vineri, 3 februarie 2017

De la Sabin Orcan... citire....

5 ÎNTREBĂRI PENTRU (DEZIN)FORMATORII PLECAȚI CU SORCOVA MAI TÂRZIU DECÂT E OBICEIUL
1. Distinsa politoloagă Mungiu Pippidi a ajuns la concluzia că protestele masive din ultimele zile nu pot fi sincere câtă vreme nu le-a convocat dânsa. Prin urmare au fost orchestrate de băieții de la SRI, pe motiv că guvernul le-a tăiat din buget.
ÎNTREBARE: Dacă SRI-ul e atât de tare încât poate să scoată sute de mii de oameni în stradă, de ce n-o fi reușit să-i convingă (a se citi: amenințe, șantajeze) pe alde Iordache și Grindeanu să nu mai dea deloc ordonanța aia nocturnă?

2. Eminentul editorialist Curea de la EVZ o ține și el langa cu conspirația, dar pe vițăvercea. Cică de fapt se cam subțiază curajul lui Dragnea, care e șantajabil, că de-aia l-a pus SRI-ul șef peste partid.
ÎNTREBARE: O fi vreun semn că ziarul cu bulină roșie se îndoiește mai nou nu doar de bunacredință a Binomului, ci și de cea a marilor luptători pentru drepturile omului din Teleorman?
3. Gâdea și ai lui, altfel previzibili ca o cheie de paișpe, au întors-o ca la Ploiești. După ce în primele zile de proteste cântau aria loviturii de stat și anunțau ciocniri iminente, acum înțeleg că apreciază întoarcerea oamenilor pașnici în piață.
ÎNTREBARE: S-or fi prins că treaba asta cu abuzul în serviciu și conflictul de interese nu-l ajută pe stăpânul lor Dan Voiculescu să iasă din pușcărie sau le-o fi dat dom’ profesor un SMS cu taxă inversă s-o lase mai moale până trece grațierea?
4. Drăguța de Drăgoteasca de la Ghiță TV a rămas încremenită în dezbaterea despre ora exactă. De trei zile-ncoace se întreabă ce-am fi zis dacă se dădea ordonanța vara, când e încă lumină, dacă erau “cool” ședințele de guvern prelungite până dimineață pe vremea CDR-ului sau dacă sunt OK mandatele de arestare emise la 3 noaptea.
ÎNTREBARE: O fi din cauză că i-a rămas ceasul pe alt fus orar atunci când s-a întors ultima oară de la postul de atașat de presă al Consulatului din Los Angeles?
5. Pe maestrul Cristoiu l-am lăsat la urmă, că de-aia e maestru. Dumnealui i se pare că Iohannis, incapabil să câștige puterea prin vot, e un fel de Zelea Codreanu care folosește strada ca să răstoarne guvernul legitim și, deci, să dea o lovitură de stat.
ÎNTREBARE: Păi, bine, maestre, dacă “Rața mecanică de la Cotroceni” e atât de populară încât ies românii cu sutele de mii să protesteze la minus zece grade, de ce nu i-o fi scos din case la alegeri și ne luam cu toții de-o grijă?
P.S. Știind câte lături risc să mi se verse în cap după postarea asta, mă simt nevoit să-mi iau o mică, dar necesară rezervă. Înainte ca susamintiții să fi descoperit măcar ce-i aia Binom, eu îi bombardam din toate pozițiile pe alde Coldea de la SRI, Volintiru de la DNA și alți tovarăși. N-am auzit atunci niciun cuvânt de încuviințare de la doamnele (dezin)formatoare sau domnii (dezin)formatori care visează azi cai verzi pe pereți. În rest, opiniile sunt libere și Dumnezeu cu mila!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTĂ: NOTĂ: Blogul nu acceptă comentariile ANONIME, NU răspunde pentru opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului comentariului.