joi, 25 mai 2017

GENERAȚIA OAMENILOR FRUMOȘI ȘI INUTILI

GENERAȚIA OAMENILOR FRUMOȘI ȘI INUTILI
Lipsa motivației, a responsabilității, neasumarea deciziilor și teama de necunoscut aduc în actualitate o generație care preferă mai degrabă să aprecieze lucrurile și opiniile superficiale, care le confirmă raționamentele și le satisface nevoi suplimentare, induse de campanie de marketing social și politic. Generația nouă cere cât mai multe drepturi individuale, evită responsabilitățile și consumă cu mult peste ceea ce produce, fără să înțeleagă consecințele acestui comportament social.

Este vorba despre o generație care accesează în mod formal studii universitare, ca trend social, fără a urmări o utilitate reală în cariera profesională, pretinde drepturi înainte de a dovedi orice competență, tinde să se dezvolte în jurul ideii de revoltă și renunță la valorile care necesită pregătire, răbdare, rigoare, experiență și mai ales loialitate. Generația părinților și bunicilor lor, percepută ca o generație sacrificată de comunism la nivelul drepturilor individuale, nu a știut și nu a reușit să transmită noii generații valorile și motivația aferente competenței și utilității socio-economice. Se constituie o nouă generație care se bazează pe iluzia competenței oferită de accesul la tehnologia informațională, dar începe să se izoleze de mediu, de activitățile utile socio-economic și renunță la contactele sociale reale.
Rezultatul direct al acestei realități este rămânerea în afara activităților utile, dar și incompetența și inutilitatea socială a oamenilor, concurați actualmente de tehnologie, chiar cu ajutorul acestora. Practic, oamenii deveniți inutili riscă să fie înlocuiți de tehnologie.
Angajatorii observă lipsa unor oameni care să facă față cerințelor piaței muncii și vor încerca să își asigure sustenabilitatea activităților economice prin utilizarea roboților.
Astăzi, roboții sunt utilizați cu succes în domeniul industriei electronice, construcției de mașini, chirurgie, etc. Însă odată cu dezvoltarea tehnologiei, oamenii riscă să fie înlocuiți de roboți și în domeniul serviciilor, în comerț sau chiar în administrație.
Nevoile și prioritățile noii generații sunt de cele mai multe ori sursa unor afaceri de succes și a dezvoltării economice de moment, dar și generatorul unor probleme sociale de durată, ale căror riscuri nu le putem astăzi anticipa în totalitate.
DESCHIDE-ȚI MINTEA!
 Iulian-Laurentiu Stefan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.