vineri, 9 decembrie 2016

Cartofi umpluţi cu carne tocată – cu siguranță sunt cei mai gustoși cartofi pregătiți vreodată!

Cartofii sunt un produs universal. Ei pot fi pregătiți atât zilnic cât şi la masa de sărbătoare. Această rețetă de cartofi umpluți este foarte potrivită pentru masa festivă, cu care vă veți surprinde plăcut oaspeții.
O să aveți ceva de lucru cu ei, dar merită tot efortul, pentru că sunt cei mai aromați, fini, sățioși şi delicioși cartofi la cuptor. Se servesc fierbinți- simpli, cu salată de legume proaspete sau murături. Pregătiţi-i şi savurați împreună cu familia cei mai gustoși din lume! Poftă bună să aveți!

INGREDIENTE:

  • Cartofi – 15 bucăţi
  • Carne – 250 g
  • Ceapă – 1 bucată
  • Sos de roșii – opțional
  • Sare şi piper negru – după gust
  • Smântână – 50 g
  • Unt – 50 g

MOD DE PREPARARE:

1. Curățați cartofii, înlăturați miezul.
2. Fierbeți cartofii 8-10 minute până la semi gătire.
3. Mărunțiți carnea şi ceapa în blender sau mașina de tocat. Adăugați în tocătură sare şi piper după gust.
4. Umpleți cartofii cu carnea tocată şi aranjați-i strâns unul lângă altul, într-un vas adânc.
5. Separat bateți smântâna cu putină sare, turnați un pic de apă şi untul topit. Amestecați şi turnați compoziția obținută peste cartofi.  Pentru un gust mai intens puteți adăuga sos de roșii.
6. Pregătiţi cartofii în cuptorul preîncălzit la temperatura 180ºC, timp de 30 de minute.

POFTă BUNĂ!

http://reteta.me/cartofi-umpluti-cu-carne-tocata-cu-siguranta-sunt-cei-mai-gustosi-cartofi-pregatiti-vreodata/ 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTĂ: NOTĂ: Blogul nu acceptă comentariile ANONIME, NU răspunde pentru opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului comentariului.