marți, 28 martie 2017

Marian Ilie: Ruşine, călăreţi de ceară în şei de lut pe vânt de primăvară!

O, ce veste minunantă! Da, să te tot minunezi de ceea ce se întâmpla pe pământul nostru strămoşesc! Mai acum două săptămâni (pe 19 martie) Partidul România Unită se unea cu Partidul Forţa Naţionala şi anunţau formarea unui pol naţionalist românesc, ce primea pe 22 martie a.c. "binecuvântarea" Grupului Europa Naţiunilor şi Libertăţii.

N-au trecut multe zile şi aveam să aflăm că în cadrul PRU a şi apărut o sciziune, parte din membrii conducerii renegându-l pe "întemeietorul" Bogdan Diaconu care, din câte înţelegem, nu a fost de acord cu o astfel de mutare. După cum vedem, BD nu s-a lăsat mai prejos si face, în contrapondere, un alt pol - naţionalist, desigur - impreună cu Partidul România Mare şi Noua Dreaptă!
Strig şi eu, precum Iisus Christos, pe cruce: Doamne Dumnezeule, de ce mă pedepseşti?  (Eli Eli, lama sabachtani?) Cu ce ţi-a greşit poporul meu, Doamne?!
Nu-i de-ajuns că de 27 de ani zace strivit sub talpa clasei politice mafiote postdecembriste? Acum mai vin şi astia doi pretinşi "poli" să traga de el, de popor, unu-n hăis, altu-n cea, ca să-i mai şi întindă pe de-a lungul ori de-a latul oasele deja strivite de grutatea ce-l apasa de deasupra!
Vai de bietul popor român - păstorit de fauna asta de lideri lacuştri, ca un sugar înconjurat de o armată de doici făra lapte-n ţâţe, dar cu frunze-n buze şi cu mălăieş în călcăieş - în goana după peşcheş!
Nu tu un proiect de ţară mai acătării, un program de factură cu adevarat naţionalistă, care să ţintească scoaterea ţării din stadiul de colonie spre a le da românilor ceea ce li se cuvine - ca Dar de la Dumnezeu miruit cu sudoarea lor !
Locuri în Parlament, asta-i preocupă pe dânşii - cei din jurul lor făcând abstracţie (!?!) de adevărul ca şi Bogdan Diaconu şi Laurenţiu Rebegea au urcat tot "pe aripile vântului" aducând a emenatie decembristă, pâna să ajungă acolo unde sunt. Indiferent de motivele pentru care ei s-au desprins din "trunchiul-mamă", oricât de patriot şi de bine intenţionat ai fi, nu te poti împărţi în două!
Ei ştiu asta, iar dacă nu-s în stare să devină un pol adevărat, unic, e mai bine să-i lăsăm în plata Domnului. Oricât de maxim s-ar socoti fiecare din ei, ca lider, este musai să existe altcineva deasupra lor şi a tuturor celorlalţi lideri de partiduleţe ce se revendică a fi de factură naţional-patriotică, acceptat de toţi. Bineînţeles, oricare din ei sau altcineva poate fi "liderul maxim", cu condiţia să fie acceptat de toţi, să aibă şi argumente dar şi capacitatea de a închega, de a întregi totul acesta făcut bucăţi de deceniile de fărâmiţare.
Numai aşa se poate spera la o reuşită. Altfel, se va întâmpla ce s-a-ntâmplat şi la ultimele alegeri, când nici măcar 4% din cei 60% din români care n-au mers la urne nu au ajuns să fie reprezentaţi în Parlament.
Ehehei, să fi avut masa aceea imensă cui da votul... 
Din păcate, şi acum, ca şi atunci, iată, orgolii, interese meschine sau cine mai ştie ce dedesubturi îi separă pe aceşti doi importanți actori, care pleacă la drum la fel de singuri, sub ochii nedumeriţi ai mulţimii, tot în aşteptatrea unei minuni
Ruşine, călăreţi de ceară în şei de lut pe vînt de primăvară!

https://youtu.be/UI3xHV3rYWw

Un comentariu:

  1. Din cand in cand mai ies si eu la drum si strig, ca mai sus. Vad (mai jos) ca mai striga unul, care zice ca e "Peremistul de veghe".
    M-am lamurit eu cum e cu veghea asta. Cat inca traia Vadim au tot vegheat, de s-a-mprastiat binisor partidul. Ce folos ca i-au ramas filialele, daca n-au fost in stare sa se inteleaga intre ei si sa umple golul lasat de Vadim. Au ratat o sansa istorica la ultimele alegeri, la care revista Romania Mare, cu care veghetorii astia se mandresc, a tacut chitic. Fiindca partidul (prin cele mai multe filiale) nu i-a vrut ei i-au taiat... capul... lui Motoc (revista)!
    http://romaniamare.info/cintecul-de-lebada-al-nationalismului-autentic-romanesc/

    RăspundețiȘtergere

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.