luni, 19 decembrie 2016

Ilie Șerbănescu: ”Românii au pierdut proprietatea asupra țării (foste a lor), ajungând chiriași pe pământurile lor strămoșești!”

Privind lucrurile în cheia capitalistă, căci acum cu toții suntem în capitalism, România, devenită capitalistă, este acceptată ca aliat de organizația euroatlantică, formată evident din țări capitaliste, în frunte cu SUA, cea mai capitalistă dintre toate.


Noul președinte al Americii, vechi om de afaceri capitaliste, vine să întărească regulile capitaliste de activitate și conviețuire: cine vrea să fie apărat de către SUA, să plătească! Mai precis, să aloce suficiente resurse bugetare pentru apărare (probabil, deși nu este bine precizat, să le și convertească în achiziții de echipament militar american)! Nimic mai legitim și mai firesc!

În capitalism, o firmă de pază asigură securitatea alteia care nu este de pază contra cost, la bucată sau prin abonament. Și ea, România, dacă nu se poate apăra singură și vrea să fie apărată de altcineva trebuie să plătească! Păi, de cine să fie apărată?! De Rusia! De ce de Rusia?! Pentru că așa ne arată experiențe istorice și indicii barometrice ale vremurilor noastre. Ar mai fi altcineva decât Rusia? Or mai fi și alții, dar cum naiba se face că toți sunt aliați! Căci nu putem delira cumva că ne punem scut la Deveselu pentru a ne apăra de rachetele iraniene și nord-coreene! Oricum, este dreptul României capitaliste de a stabili că, din considerente pe care este treaba ei să le indice, trebuie să se apere de Rusia. Și este evident dreptul Rusiei capitaliste de a spune public dacă îi place sau nu acest lucru și să ia, în consecință, măsurile pe care le crede de cuviință!

Problema este că, având în vedere cum se derulează lucrurile în România, de altfel în cel mai minunat mod capitalist cu putință și cu o viteză istorică amețitoare, nu prea mai este ceva românesc de apărat în România, totul trecând în mâna străinilor. Nu cred că se gândește efectiv cineva la români în sine, ci la proprietățile de pe teritoriul actualmente al României. Căci românii tot pleacă de aici, dacă nu mai au proprietăți prin aceste locuri! Este de înțeles de cine, deci, să apărăm România: de Rusia! Dar nu mai este evident ce anume apără România de Rusia! Este clar de cine ne păzim, dar nu este clar ce păzim!

Dacă „expansionista“ Rusie ar râvni la economia din România sau ar atenta la România, n-ar mai avea ce să ia de la români. Nu românilor ar urma să le smulgă din mână bogățiile, întrucât au făcut-o alții deja: rușii ar trebui să ia petrolul și gazele românești de la austrieci, explorările off-shore de gaze de la americani, distribuțiile de energie de la nemți, francezi și italieni, băncile de la austrieci și greci, industria auto de la francezi și americani, industria de componente auto de la nemți, pământurile agricole și pădurile de la unguri, italieni, danezi, suedezi și arabi… De la români n-ar mai fi cam nimic de luat. Doar datorii și o administrație proastă, asemănătoare cu cea rusească!

Și, privind iarăși lucrurile prin prisma ecuației capitaliste, putem înălța în slăvi altruismul de tip necapitalist al românilor de a plăti ei pentru paza bunurilor altora, dar rămâne oarecum de neînțeles poziția americanilor care fac parteneriat în problemă cu sponsorii, în loc să-l deruleze cu proprietarii înșiși ai bunurilor pe care urmează să le apere. Adică, oricum nu cu românii care au pierdut proprietatea asupra țării (foste a lor), ajungând chiriași pe pământurile lor strămoșești. Dar, evident, obrazul subțire cu sponsorizare se ține!

Cred că la Moscova se râde deja cu gura până la urechi. Și să vrea, prin absurd ca presupunere, să înapoieze cumva tezaurul, ar fi de ajuns să nu se grăbească prea tare pentru a nu mai avea nici măcar cui s-o facă. După cum se derulează lucrurile cu avutul românesc din România și cu migrația românilor în străinătate, națiunea și țara românească vor dispărea în curând!

Autor: Ilie Șerbănescu

Sursa: Cotidianul
7 comentarii:

 1. "...Nu prea mai este ceva românesc de apărat in Romania"
  Șerbănescule, idiotule. Mama ta a cui este? Copii, bătrânii, mamele, milioanele de români rămași acasă, sunt a chinezilor?

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu ti-e rusine, Anonim al lui Peste, sa-l faci idiot pe Omul asta? E evident ca dumneata esti idiot, daca nu pricepi ca Dl. Serbanescu se refera la avutia Tarii, partea aia materiala - pe care n-o mai avem, e a strainilor. Cine esti tu si ce cauti in discutia asta, mai Flaimuceo ideologizat? Ati spurcat pana si spatiul virtual cu basinile mintilor voastre necoapte si tot nu va linistiti.
  Carbajale

  RăspundețiȘtergere
 3. Tinere, io nu te-am intrebat nimic, materialistule.
  Avutia țării ii poporul aista, pruncii, tinerii, bătrânii cu pensia ca vai de mama noastră. Am 43 de ani in campul muncii, cu ce m-am ales? Cu o pensie de 300 de lei.
  Matale, taica, unde trăiești? Nu tot în tara asta? Sau ești un boieras cu bani gata, rupt de realitate?
  Ești tânăr și neștiutor, altfel nu vorbei așa. Dl. Șerbănescu face politica. Averea țării nu au luat-o străinii,cum spune d-lui, ci au furat-o tot ai noștri, ai de sus.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ”Averea țării nu au luat-o străinii,cum spune d-lui, ci au furat-o tot ai noștri, ai de sus.”
   Respectele mele... adevăr grăit-ați :)Dar e mai ușor a da vina pe alții decât a recunoaște adevărul rămas nepedepsit. Biață ȚARĂ ! Biet popor ignorat, IGNORANT.

   Ștergere
 4. Mosule anonim, nu te lasa, zau, "dus cu capul" si baga la cap ca Dl. Serbanescu nu face politica, ci isi face meseria de economist si nu face altceva decat sa ne atraga atentia asupra realitatii statistice in care ne aflam - anume ca 90% din capitalul productiv din tara asta (fabrici, uzine, banci, constructii agrozootehnice, spatii de birouri, spatii comerciale etc.) se afla in momentul de fata in proprietatea strainilor. Printre ultimele elemente ale acestei avutii trecute in proprietatea strainilor, de exemplu, se numara averea lui Adrian Porumboiu din Moldova, pe care acesta a fost obligat sa o vanda, cumparatorul fiind tot o firma straina.
  Acum si dumneata, daca nu te poti pricepe chiar la toate chestiile astea, cauta sa intelegi ce spun cei ce se pricep. Uite, ca sa intelegi cum vine chestia cu capitalul productiv, iti recomand spre lectura linkul http://gruppentruromania.ro/descarca-fisier-GpR-crearea-economiei-democratice-pdf
  Sa stii ca si eu am ajuns sa inteleg multe chestii de economie citind materialul respectiv. Sa fim destepti, ca tara geme de studenti - cum zicea profesorul meu de desen din liceu, acum aproape jumatate de secol.
  Carbajale

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. În cazul de fata, tot ai nostri-ș vinovați, cum spunea taica "moșu anonim"
   Străinii au luat/cumparat cu bani la mișto, ceea ce romanasii le-au dat.
   Nu mai dați vina pe străinii, ca nu-I prost al de primește, ci al care da

   Ștergere
 5. Au vândut tara bucata cu bucata,sa-și facă ei avere. Se vor vinde si-ntre ei,pentru-n colt de pâine.
  Oare moaștele alea,pe care le pupați, nu da un gram de minte romanului? Cică fac minuni,iar la pupat se îngrămădesc cu mic și mare.
  Președinte-țigan, avem. Premier-țigan avem.Ce ne-a mai rămas?
  În România prostia-i la ea acasă!

  Crăciun fericit!

  Ilie

  RăspundețiȘtergere

NOTĂ: NOTĂ: Blogul nu acceptă comentariile ANONIME, NU răspunde pentru opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului comentariului.