marți, 27 decembrie 2016

Băieți, voi ați cam uitat să iubiți România în fiecare zi...


Chapeau, Klaus Johannis!
Decizia respingerii lui Sevil Shhaideh este un act de responsabilitate față de România, iar lipsa explicațiilor - un gest de eleganță față de Liviu Dragnea, care evită rușinea de a fi prezentat drept ceea ce este, și anume un trădător de neam și de țară.
Dacă a mizat, cum scrie Liviu Avram, pe principiul psd-ist „votul bate legea”, Dragnea a greșit amarnic pentru că a uitat dictonul latin „bis in idem flumen non descendimus”, adică nu se potrivește în 2016 raționamentul din 2012. Dragnea și dezvăluluit limitele intelectuale, pe care Băsescu i le știe foarte bine, și s-a umflat ca broasca din fabulă, care a vrut să devină cât un bou și a băut apă până a crăpat, pentru că votul nu bate securitatea națională. Sau chiar vrea să-l conteste pe Johannis pentru că a ținut cont de criterii de securitate națională în desemnarea premierului?
Între timp, văd că, de două zile, marea televiziune a „patrioților”, RealitateaTV, face campanie pentru Shhaideh și se supără pe președinte. Ce interese o avea ceata lui Cosmin Gușă? Legături cu mafia arabă? Știam că Antena3 era amorezată de un alt sirian de excepție, Omar Hayssam, căruia i-a făcut jocurile. Băieți, voi ați cam uitat să iubiți România în fiecare zi... 

Rodica Culcer