarea bolilor.
De ce ne imbolnavim

Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor afirma ca 85% din boala este cauzata de emotii. Uneori parca putem si noi sa ne dam seama ca aproape tot ceea ce suferim, fie trupeste fie sufleteste, are o legatura ascunsa cu trecutul ori cu prezentul. Cele mai multe boli de care ne lovim dupa varsta de 19-20 de ani se datoreaza la origine emotiilor negative. Stres, teama, neliniste, frustrare sunt doar cateva exemple de emotii negative.

Te nasti cu un corp sanatos si o minte nevinovata. Te dezvolti in functie de cum ai norocul parintii sa te iubeasca si sa te ingrijeasca la varsta cand inca nu esti pe deplin in mainile tale nici fizic si nici psihic. Iar apoi, te pastrezi in functie de cum obisnuiesti sa reactionezi la provocarile vietii.

Se spune ca

    “la 20 de ani, ai chipul pe care ti l-a dat Dumnezeu; la 50, ai chipul pe care il meriti”

Aceasta afirmatie ar putea fi putin surprizatoare, in sensul ca pune intreaga responsabilitatea pe seama ta. Dar cum emotiile pleaca din ganduri, iar asupra gandurilor ai control daca vrei, zicala scoate in evidenta mai bine ca oricare alta pe termen lung puterea gandului in sanatate. Stresul, ingrijorarea, gandurile de suparare, gandurile de invidie si de dusmanie, gandurile necurate, gandurile ce nu iau in considerare sanatatea ca pe o preocupare importanta, toate taxeaza starea trupeasca si sufleteasca a omului.
Cum actioneaza puterea gandului in vindecarea bolilor

Potentialul de vindecare al fiintei umane se extinde mult dincolo de ceea ce ai fost invatat sa crezi. Evidente legate de puterea gandului in vindecarea bolilor pot fi gasite in toate culturile si sistemele de convingeri spirituale existente.

Cand te gandesti la tine ca om, te poti gandi ca la o masina ganditoare. De-a lungul unei singure zile iti trec prin cap in jur de 4000 de ganduri, unele facand bine la sanatate, altele nu. Modul cum actioneaza puterea gandului in vindecarea bolilor necesita o explicatie ceva mai lunga, care sa descrie intreg parcursul de la gand la vindecare. Voi explica modul cum actioneaza puterea gandului in vindecarea bolilor mai jos.

Vindecarea prin puterea gandului incepe din interior spre exterior. Omul se vindeca mai intai sufleteste, apoi trupeste. Iata cum vindeca gandurile organismul…

In termeni simpli, gandurile dau nastere la emotii. Fiecare gand este o frecventa, fiecare gand este o emotie. Nu poti avea un gand fara sa si simti ceva imediat. Orice gand provoaca o emotie in organism, iti da o senzatie. Emotiile, la randul lor, pot fi sanatoase sau daunatoare. Iar cand vine vorba de vindecarea bolilor cheia o reprezinta emotiile sanatoase. Dar cum la emotii se ajunge vrand nevrand prin ganduri, gandul in sine capata o mare importanta in vindecarea bolilor deoarece gandul trezeste si intretine emotia. Puterea gandului in vindecarea bolilor trupesti si sufletesti este atat de mare ca poate vindeca prin mecanismul descris orice boala fizica sau psihica.
Frecventa gandurilor
Puterea gandului in vindecarea bolilor – fiecare gand este o frecventa

Retine faptul ca gandul da nastere la emotie si emotia, mai departe, creaza perceptia pe care organismul o citeste si in urma careia, ca masura, fie isi deschide unele sisteme fie le inchide. Gandul este baza, gandul este punctul de plecare. Din gand va pleca emotia – din emotie perceptia legata de mediul inconjurator – si din aceasta perceptie actiunile organismului (interne si externe).
Cat de important este gandul in vindecare

Ani de-a randul ti-a fost sugerat sa te gandesti la sanatate ca la ceva ce are tangenta cu medicamentele. Sa asociezi fiecare boala, fiecare durere sau neplacere cu un medicament sau o crema care o combate. Cu siguranta nu prea ti s-a vorbit despre puterea gandului in vindecarea bolilor deoarece la mijloc sunt alte lucruri – intregi cariere sunt construite plecand de la premisa ca genele dicteaza sanatatea si nu mintea.

Pentru a indrepta lucrurile e necesar ca adevarul sa fie adus in prim plan indiferent de motivele pentru care a fost oarecum neglijat. Gandul, gandirea, reprezinta sistemul de operare pe care ruleaza organismul tau. Iar cand vine vorba de vindecarea bolilor trupesti si sufletesti, aceasta se poate face numai prin gandire. Adica atat de mare este puterea gandului in vindecarea bolilor ca transcende medicamentele.

Chiar daca ai fost invatat sa crezi ca medicamentele ii fac bine pe oameni, lucrurile sunt invers. Notiunea din spatele medicamentelor ii face bine pe oamenii care cred cu tarie in medicament. Totul este in mintea ta. Chiar efectul placebo demonstreaza puterea gandului in vindecarea bolilor. Gandul poate si face ce pastilele nu pot. De aceea, este cu mult mai important in vindecare modul cum gandesti decat tratamentele sau remediile pe care le incerci. Ele nu au nicio putere daca tu nu crezi in ele.

Medicina clasica traieste un paradox penibil: reactiile adverse la medicamente sunt uneori mult mai grave decat bolile pentru care sunt prescrise acele medicamente. Pe cand, puterea gandului folosita in vindecare nu doar ca vindeca organismul dar o face si fara a crea reactii adverse.

In cazul in care suferi de o boala si te intrebi cat de mult poti sa contribui la vindecarea ta cu propriile ganduri, cat de multi poti sa te ajuti singur prin gandire, e bine sa stii ca acest efort constient al tau poate fi suficient pentru a te vindeca. Sigur ca ai nevoie de hrana sa traiesti, ai nevoie si de odihna din cand in cand pentru a te reface fizic si psihic, dar cand vine vorba de vindecare si aducerea organismului dintr-o stare de dezechilibru la normal, puterea gandului in vindecarea bolilor este deplina in rolul ei. Nu ai nevoie de pastile. Iti este suficient sa mananci sanatos, sa te odihnesti si sa gandesti ce trebuie, ca sa te vindeci.


https://gandireclara.ro/puterea-gandului-in-vindecarea-bolilor/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.