marți, 12 septembrie 2017

Gheorghe A. Stroia- Când Dumnezeu te mângâie sau Puterea de supraviețuire, acceptare și resemnare a sufletului nobil





Când Dumnezeu te mângâie sau Puterea de supraviețuire, acceptare și resemnare a sufletului nobil

(Cuvântul editorului)

Motto: Există unele lucruri frumoase care păstrează mai multă strălucire când rămân imperfecte decât când sunt desăvârșite. Francois de La Rochefoucault

Fără nicio îndoială, există, de-a lungul vieții, momente cruciale, când muritorul este, fie pus să aleagă, fie își primește pur și simplu din mâna lui Dumnezeu destinul, ca pe o unică posibilitate pentru alegerea sa, pe care în final o acceptă și cu care se împacă, mulțumind Cerului pentru toate câte s-au întâmplat sau se vor întâmpla. Însă, firesc, ne adresăm obsesiv întrebarea: de ce unii oameni sunt atât de încercați, iar alții atât de (aparent) ocoliți de puterea divină?
De ce unii trec din încercări în încercări, iar alții nici măcar nu sunt (aparent) cercetați de Dumnezeu? Credem că fiecare dintre noi s-a întrebat, măcar o dată în viață, acest lucru. Avem certitudinea că noi, oamenii, cu cât ne străduim mai mult să înțelegem judecata lui Dumnezeu, cu atât suferința noastră este mai mare, negăsind un răspuns care să ne liniștească. Dar, iată explicația divină, simplă și elocventă, așa după cum spune proorocul: Căci gândurile Mele nu sunt ca gândurile voastre şi căile Mele ca ale voastre, zice Domnul. Şi cât de departe sunt cerurile de la pământ, aşa de departe sunt căile Mele de căile voastre şi cugetele Mele de cugetele voastre… (Isaia, 55.8-9).
Minunată manieră de a aduce consolare omului, întru înțelegerea rolului și rostului său pe pământ, pentru ca viețuirea să-i fie încercată de durere, dar să nu devină o perpetuă durere. Aceasta este și rațiunea după care s-a călăuzit Elena Toma, a cărei existență a fost destul de încercată și încă mai este, însă lecția de viață pe care ea ne-o oferă este cu atât mai înălțătoare, cu cât renașterea sa din cenușă a fost de fiecare dată mai puternică. Elena a reușit să facă din cioburile sufletului său zdrobit, un suflet mai curat, mai frumos, mai generos și, mai ales, dispus să accepte că viața trebuie să fie o luptă continuă, în care până și cel mai mare biruitor pierde câte o bătălie, însă nu-și pierde forța de a câștiga războiul.
Stăpână pe sine, cu o forță incredibilă, chiar dacă viața nu a făcut-o mai bogată material, Elena a ales să devină tot mai bogată spiritual, să facă din artă unica modalitate de a supraviețui diformităților fiecărei zile, de a-și transforma modesta locuință în „Palatul Culturii Mele” – așa cum îi place să spună. Elena este posesoarea unor talente diverse, ea pictează, scrie poezii, proză, reportaj, interviu, este om de  radio și de televiziune, o veritabilă Stea fără nume, cu o personalitate care te cucerește definitiv. Directă, atât prin modul său de a fi, dar și prin abordare, Elena Toma este un om sincer, căruia nu ai cum să-i reziști, mai ales nevoii sale de a te numi prieten, de a te promova, de a te face cunoscut, în pofida oricăror rezerve inițiale. Cu timpul, ajungând s-o cunoști, îi vei descoperi lumina ce o călăuzește și îi vei mulțumi cerului că ți-a fost dat să o întâlnești.
Cartea Când Dumnezeu te mângâie s-a născut nu atât din dorința Elenei de a-și publica instantaneele expozitiv-existențiale, ci grație rugăminților prietenilor săi care, citindu-i rândurile, au încurajat-o să le publice. Un melanj interesant de nou și vechi, presărat ici-acolo cu destinele unor mari personalități din arta spectacolului românesc, destine cu care Elena Toma s-a intersectat și cărora, acum, le este recunoscătoare. O altă axă  a scrierii este născută pur și simplu din revolta muritorului de rând împotriva stării nefirești a lucrurilor, într-o societate așa-zisă „democratică”, în care primează interesele meschine ale „celor puțini”, în detrimentul intereselor „celor mulți”. Relatările sunt făcute la modul direct, fără a se interpune o barieră între Elena și cititorul său, filmul reconstituirii implicându-l, dacă nu fizic, măcar emoțional. O subtilă artă de a încerca să-l facă pe cititor părtaș, să recunoască - în multe dintre amintirile autoarei - propriile sale amintiri, că trăirile Elenei îl reprezintă. Și chiar acest lucru se întâmplă. Tinerețe efervescentă, maturitate condescendentă, vârstele întrebărilor sau ale regăsirilor, vremuri ale decepțiilor, dar și ale cuceririlor, ale întristării dar și ale bucuriei, toate acestea le veți găsi în cartea Elenei Toma.
Adânc înfiptă în structura scrierii sale este Divinitatea, cu puterea Sa de transformare și transfigurare exercitată asupra omului, de a face din rău – bun, de a crea din rătăcire o cale spre regăsire, de a ridica sufletul din cenușa ori noroiul gândurilor, către Slava Luminii Sale indestructibile. Fără a avea structură „logică” precisă, piesele de puzzle din cartea Elenei Toma se așează singure în conștiința lectorului, viața fiind la final imaginea completă, cu bunele și cu relele ei, cu amăgirile sau împlinirile aferente, cu momentele când muritorul are impresia că cerul s-a prăbușit asupra sa și că va deveni un nou Atlas, cu o veșnică povară în spate, dar și momentele când bucuria proprie radiază și se înfige ca o floare în bucuria și fericirea celorlalți.
Faptul că Elena, cu toate darurile sale divine, a simțit mereu nevoia de a dărui și altora din ele, că a „crescut” copii minunați - actualmente talente arhicunoscute pe scenele muzicale ale lumii, că a făcut din viața un spectacol - în „regie proprie” - o face cu atât mai merituoasă. Elena râde și plânge între filele acestor pagini, iar dacă cineva ar judeca-o aspru pentru aceasta, cu certitudine ar greși. Ea nu râde de alții, ci râde doar de sine, poate de încercările ei mai puțin reușite, de greutățile pe care nu s-a gândit nicio clipă că le poate surmonta, însă plânge pentru ceilalți, pentru cei ce nu au puterea să se ridice sau pentru cei pe care viața i-a secerat mult prea devreme.
Dacă i s-ar potrivi un motto de viață, atunci îl vom enunța, cu simplitate și adevăr: „Voi râdeți de mine că sunt ALTFEL, iar eu plâng pentru voi, că sunteți toți LA FEL”. Se impune, de asemenea, să conștientizăm că Elena Toma este „altfel”, nu un om „comun”, ci unul cu adevărat special, nu un „ins” din mulțime, ci un lider de opinie, nu un „glas”, ci o Voce, nu „încă” o viață, ci un Destin fabulos, nu atât prin aspectele sale materiale, cât prin abundența de spiritualitate și lumină.
Când Dumnezeu te mângâie aduce, prin perseverența sa, o boare de căldură sufletească, la care vă veți încălzi, cu siguranță. Poveștile de viață vă vor captiva prin sinceritatea și lirismul cu care au fost scrise (Elena este poetă și chiar una de valoare!). Cartea, per ansamblu, îți poate crea senzația de manuscris, de idei brute, însă șlefuirea lor se face cu finețe, alternativ, ca într-o peliculă indigenă, în care cadrul se lărgește treptat, scena umplându-se cu personaje, trăiri, emoții, peisaje... După această scriere, s-ar putea monta și un film, care să expună în imagini povestea unui Om mângâiat de Dumnezeu.
Gândurile expuse în carte sunt frânturi ale unor lecții de viață extraordinare pe care va trebui să le învățăm: lecția umilului - și nu a umilinței, a suferinței - dar nu a slăbiciunii, a alunecării în nevoie - dar nu a sărăciei, a lumânării care (așa cum spunea Octavian Paler) poate ceea ce nici măcar soarele nu poate face – să lumineze în întuneric!
Felicitări pentru încă un VIS ÎMPLINIT, Elena Toma! Felicitări pentru implicare și generozitate, domnule Marian Ilie, căci numai un Om care simte, luptă pentru a putea aduce la lumină încă un Vis!
O lectură plăcută, agreabilă, care vă va încărca bateriile cu o bucurie rară, generată de forța pe care viața o dă Omului, sub blânda și atenta mângâiere a lui Dumnezeu! Așa după cum autoarea însăși spune: LĂSAȚI-VĂ MÂNGÂIAȚI!

Adjud – 12 al lui Răpciune, 2017

Gheorghe A. Stroia
Membru al Academiei Româno-Americane de Arte și Științe

 










8 comentarii:

  1. 167 Dumitru Airinei Adam, Criss Anca şi alţi 165
    Comentarii
    Elena Mihail
    Elena Mihail Mă bucur din suflet, draga mea prietenă ! Bunul Dumnezeu să te mângâie mereu. Te imbrătisez cu admiratie ! Felicitări si cât mai multe aparitii! 😙😙😙
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · Ieri la 12:37
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma mulțumesc, Lenuș.. te aștept la lansare :) voi anunța din timp..
    Îmi place
    · Răspunde · Ieri la 12:53
    Administrează
    Elena Mihail
    Elena Mihail Cu mare drag ! 😙
    Îmi place
    · Răspunde · 20 ore
    Şterge
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Ranete Ana
    Ranete Ana Felicitari, doamna Elena Toma !
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · Ieri la 12:39
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma mulțumesc, Doamne ajută...
    Îmi place
    · Răspunde · Ieri la 12:45
    Administrează
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Miki Marinescu-Colea
    Miki Marinescu-Colea Succes la lansare!
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · Ieri la 12:42
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma mulțumesc, Miki... voi anunța și lansarea .. Doamne ajută..
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · Ieri la 12:46
    Administrează
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Geta Andrei
    Geta Andrei Felicitari!
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · Ieri la 12:43
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma mulțumesc, Getuța... te aștept și pe tine, la lansarea cărții.. :)
    Îmi place
    · Răspunde · Ieri la 12:46
    Administrează
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Daniela Vișinescu
    Daniela Vișinescu Felicitari, dna.Elena! Doamne-ajuta, sa fie cu noroc!
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · Ieri la 12:43
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma în carte, are și Ioana pagina ei :) n-a scăpat.. și când scriam, nu știam că moțata ne va surprinde :)
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · Ieri la 12:45 · Editat
    Administrează
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Cicone Maria
    Cicone Maria Felicitari😙😑😑
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · Ieri la 12:46
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma mulțumesc, Mărie, doamnă ! :)
    Îmi place
    · Răspunde · Ieri la 12:47
    Administrează
    Cicone Maria
    Cicone Maria Sinteti o persoana deosebita
    Îmi place
    · Răspunde · Ieri la 12:56
    Şterge
    Vezi mai multe răspunsuri
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Bela Nicolae Farcas
    Bela Nicolae Farcas FELICITARI!!!
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · Ieri la 12:46
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma mulțumesc, Doamne ajută..
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · Ieri la 12:47
    Administrează
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...

    Lucy Ciobanu
    Lucy Ciobanu FELICITARI !!!
    Fotografia postată de Lucy Ciobanu.
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · Ieri la 12:50
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma mulțumesc, Doamne ajută...

    RăspundețiȘtergere
  2. Delast-voinea Roxana
    Delast-voinea Roxana Felicitări !!!
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · Ieri la 12:51
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma mulțumesc, Doamne ajută :)
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · Ieri la 12:51
    Administrează
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Patty Patty Calin
    Patty Patty Calin FELICITARI,ELENA ! Chiar ma bucur pentru tine !😘♥️
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · Ieri la 12:55
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma Doamne ajută, Patty... Fără voi, n-aș fi scris cartea aceasta. Era programată cartea despre care am vorbit la Constanța, ” Amintiri de 10 lei ” :) dar știi vorba aia, unde dai și unde crapă.. o voi scrie și pe aceea :)
    Îmi place
    · Răspunde ·
    2
    · Ieri la 12:58 · Editat
    Administrează
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Evandro Rossetti
    Evandro Rossetti Felicitari! :)
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · Ieri la 12:59
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma mulțumesc, dle Rossetti, Doamne ajută..
    Îmi place
    · Răspunde · Ieri la 13:00
    Administrează
    Evandro Rossetti
    Evandro Rossetti Asa o sa fie :)
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · Ieri la 13:00
    Şterge
    Vezi mai multe răspunsuri
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Georgeta Popovici
    Georgeta Popovici Mii de felicitări ! Respect !
    Îmi place
    · Răspunde ·
    2
    · Ieri la 13:00
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma mulțumesc, Doamne ajută.. :)
    Îmi place
    · Răspunde · Ieri la 13:00
    Administrează
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Viorica Siteavu
    Viorica Siteavu Va pup , va iubesc si va sant alaturi doamna !!!
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · Ieri la 13:00
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma mulțumesc, vă aștept la lansare. voi anunța din timp.. Doamne ajută, forța PRR :)
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · Ieri la 13:01
    Administrează
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Viorica Siteavu
    Viorica Siteavu Cu mare drag !!+
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · Ieri la 13:02
    Şterge
    Viorica Otilia Gligor
    Viorica Otilia Gligor Felicitări, Elena dragă! Mult succes in continuare!
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · Ieri la 13:03
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma Doamne ajută, Vio.... vinovați sunteți voi, prietenii mei .. vă mulțumesc :)
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · Ieri la 13:04
    Administrează
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Doina Stanculescu
    Doina Stanculescu Felicitari ,Nutico!
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · Ieri la 13:04
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma ei, acuși să te văd, Doinițo, să vii la lansare, fie la Târgoviște, fie la București.. aștept să te îmbrățișez, să mă mândresc cu tine, colega mea de școală generală și liceu :)
    Îmi place
    · Răspunde · Ieri la 13:06
    Administrează
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Florin Constantin Verdeş
    Florin Constantin Verdeş Felicitări!
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · Ieri la 13:08
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma

    RăspundețiȘtergere
  3. Adrian Vancea Excelsior ! Te imbratisez,draga prietena:)
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · Ieri la 13:08
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma Adiță.... adu-mi-l pe Ali Baba, la lansare, te aștept :)
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · Ieri la 13:09
    Administrează
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...

    Marieta Răceală
    Marieta Răceală Felicitări, doamna Elena!
    Felicitări și admirație și mult succes in viitor.
    Frumos titlu are cartea...😘
    Fotografia postată de Marieta Răceală.
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · Ieri la 13:10
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma mulțumesc, Doamne ajută.... titlul este inspirat din emoții, trăiri :) de aici a plecat :)) http://elenatomaxxl.blogspot.ro/.../logica-patratului-sau...
    Când Dumnezeu te mângâie
    Eram stăpâna pământului de când lumea, într-o lume imaginară fără să vreau, marcată de amnezie,…
    elenatomaxxl.blogspot.com
    Îmi place
    · Răspunde · Şterge previzualizarea ·
    1
    · Ieri la 13:12
    Administrează
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Greta Ciolac
    Greta Ciolac Ma bucur pentru tine si astept lansarea.Pe cand ?Felicitari !Pupici muuuulti !
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 23 ore
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma mulțumesc, Gretuțaaa, vă aștept la lansare. voi anunța din timp...
    Îmi place
    · Răspunde · 23 ore
    Administrează
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Costel Avrămescu
    Costel Avrămescu Felicitări ELENA!
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 23 ore
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma
    Îmi place
    · Răspunde · 23 ore
    Administrează
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Marian Valentin Vișinescu
    Marian Valentin Vișinescu Felicitări distinsă doamnă !
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 23 ore
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma mulțumesc, dle Vișinescu. și Ioana are pagina ei. nu știam ce surpriză uriașă mă așteaptă :)
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 23 ore
    Administrează
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Floare DeColt
    Floare DeColt Bravo !
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 23 ore
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 23 ore
    Administrează
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Elena Cesar Von Sachse
    Elena Cesar Von Sachse Felicitari draga Elena Ma bucur din tot sufletul pentru reusita ta literara. Te imbratisez cu drag... sunt mindra ca am o prietena ca tine
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 23 ore
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma Doamne ajută, mulțumesc, Elena. aceleași sincere gânduri.. știi :)
    Îmi place
    · Răspunde · 23 ore
    Administrează
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Măriuca Miriam
    Măriuca Miriam FELICITARI !
    Fotografia postată de Măriuca Miriam.
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 23 ore
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 23 ore
    Administrează
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Daniela Popescu
    Daniela Popescu Stimata Doamna,multe,multe felicitari
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 23 ore
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma

    RăspundețiȘtergere
  4. Flori Ionescu Felicitari,....succes la lansarea cartii !!
    Îmi place
    · Răspunde · 23 ore · Editat
    Şterge
    Bourcianu Aurel
    Bourcianu Aurel Felicitări!
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 23 ore
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma
    Îmi place
    · Răspunde · 18 ore
    Administrează
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Nour Gheorghe
    Nour Gheorghe Felicitari doamna Elena !
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 23 ore
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 18 ore
    Administrează
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Mariana Galis
    Mariana Galis Sincere felicitări !
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 23 ore
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma
    Îmi place
    · Răspunde · 18 ore
    Administrează
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Marius Rotar
    Marius Rotar
    Fotografia postată de Marius Rotar.
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 23 ore
    Şterge
    Elena Dorina Halas
    Elena Dorina Halas Felicitari, Elena! Succes pe mai departe!
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 23 ore
    Şterge
    Mariana Visam
    Mariana Visam Felicitări Elena și succes în continuare
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 23 ore
    Şterge
    Ana Na
    Ana Na Felicitari ! <3
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 23 ore
    Şterge
    Felicia Feldiorean
    Felicia Feldiorean Felicitări Elena!
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 23 ore
    Şterge
    Rodica Danu
    Rodica Danu Uneori, Dumnezeu , de acolo din înalt ,ne zâmbește a binecuvântare ! Bucurați-vă de zâmbetul lui și bucurați-ne și pe noi ! Prețuire și felicitări din tot sufletul !
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 23 ore
    Şterge
    Elena Ionita
    Elena Ionita Felicitari si Doamne ajuta!
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 23 ore
    Şterge
    Tudorache Stanescu
    Tudorache Stanescu
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 22 ore
    Şterge
    Ionel Dumitru
    Ionel Dumitru .....FELICITAAAARI !!...S-O VEDEEEM...
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 22 ore
    Şterge
    Botoaga Daniel
    Botoaga Daniel O asteptam cu mare drag !
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 21 ore
    Şterge
    Mihaela Capantala
    Mihaela Capantala Felicitări!
    Ne bucurăm , noi toti care va iubim scrisul !🙋💕
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 21 ore
    Şterge
    Marian Matei
    Marian Matei Succes si felicitari!
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 21 ore

    RăspundețiȘtergere
  5. Delia Staniloiu felicitări Elena, dumnezeu te-a dăruit multe talente, e normal ca oamenii să se bucure de ele...
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 21 ore
    Şterge
    Pantaie Carmen
    Pantaie Carmen Felicitări! Sper să fiu și eu printre fericiții cititori (" și nu numai lor") Aștept să anunțați cum o putem cumpăra :)
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 20 ore · Editat
    Şterge
    Cristina Dana Preda
    Cristina Dana Preda Felicitari! ❤🌷❤🌷
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 20 ore
    Şterge
    Emilia Trandafir
    Emilia Trandafir Felicitări! Mult succes!
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 20 ore
    Şterge
    Vinicius Ex Ponto
    Vinicius Ex Ponto Felicitari!
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 20 ore
    Şterge
    Emilia Trandafir
    Emilia Trandafir Vă aștept la Târgoviște!
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 20 ore
    Şterge
    Septi Adrian
    Septi Adrian Felicitari doamna Elena!
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 20 ore
    Şterge
    Violeta Cadar
    Violeta Cadar Sunt bucuroasà pentru .,reusita dvoastra..Sincere felicitari...d-voastra si editorului d-voastra.Doamne ajyta
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 19 ore · Editat
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma mulțumesc, Doamne ajută.. :)
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 18 ore
    Administrează
    Violeta Cadar
    Violeta Cadar Sunt bucuroasa .ca va cunosc.
    Îmi place
    · Răspunde · 17 ore · Editat
    Şterge
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Marieta Di-Grandi Buzdugan
    Marieta Di-Grandi Buzdugan Felicitari Elena Toma . Ai reusit ! Si mai cred ca vor mai urma cartzi de citit ! E pacat ca talentul pe care il ai sa nu il faci cunoscut tuturor celor ce vor sa te citeasca ! Sper sa am norocul sa o pot cumpara si eu cand voi veni in tzara . Imbratzisez cu mult drag . 💫❤💫
    Fotografia postată de Marieta Di-Grandi Buzdugan.
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 19 ore
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma o carte vă așteaptă.. o pot trimite prin poștă, dacă nu ajungeți la lansare :) mulțumesc de bune gânduri...
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 18 ore
    Administrează
    Marieta Di-Grandi Buzdugan
    Marieta Di-Grandi Buzdugan Multzumesc Elena Toma . Am sa va scriu cateva cuvinte pe privat . Imbratzisari . 💫❤💫
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 18 ore
    Şterge
    Vezi mai multe răspunsuri
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Gabriel Florin Robciuc
    Gabriel Florin Robciuc Wow! Super! mult succes şi sincere felicitări!
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 19 ore
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma mulțumesc, dle Robciuc...
    Îmi place
    · Răspunde · 18 ore
    Administrează
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Urfet Sachir
    Urfet Sachir Felicitari din inima, cu bucurie! Mult succes! <3
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 18 ore
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma Doamne ajută.... ne revedem, curând :) fie la Constanța, fie la Mangalia :)
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 18 ore
    Administrează
    Urfet Sachir
    Urfet Sachir
    Îmi place
    · Răspunde · 1 oră
    Şterge
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Lucia Stoian
    Lucia Stoian Felicitari!
    Fotografia postată de Lucia Stoian.
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 18 ore
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma
    Îmi place
    · Răspunde · 18 ore
    Administrează
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Raul Constantinescu
    Raul Constantinescu Calde felicitări, doamnă Elena Toma! Mult succes!
    Îmi place
    · Răspunde ·
    2
    · 17 ore
    Şterge
    Criss Anca
    Criss Anca 😘😘😘
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 17 ore
    Şterge
    Violeta Cadar
    Violeta Cadar
    Fotografia postată de Violeta Cadar.
    Îmi place
    · Răspunde ·
    2
    · 17 ore

    RăspundețiȘtergere
  6. Şterge
    Gabriela Maria Panoza
    Gabriela Maria Panoza Ma bucur nespus !
    Felicitări !
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 17 ore
    Şterge
    Dumitru Airinei Adam
    Dumitru Airinei Adam Felicitări, stimată Doamnă ELENA TOMA !
    Fotografia postată de Dumitru Airinei Adam.
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 17 ore
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 17 ore
    Administrează
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Sergiu Suhareanu
    Sergiu Suhareanu
    Fotografia postată de Sergiu Suhareanu.
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 17 ore
    Şterge
    Stroia Gheorghe
    Stroia Gheorghe Felicitări, Elena! Din respect pentru cititor și pentru sufletul său cald și generos!!! Felicitări!!!
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 17 ore
    Şterge
    Gina Zaharia
    Gina Zaharia Felicitări!
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 16 ore
    Şterge
    Cerghizan Francisca Ioaneta
    Cerghizan Francisca Ioaneta Felicitari si succes in continuare !
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 16 ore
    Şterge
    Cris Tamas
    Cris Tamas felicitari, Elena si la mai multe ! <3
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 15 ore
    Şterge
    Calcea Rodica
    Calcea Rodica Felicitari,Dumnezeu ne da la fiecare cate un dar ! Mult succes !❤️👏🥀🥀🥀
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 15 ore
    Şterge
    Elena Glodean
    Elena Glodean Sincere felicitări!
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 15 ore
    Şterge
    Nynna Vizireanu
    Nynna Vizireanu Sincere felicitări!
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 15 ore
    Şterge
    Lilly Prd
    Lilly Prd Felicitari Elena si mult success in continuare!!😘😍
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 15 ore
    Şterge
    Valeriu Cercel
    Valeriu Cercel felicitari, Elena! Tot respectul pentru domnul Stroia!
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 15 ore
    Şterge
    Elena Mandru
    Elena Mandru Minunat ,felicitări draga mea Tiză ❤️🌹
    Fotografia postată de Elena Mandru.
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 15 ore
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma de-aș fi și eu la fel de mândră :) mulțumesc, la fel..
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 15 ore
    Administrează
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Elena Toma
    Elena Toma Oameni dragi, vă mulțumesc. Cartea vă va uimi, reliefând aspecte ale vieții artistice din spatele cortinei :) Doamne ajută !
    Îmi place
    · Răspunde ·
    2
    · 15 ore
    Administrează
    Gina Tudose
    Gina Tudose Felicitari din toata inima, dna Elena !
    Fotografia postată de Gina Tudose.
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 15 ore
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma mulțumesc, d-na Gina, vă aștept la lansarea cărții, voi anunța din timp locația,. etc...
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 15 ore · Editat
    Administrează
    Gina Tudose
    Gina Tudose Wow, suuuuper..... <3
    Sper din tot sufletul sa am liber in acea zi, lucrez 2 cu 2 libere......imi doresc enoooorm..... Imbratisari dragi ....
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 15 ore

    RăspundețiȘtergere
  7. Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 15 ore
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma Gina Tudose , ajutați-mă, în ce zi credeți că ar fi bine ? în weekend, prin octombrie, aproape și de ziua mea de naștere :)
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 15 ore
    Administrează
    Gina Tudose
    Gina Tudose Wow, sunteti octombrista, ca si mine dealtfel :)
    Dvs luati hotararea, e ceva măreț dupa mine....si, la double ....hotararea este a dvs. Am sa vin si ptr placerea de a va cunoaste ....
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 15 ore
    Şterge
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...

    Dragusin Maria
    Dragusin Maria Felicitari doamnă distinsă!
    Fotografia postată de Dragusin Maria.
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 15 ore
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma mulțumesc, d-na Drăgușin. voi face lansare și la Pitești, sper să participați :)
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 15 ore
    Administrează
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Mari Constantinescu
    Mari Constantinescu F E L I C I T A R I !!!
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 14 ore
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma
    Îmi place
    · Răspunde · 14 ore
    Administrează
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Paty Serbanescu
    Paty Serbanescu Felicitari din inima!
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 14 ore
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma
    Îmi place
    · Răspunde · 14 ore
    Administrează
    Stoila Ioana
    Stoila Ioana
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 14 ore
    Şterge
    Clara Popescu
    Clara Popescu Felicitări, doamna Toma! Abia așteptam lansarea!😘
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 13 ore
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 8 ore
    Administrează
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Geo Gentalyon
    Geo Gentalyon Reverentele mele cordiale!Stimata dmn.pe aceasta cale va felicit!Sa aveti parte de sanatate,fericire,armonie si succese maxime in tot ceea ce v-ati propus,cu precadere pe linie profesionala.
    Fotografia postată de Geo Gentalyon.
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 13 ore
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma
    Îmi place
    · Răspunde · 8 ore
    Administrează
    Cristi Tudor
    Cristi Tudor Felicitări,Elena!
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 7 ore
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma
    Îmi place
    · Răspunde · 4 ore
    Administrează
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Mira Maria
    Mira Maria Felicitări! 😊
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 6 ore
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 4 ore
    Administrează
    Mira Maria
    Mira Maria
    Îmi place
    · Răspunde · 4 ore
    Şterge
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...
    Vlad Mircea Mihai
    Vlad Mircea Mihai Sincere Felicitari.
    Fotografia postată de Vlad Mircea Mihai.
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 6 ore
    Şterge
    Elena Toma
    Elena Toma
    Îmi place
    · Răspunde · 4 ore
    Administrează
    Elena Toma
    Scrie un răspuns...

    Petre Stefan
    Petre Stefan Felicitări !
    👏👏👏👏👏👏
    Te pupăm cu drag!
    😍👏👏👏👏...Vezi mai mult
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 51 minute
    Şterge
    Elena Toma a răspuns · 1 răspuns
    Nae Stan
    Nae Stan Felicitari
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 37 minute

    RăspundețiȘtergere
  8. Constantin-Octavian Oana Felicitari Bavarez !!
    Îmi place
    · Răspunde ·
    1
    · 30 minute
    Şterge
    Elena Toma a răspuns · 1 răspuns
    Doria Șișu Ploeșteanu
    Doria Șișu Ploeșteanu Felicitări, nășica! îmbrățișăm reușita!
    Îmi place
    · Răspunde · 11 minute
    Şterge
    Codrut Croitoru
    Codrut Croitoru Cand si unde este lansarea ?:)
    Îmi place
    · Răspunde · Chiar acum

    RăspundețiȘtergere

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.