vineri, 10 februarie 2017

Gen (r) Mircea Chelaru : „Sunt multe interese deasupra naţiunii, iar noi sunem la o vânătoare interinstituţională”

„Întreaga economie şi finanţele româneşti sunt ciuruite de pompele sugative de vlagă românească ale transnaţionalelor. Dacă  o luăm de la controlul bogăţiilor subsolului şi până  la exploatarea criminală a pădurilor, până la controlul tuturor resurselor de apă, până la, dacă vreţi, controlul şi subminarea întregii teritoriatăţii agricole a României.
Şi pot continua cu enumerările. Mă miră faptul că  oamenii aceşti nu ies cu sutele de mii în stradă să întrebe de ce  ni se taie pădurile, de ce ni se scoate aurul din subsol, de ce nu mai avem flotă,  de ce nu mai avem nicio bancă românească, de ce copii noştri sunt captaţi,  ca inteligenţă, şi se duc înafară. Şi aşa mai departe.  Aşadar, sunt multe interese deasupra naţiunii române (...) Iar noi sunem la  o vânătoare interinstituţională, a unor instituţii faţă de alte instituţii, lustruindu-ne care suntem cei mai prolifici în a arăta naţiunii cât de grozavi suntem”.

„În aerul pe care îl respirăm, sunt  bacilii ticăloşi ai războiului şi răzbunării”
„La ora actuală, echilibrul între puteri este grav zădărnicit. Este competiţia între puteri care duce la distrugerea şi vlăguirea de energie a naţiunii. Se distruge  ultimul reazem de coeziune naţională. Pentru că, dacă aţi văzut acum, românii sunt cei mai dezbinaţi chiar în momente în care la frontierele noastre, deasupra noastră, în aerul pe care îl respirăm, sunt  bacilii ticăloşi ai războiului şi ai răzbunării. Putin se întâlneşte la Budapesta, urmează să vină Trump acolo, aţi văzut iniţiativa societăţii secuieşti de a produce Republica Interioară Secuiască. Am primit  şi eu telefon din Budapesta, de la prietenii noştri, că şi în Budapesta sunt  foarte mulţi români, aşa cum în Bucureşti sunt foarte mulţi unguri. Iar acolo, pe panourile publicitare, s-au transmis continuu imagini de la protestele din Capitală şi din alte oraşe ale  României, iar în limba maghiară se subtitrează că sunt proteste pentru autonomia ţinutului secuiesc. Asta este realitatea. Deci, pe panourile publicitare din Budapesta se întâmplă asta. Nu pe toate, doar pe unele dintre ele. Dar e suficient. Aşa începe nenorocirea. Să ştiţi că niciun război nu a început dintr-o dată. Toate au fost pregătite, iar  indicii de identificare ai acestor consecinţe sunt cât se poate de nefavorabili nouă”
„Eu sunt convins că cei care sunt din  interiorul serviciilor, direcţiilor, diviziunilor, a departamentelor, a serviciilor pe domenii şi-au făcut treaba. Însă degeaba îşi fac treaba dacă informaţia ajunge în  locurile unde trebuie să se ia decizia, dar chiar  acolo  este cauza neacţionării sau a trecerii sub tăcere. Unii trec sub tăcere din perspectiva înţeleaptă care spune: «Haideţi să nu amplificăm!», pespectivă care este deja falimentară. Iar alţii nu o trec sub tăcere pentru că este în interesul lor să se producă acele fenomene. Vreau să vă spun cu toată  gravitatea şi îmi asum întreaga răspundere. Pe  un parcurs de 20 de ani, aşa cum atrăgeam atenţia în cartea «O posibilă soluţie», s-au  înstilat, s-au inseminat în toate structurile în cercul  doi de supraveghere şi în cercul unu de consiliere agenţii operativi ai altor interese. Că sunt români sau neromâni, nu contează, dar ei sunt ai altor interese. Bine plătiţi, bine configuraţi, cultivaţi foarte atent în diferite medii externe, care au încăput  şi sunt convinşi că fac bine,  numai că fac bine la comandă, adică binele cu ghilimele de rigoare. Ele individual luate neavând o semnificaţie extraordinară de depreciere a statu-quo-ului instituţional românesc. Dar, însumate, ele dau un întreg foarte periculos pentru naţiunea română. Asta este situaţia. Şi  ştiţi care este culmea? Cei din supravegherea serviciilor, parţial, în jur de 70-80 la sută, cunosc  treaba asta, dar sunt legaţi de mâini şi de picioare, pentru că legea  nu le permite nici  să facă demscare publică, nu le permite nici să intervină pentru a-i anihila, legea nu le permite să intervină la decident şi aşa mai departe.  Iar parchetul de legi pentru securitatea  României a fost amânat, din 2006, sine die, tocmai pentru ca naţiunea română să fie amputată, văduvită de acest  instrument de protecţie”.

„O contramanifestaţie cu 200.000-300.000 de oameni ar fi un lucru dezastruos”
 „Se poate ajunge până la conflicte majore între grupări de viziuni diferite. Eu mă feresc să spun că s-ar putea produce o contramanifestaţie ca în anii `20. Din acest punct de vedere, cei de la guvernare s-au abţinut maximal ca să nu-şi cheme electoratul  şi să ajungă şi ei cu 200.000-300.000 de oameni în Bucureşti şi să spună: «Iată că şi noi suntem poporul care vrea altceva!». Dar o astfel de contramanifestaţie ar fi un lucru dezastruos, criminal. Numai că, mergând  pe o singură parte, se dezechilibrează adevărul şi încep unii să creadă  că numai acesta este adevărul.  Deci, lipsa de comunicare, insufcienţa comunicării instituţionale, argumentarea prealabilă şi pregătirea întregului sistem pentru măsurile luate a fost gafa monumentală a Ministerului Justiţiei şi nu ştiu dacă doamna Hăineală are vreo legătură cu aşa ceva sau nu. Şi cu asta cred că am spus mai multe (...) Şi încă ceva: cine i-a pus în braţe şi  l-a grăbit pe domnul Iordache (n.r. – proaspătul demisionat ministru al justiţiei) să vină cu cu proiectul  pus pe masă într-un mod vulnerabil într-o sedinţă de guvern în care nu  se afla pe ordinea de zi, şi la miez de noapte?!...  Au uitat legea celebră a dacilor care făceau toate legile în miezul zilei, ca să fie iluminaţi de măritul împărat Soare?!...”.

„Să facă Sfatul Ţării, să se dea cap în cap până le-or sări capacele...”
 „Îl rog foarte  mult pe domnul preşedinte Iohannis, pentru că îi stă în putere, să invite la o şedinţă informală, mă rog, aproape informală, pe  preşedinţii celor două Camere, pe premier, pe preşedintele CSM, pe Avocatul Poporului şi să facă Sfatul Ţării. Să se dea cap în cap până le-or sări capacele, metaforic vorbind, şi să vină cu pacea socială. Asta este calea. Până când ei care au primit investitura neamului să ne conducă nu-şi vor găsi calea de împăcare, nici naţiunea nu se împacă. Şi în jurul nostru bate crivăţul. Un mare crivăţ al nenoricirii războiului. Uitaţi-vă că în Ucraina de Est a început din nou războiul! În inima ţării noastre se cere secesiune. Se vor întâlni Putin şi Trump la Budapesta. Se fac poduri peste România, iar noi ne batem între noi ca idioţii”.

„Domnilor, ce muşchi al alianţelor să pui pe un schelet golit de însăşi esenţa sa?”
 „Faptul că Putin i-a dat harta Moldovei de la 1812 lui Dodon îi sugerează proiectul  Moldovei Mari. Partidul moldoveniştilor şi al stataliştilor tind către aşa ceva. Aşadar, ne aşteptăm  la o escaladare a propagandei antiromâneşti, iar prin faptul că, acum, se emite ideea că în România sunt manifestaţii prosecesiune etnică este o altă formă de propagandă criminală cre este înghiţită de superficialii de la Bruxelles şi din alte părţi. Când spun superficiali mă refer la cei care chipurile iau cuvântul, dar sunt foarte bine avizaţii celor care conduc Uniunea Sovietică Europeană”, e de părere generalul Chelaru. Îl întrebăm şi dacă, totuşi, ţinând cont de faptul că suntem în UE şi în NATO, şi mai avem şi scutul de la Deveselu pe deasupra, aşadar, dacă, în aceste condiţii s-ar mai putea întâmpla vreo nenorocire pentru România începutului de secol XXI sau ar trebui să stăm liniştiţi, să nu ne facem griji. Iar răspunsul generalului pare mai degrabă un semnal de alarmă care nu trebuie neglijat: „Să nu uităm ceea ce scriam eu în cartea «Şubrezenia aliaţilor», unde spuneam că totul se poate dărâma printr-o înţelegere peste noapte. Aşa am avut asigurate graniţele şi în 1940, dar  după Pactul Ribentrop-Molotov, totul s-a prăbuşit. Apoi a venit Ciano-Molotov  şi s-a dus şi Ardealul. Aşadar, nu (n.r. - nu trebuie să stăm liniştiţi). Eu vă spun că singura certitudine pentru apărarea  şi existenţa statului naţional unitar este puterea naţiunii. Puterea diplomatică, mentală şi înţelepciunea liderilor şi puterea armată de reacţie a propriei naţiuni. Nu există în modelul istoric altă soluţie. Că ea se îmbracă ulterior cu argumente, cu relaţii, cu  UE, cu scut, cu parteneriat strategic, acesta este suplimentul la putere al unei naţiuni. Este augumentarea puterii naţiunii. Domnilor, ce muşchi al alianţelor să pui pe un schelet golit de însăşi esenţa sa? Să se înţeleagă bine ce stă în spatele acestei metafore!”.4 comentarii:

 1. Ei, da, un material cu adevarat valoros, care iti infrunuseteaza mult blogul, Principesa! Din pacate, asta e situatia. Cele doua multimi ce umplu strada ar trebui sa strige un singur slogan: "Averile la control, boieri!" Numai asa se va sti cine si cat a furat - ca de furat s-a furat o ditamai tara. Si toata furaciunea s-a facut prin abuzul in serviciu al celor ce ne conduc de 27 de ani. Stie careva din cei din strada sau din cei ce posteza aici pe blog care este realitatea in chestiunea abuzului in serviciu conform Codului Penal? Ca sa fii cat de cat in tema trebuie sa citesti multe pagini, sa stii parerea specialistilor avizati, nu sa te iei dupa simple sloganuri si like-urile de rigoare de pe FB. Stiu ca pe multi ii va supara remarca, dar traiul nostru de zi cu zi se desfasoara in spatiul real, nu in cel virtual. Semnalul de alarma al D-lui General este unul din spatiul real si vine de la un mare iubitor de tara si popor. Ca si prezenta insemnare - si dumneata stii bine asta!

  RăspundețiȘtergere
 2. Un sondaj... ca la Pungesti!
  Azi la ora 09.00 Marius Peileanu va arunca pe piata un nou calup de trotil. Profesorul nostru de sociologie va da publicitatii un sondaj al Avangard-ei corporatiste ce se anunta demolator. Din cate am inteles rezultatele sondajului vor narui toate regulile democratiei, in ideea ca "omul corporatist este omul viitorului" idee pentru care mult mediatul profesor e in stare sa ia pana si piuitul Pasarii Phoenix - cum e biata Romanie, acum, la incheierea parjolului.
  Vrem - nu vrem, sondajul il va indica pe presedintele Iohannis, in care M.P. recunoaste portdrapelul corporatiilor in Romania, in castig, ca urmare a indelungilor proteste din Piata Victoriei. Putem sa mergem la casele noastre, alegerile s-au terminat, ramane cum s-a-nteles Klaus cu sefii sai. N-ai ce-i face, ne asigura profesorul, cel putin pe o perioada medie de aici incolo va fi imposibil sa mai fie adusa vreo modificare legislatiei. Ce-i aia majoritate?! Strada, cu ai sai 200.000 de protestatari va face jocul democratiei. Trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca - asa cum spuneam ca spunea aseara Pieleanu - "omul corporatist este omul viitorului" si ca el impune regulile jocului, folosindu-se de dreptul sau de a protesta.
  Cumintenia pamantului pesedist da roade, din cat se pare. Guvernantii nu si-au scos si ei oamenii in strada - si in mod sigur ar fi putut scoate de multe ori mai multi! Batalia e ca si pierduta; nu poti castiga asteptand pasiv ca adversarul sa tot dea in tine iar tu sa-l tot rogi sa se astampere. Pana si Radu Tudor de exemplu, face pasul inapoi; m-a dezamagit aseara, in dezbaterea fulguranta pe tema neparticiparii la vot, in care ne arata, in Piata victoriei, o duduie cu fata acoperita ce purta legat de gat un afis/pancarta pe care scria "Regret ca nu am fost la vot". De ce oare nu se voia duduia fotografiata si filmata cu fata descoperita, precum cei de la Cotroceni? Pai, ca sa nu fie recunoscuta, nu cumva sa vina cineva si sa zica "Ba, minti, ai votat!".
  Eu unul nu cred ca in Piata Victoriei sa se afle oameni care nu au fost la vot - altfel nu s-ar explica procentul obtinut la alegeri de USR, partidul care a abordat alegerile in tromba, cel mai bine sustinut material si publicitar in recenta campanie, purtator al intereselor corporatiste. Da, in spatele USR stau corporatiile, de data asta o afirma insusi profesorul Marius Pieleanu. O confirma insasi Piata, unde alaturi de tricolor pot fi vazute steagurile UE, SUA si Canadei si de unde mai ieri au fost alungati cei ce cereau din partea ANAF pentru firmele romanesti tratament egal cu cel aplicat corporatiilor straine.
  Da, Piata, "tinerii frumosi si liberi" pe care eu n-am reusit sa-i conving ca democratia se bazeaza pe principiul majoritatii si al prioritatii drepturilor acesteia, din care deriva drepturile oricarui gen de minoritati, Piata va impune definitiv in Romania suprematia corporatiilor - asta am intele eu de la Marius Pieleanu. Cu alte cuvinte, adio draga PSD, cu Unchiul Trump al tau, cu tot! Norocul meu ca nu cred in astfel de sondaje, altfel as migra in fostul Zanzibar!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dacă tot știe Marius Pieleanu ăsta, sociologul, atât de multe, de ce nu spune și pe unde crede el că ar putea fi prietenii lui, Codruț Marta, Sebastian Ghiță ? Că la bordelul lui Marta s-a simțit tare bine, îl frecventa des, spun sursele :)

   Vezi ”DOSARUL "PREMIANTE" PENTRU VIP-uri. Sociologul Marius Pieleanu, audiat la DIICOT”

   http://www.evz.ro/un-dosar-care-provoaca-insomnii-unor-milionari-amatori-de-virgine-prostituate-pentru-vi-995155.html

   Ștergere
  2. Te rog, Principesa, nu duce lumea in ispita! Nici pe barbatii fara bani, ca mine, nici pe fetele frumoase in nevoie de... protectie.
   Uite cat de rau am ajuns, daca si cea mai veche meserie din lume s-a politizat in asa masura!

   Ștergere

NOTĂ: NOTĂ: Blogul nu acceptă comentariile ANONIME, NU răspunde pentru opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului comentariului.