luni, 12 decembrie 2016

E pe cai mari. Până devin marțoage

BRAVO, LIVIU DRAGNEA! THE WINNER TAKES IT ALL.
Victoria asta zdrobitoare – de care nici Iliescu n-a fost in stare – i se datoreaza, in totalitate, lui Liviu. A preluat conducerea – sugerandu-i lui Ponta ca trebuie sa plece de la conducerea partidului ca sa-l salveze – intr-un moment nefavorabil PSD-ului. A trecut la reorganizarea lui. PSD-ul, speriat dupa caderea lui Ponta, i-a permis lui Liviu sa-si impuna viziunea manageriala. Ce-a facut el? Abil cum este, a venit cu strategia: trebuie sa schimbam look-ul PSD-ului daca vrem sa mai contam. E nevoie de fete noi in prim-plan, necontesatabile de catre electorat. Sub aceasta masca, PSD-ul a improspatat garniturile candidatilor la CD si Senat.

Da, dar stiti ce a facut cu asta? Si-a asigurat controlul absolut in partid. Cine i se mai poate opune lui Dragnea? Unde e Oprisan? I-ati mai auzit glasul? Unde-s ceilalti baroni? Ori in anchete, ori redusi la tacere. Tot Dragnea l-a prostit pe Ponta sa-si dea demisia si din functia de premier. Ghita nu vorbeste prostii. Ca i s-a prezentat lui Ponta scenariul ca sorosistii din strada vor lua cu asalt guvernul, ca se va lasa cu sange, daca intervin jandarmii. Iar Ponta a luat-o de buna. A fugit. Acum regreta. Ar fi fost el eroul.
Da, Dragnea este un infractor condamnat. Dar nu trebuie sa i se anuleze meritele la aceasta victorie. A facut o campanie inteligenta. Foarte inteligenta. In timp ce PNL-ul, avand in spate forta institutiilor de forta, a mizat pe o campanie negativa la adresa penalilor din PSD, Dragnea s-a axat pe prezentarea de solutii economice, pe mariri de pensii si salarii, a caror solutie o are in buzunar. A iesit la tabla si a explicat. Nu discutam cat de viabile sau nu sunt. Dragnea n-a intrat in retorica nervoasa a liberalilor. A fost extrem de ECHILIBRAT, a transmis mesajul ca e sigur pe el, pe solutiile lui. El a stiut ca electoratul lui nu e cel de pe facebook. Decat intr-o foarte mica masura. Si-atunci, si-a adecvat mesajul.
Daca DNA-ul si-ar fi dat silinta sa-l scuture pe Dragnea dupa toate denunturile primite cu privire la el, atat din partea unor cetateni obisnuiti cat si jurnalisti, probabil ca Liviu era demult departe de politica. Ma refer la privatizarea Teldrum, a Complexului Turris, a locurilor pe unde se tot duce in Brazilia. Dar n-a facut-o. Cine stie de ce? Pana atunci, Dragnea, calit in cei 20 de ani de politica, a devenit cel mai puternic si abil lider politic, dupa Traian Basescu. Dar si cel mai periculos. Am invatat la aceeasi scoala generala. Diferenta de un an.
Concluzia? E pe cai mari. Pana devin martoage.
Viorel Patrana 
https://www.facebook.com/VyorelPatrana?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTĂ: NOTĂ: Blogul nu acceptă comentariile ANONIME, NU răspunde pentru opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului comentariului.