marți, 11 aprilie 2017

EQVAGEL - O întâmplare ciudată - unguent pentru cabaline, câini și OAMENI

  •  
În urmă cu aproape trei ani, am scris despre O întâmplare ciudată: am aflat de existența unguentului EQVAGEL CM, destinat în principal cailor, pe care îl folosesc, aparent, foarte mulți oameni – dacă nu cumva este folosit exclusiv pentru uz uman.
L-am folosit și eu o vreme, apoi am uitat de el și nu l-am mai cumpărat, motivul principal fiind acela că nu știu în Hunedoara nici o farmacie veterinară.

Prin 10-11 februarie, cineva, cumva, a descoperit articolul meu și l-a distribuit undeva pe Facebook. Nu știu unde, dar atâta am fost în stare să văd în Analytics, că de pe Facebook mi-au venit, timp de două zile, câte 12 mii de vizitatori. DOUĂSPREZECE MII!!! 
Imaginați-vă o sută de oameni care citesc același lucru, apoi imaginați-vă 10 astfel grupuri. Acolo sunt doar o mie de oameni; înmulțiți-i acum cu 12. Pentru mine, e mindblowing, nu am avut niciodată atâția vizitatori pe blog. Și când te gândești câte articole bune am scris… dintre toate, cel despre unguentul pentru cai a fost, până acum, cel mai de succes articol al meu. Na, bine.
Ei bine, au fost notificați și cei de la Farmavet, firma care produce EQVAGEL, cu privire la existența acestui articol, așa că m-au contactat și, foarte drăguți, mi-au cerut adresa ca să îmi trimită unguentul EQVAGEL pentru uz uman, pentru că există și așa ceva.

Nu l-am folosit încă, dar o să actualizez articolul când o voi face. E mentolat, are același ambalaj, doar că ăsta pentru uz uman este cu verde, iar cel pentru animale (cai), cu albastru. Nu știu dacă e diferență între prețuri, o să mă interesez la farmacie.
Presupunerea mea este că au creat acest gel antiinflamator pentru uz uman după ce au constatat că oamenii îl cumpără într-o veselie pe cel pentru cai și caii nu primesc nimic. Vă țin la curent.
http://denisuca.com/eqvagel-unguent-oameni/


  • Substante active: Mentol, camfor, alcool izopropilic
  • Gel pentru indepartarea rapida a durerii, reducerea inflamatiilor, a disconfortului si spasmelor musculare
  • Specii tinta: cabaline, caini
  • Administrare: externa
  • Ambalare: 150 g

COMPOZITIE

100 g EQVAGEL CM gel contin:
Mentol………………………………..………..……. 2,0 g
Camfor………………………………………………. 0,6 g
Alcool izopropilic………………………………….. 50,0 g
Baza gel hidrosolubil q.s.ad ………………………. 100,0 g
(Carbopol 940, Euxil K100,Trietanolamina, Apa purificata).

ACTIUNE FARMACOTERAPEUTICA

EQVAGEL CM  –  gel cu efect efect revulsiv, antiinflamator care patrunde usor prin piele stimuland circulatia sanguina, inlatura rapid durerea si spasmele  musculare. Mentolul are actiune antiseptica locala, antiinflamatoare , antipruriginoasa si racoritoare asupra regiunii pe care se aplica, efect dezodorizant si calmant.
Camforul prezinta efect revulsiv, antipruriginos, antiinflamator, antiseptic. Alcoolul izopropilic are actiune antiseptica si revulsiva.
La aplicarea produsului pe zona de tratat, gelul actioneaza astfel: in prima faza, prin evaporarea ingredientelor active (alcool izopropilic, mentol, camfor), se produce racirea zonei afectate.Are loc o vasoconstrictie locala  (in piele si muschi) cu efect de reducere a inflamatiei, in timp ce racirea actioneaza pentru reducerea durerii. In faza a doua, temperatura se stabilizeaza, corpul reactioneaza prin vasodilatatie marind fluxul sanguin catre muschii care prezinta fenomenul de hipotermie. In faza a treia circulatia locala marita a sangelui (hiperemia) in zonele afectate determina cresterea metabolismului si ca urmare tensiunea musculara scade.
http://www.pasteur.ro/produse/eqvagel-cm/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.