vineri, 18 noiembrie 2016

Nu mai dați copiilor pufuleți! Citiți URGENT asta și aflți riscurile enorme la care sunt supuși


Pufuletii se numără printre gustările preferate ale românilor. Deși la prima vedere par o bună alegere pentru că nu conțin multe calorii, profesorul Mencinicopschi atrage atenția asupra ingredientelor periculoase pe care le conțin.
Expertul în nutriție descrie pufuleţii ca fiind un produs expandat obţinut din făină de porumb şi adaos de glucoză, glucide, care îi imprimă o încărcătură glicemică ridicată şi o densitate energetică foarte mare, 224 kcal/30 grame de produs. Profilul nutriţional este extrem de dezechilibrat, cu un mare exces de glucide.


Din lista de ingrediente reiese că al doilea ca pondere este sarea, al cărei consum trebuie limitat. Coloranţii, îndulcitorii şi aromele artificiale sunt produse sintetice, de laborator, folosite des în prepararea pufuleţilor.

Profesorul Mencinicopschi vorbeşte, în primul rând, despre mălaiul folosit la prepararea pufuleţilor. Acesta se obţine prin expandarea aceluia grişat , ceea ce determina modificări ale amidonului. Prin urmare pufuleţii au o încărcătură calorică foarte mare raportat la masa lor şi mai ales la conţinutul de nutrienţi, care este practic nul.


A doua mare problemă pe care o ridică pufuleţii e reprezentată de conţinutul lor mare de sare. Pufuletii traditionali reprezinta o adevarata bomba atomica pentru rinichi, din cauza continutului mare de sare. In alimentatia copiilor sub un an, sarea nici nu are ce sa cauta. Prin urmare cu atat mai putin pufuletii sarati. Insa nici in cazul celor mai mari nu sunt indicati, pentru ca sarea poate duce la diverse afectiuni cum ar fi hipertensiunea arteriala si pentru ca sarea adaugata in alimentatia copilului suprasolicita rinichii ducand la diverse afectiuni ale acestora sau producand dezechilibre in organism.

Conform specialiştilor, pufuleţii conţin un colorant artificial numit tartrazină, care poate provoca alergii persoanelor sensibile la aspirină sau astmaticilor.
Tartrazina este un colorant considerat nociv pentru sănătate, şi este cel care dă pufuleţilor culoarea galbenă. Tartrazina, E102, este unul dintre cei mai periculoşi aditivi alimentari utilizaţi în industria alimentară. Acest aditiv poate provoca tulburări de vedere, dificultăţi de respiraţie şi eczeme. De asemenea, tartrazina poate afecta negativ activitatea copiilor şi atenţia acestora. Produsul conţine și E 124 care are potenţial cancerigen, doza zilnică admisă pentru el fiind de 4 mg/kg corp. Nici consumul de E 133 prezent în pufuleți nu este lipsit de riscuri. O doză mai mare, de 12,5 mg/kg corp, poate produce bronhoconstricţie şi desctrucţii cromozomiale.
Surse selective: psnews.ro , observator.tv ,

Un comentariu:

  1. Ne-am crescut copiii cu pufuleti. Din prostie multa lume a amurit, de la pufuleti, inca nu am auzit.

    RăspundețiȘtergere

NOTĂ: NOTĂ: Blogul nu acceptă comentariile ANONIME, NU răspunde pentru opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului comentariului.