sâmbătă, 10 decembrie 2016

Friptură cu sos de roșii și ciuperci



Ingrediente: aprox. 1 kg carne de vita sau de porc (eu am avut cotlet de porc), 500 g sos de rosii pentru friptura,o cutie de ciuperci sau piure de cartofi, patrunjel verde pentru decor, sare, piper, condimente, un pahar de vin, ulei.


Asadar mai intai am spalat carnea si am portionat-o,


am pus-o intr-o tava inalta, am dat sare si condimente pentru porc,


si am adaugat un pahar de apa, unul de vin (150-200 ml), 50 ml ulei (depinde de carne, daca este mai grasa, nu e nevoie de adaugat ulei),


apoi am pus folie peste tava si am lasat la cutorul preincalzit, la foc mediu cam 2 ore. Inainte cu 20 de minute de a fi gata am scos folia,ca să se rumenească puțin.


Intre timp am făcut sosul de rosii,ca in rețeta din link (o ceapa tăiată mărunt si călită puțin, adăugat pasta de roșii plus sare si apa sau zeama din friptura, iar la urma usturoi mărunțit și foi de dafin) si de aici au rezultat doua variante de friptura:

1) - am fiert separat ciupercile apoi le-am scurs, le-am incorporat in sos si am mai dat cateva clocote. Am servit friptura cu sosul de rosii si ciuperci.


2) - am bagat bucatile de carne intr-o oala impreuna cu sosul si am mai fiert inabusit inca 15 minute, sa se inmoaie carnea.


Intre timp am pus la fiert si cativa cartofi curatati si taiati bucatele mai mici, din care am facut un piure adaugand lapte rece si o bucata de unt.


Cel mai mult mi-a plăcut varianta a doua, pentru ca era mai moale carnea

Pofta buna! :)
- See more at: http://www.retete-vechi-si-noi.info/2011/03/friptura-la-tava-cu-sos.html#sthash.EobwY8hM.dpuf


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTĂ: NOTĂ: Blogul nu acceptă comentariile ANONIME, NU răspunde pentru opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului comentariului.