marți, 1 noiembrie 2016

Marian ILIE, dir. Radio Vocea României Brăila : Inepţia inepţiilor electorale dâmboviţene: România Unită exclude România Mare


Un bun prieten şi coleg de zbateri şi dezbateri pe frontul politic mi-a trimis deunăzi o postare de pe Facebook în care se semnalează o oarece ticăloşie comisă zilele acestea de Partidul România Unită al evadatului Bogdan Adio-dar-mă-ntorc-la-tine Diaconu. Iată despre ce este vorba:

" Partidul România Unită înfiinţat ad-hoc de Diaconu Bogdan, preşedintele acestei formaţiuni care se vrea democratică, au găsit de cuviinţă să atace în instanţe judecătoreşti Deciza Birourilor Electorale de Circumscripţie din toate judeţele, care au validat listele de CANDIDAŢI LA CELE DOUĂ CAMERE SENAT ŞI DEPUTAŢI ai PARTUDULUI ROMÂNIA MARE, invocând în mod ruşinos, fals, lipsiţi de scrupule, susţinând că listele de candidaţi nu au fost semnate de preşedintele PRM.

Instanţele le-au respins contestaţiile care sunt lipsite de orice temei legal. În aceste condiţii PRM îşi rezervă dreptul de a ignora acest comportament haiducesc la care recurge această formaţiune politică care îşi bate joc te titulatura proprie Partidul România Unită. Oare unită o vor???.. Să fim serioşi Mâna cu care loveşte mişeleşte acest Bogdan Diaconu, nu trece neobservată. Electoratul din România, cetăţenii din graniţele acestei ţări vor sancţiona în 11 Decembrie 2016, acest comportament ticăloşit. Poporul român nu îşi uită duşmanii nici în ziua de Crăciun. “Poporul român” crede în cinste şi dreptate şi îşi doreşte o viaţă fără compromisuri. Domnule Bogadan Diaconu, sunteţi tânăr dar aţi ales un drum greşit care nu vă face cinste. Istoria nu iartă! Programul PRU este plagiat de Bogdan Diaconu după Programul lui Marian Munteanu. "

Din păcate, aşa este,  PRU a depus contestaţii in vreo 15 judeţe. Tulcea, se pare, este singurul judeţ în care Biroul Electoral Judeţean a şi respins listele cu candidaţii PRM. Ieri tribunalele din 5 judeţe respinseseră contestaţiile, la Craiova una din contestaţiile din zonă a ajuns la Curtea de apel, care se va pronunţa marti. În sfârşit,  mai sunt 3-4 zile până la încheierea perioadei de contestare, dar este trist că PRU recurge la astfel de lovituri sub centură.
Culmea, un partid  nou, ce se pretinde purtător al intereselor naţionale, loveste un partid care chiar s-a dovedit naţionalist prin tot ce a înfăptuit în cei 26 de ani postdecembristi. Culmea culmilor, de fapt inepţia inepţiilor din politica dâmboviţeană, este că partidul acela se numeşte “România Unită”, iar partidul pe ale carui liste le contestă se numeşte “România Mare”. Cum naiba vine asta?   


Păi, pe Dâmboviţa minţile încinse produc arcuri electrice între idei nevinovate. Ăştia suntem, viaţa la grămadă ne-a înfierbântat rău de tot, decând cu libertăţile astea după care părinţii-ne au tânjit iar fiii-ne rătăcesc  prin cotloanele vremurilor ca prin galeriile cu scumpeturi transnaţionale ale mall-urilor asfixiindu-ne marile oraşe…
                 Viaţa  la  grămadă

        Ăştia suntem - ţanţoşi, blegi şi trişti
        Lângă munţi de piatră şi zăpadă
        Paştem oi profetice-n mirişti
        Şi-asudăm de  viaţă la grămadă
       
        Ce-a trăit sărmanul meu popor
        E un lung remake de frunze verzi
        Cu iluştri voievozi călări
        Stând de veghe miticei grămezi

        Câte delăsări şi năbădăi
        I-au fost dat istoriei să vadă
        Pe acest tărâm bătut de ploi
        Unde înflorirăm la grămadă

        Câte ierni de iad şi veri cu şerpi
        De vipie-n ceasuri de nămiezi
        Când se fură cai, se-mpuşcă cerbi
        Sub privirea leneşei grămezi

        Ce trecut - stropit cu vin şi mir
        Consumate ca licoare fadă -
        Nu ne mai trezim din adormiri
        Cu coşmar de traiul la grămadă

        Doamne  numai Tu poţi să ne mişti
        De mai ai răbdare,  cum ne vezi
        Risipiţi  tânguitori şi trişti
        În buricul miticei grămezi…


Da, oameni buni, partidul cel umflat de Ghiţă cu pompa de flit, care uneşte în vorbe dezbinând în fapte, este o excrescenţă a PSD-ului deli-ormanizat – zic aşa având în vedere că toponimul Teleorman provine  din cuvintele turceşti deli (nebun) şi orman (pădure).Judeţul astfel denumit, se ştie, este fieful preşedintelui pesedist Liviu Dragnea. Ei bine, listele pe acest judeţ ale PRM sunt deschise de Dl. Constantin Cojocaru (preşedintele Partidului Poporului – PP-LC) şi Cezar Avrămauţă (Stegarul Dac). Logica “emanţilor” decembrişti transhumaţi în PSD şi excrescenţa acestuia poreclita PRU este simplă: odată cu dispariţia de pe scenă a lui Dan Diaconescu PRU ar urma să preia electoratul acestuia, de factură naţionalistă, şi să-l social-democratizeze pentru când va să fie vorba de reprezentarea în Parlament şi alcatuirea majorităţii. Ce tupeu şi pe Cojocaru ăsta – vorba lui Nenea Iancu “să-i zdrobească băiatului cariera!... Cum e el simţitor, e în stare să se prăpădească…”!
Şi cum se mai zbate el, Dragnea, să-şi salveze cariera! În locul liderilor-locomotivă care până acum au tras PSD-ul făcând din el cel mai puternic partid de pe scena noastră politică, Liviu Dragnea este el tras de partid – ca o locomotivă ramasă în coada şirului de vagoane ce au laut-o la vale, în care în loc de cărbune s-au descărcat saci de dosare, ce nu se pun pe foc, dar pot oricând fi scoase şi puse pe masă. Cine ia la puricat programul electoral al PSD va constata ca el anunţă unele schimbări de perspectivă ce duc cu gândul la Legea Cojocaru şi Constituţia Cetăţenilor – fond suveran de dezvoltare, reindustrializare, eliminarea a peste 100 de taxe fiscale, sprijinirea fermierilor pentru a nu se mai importa alimente, creşterea anuală a numărului de firme etc. Vax pe opinci putrezite şi o altă pălărie – e drept, arătoasă – de pus pe cap Mariei de pe care zdrenţele curg precum Dunărea la Cazane. România, sub o eventuală nouă guvernare pesedista, va ramâne aceeasi nenorocită “colonie la periferia Europei”, cum o caracteriza Dl. Ilie Şerbănescu. Rădăcinile răului vor continua să hrănească mătrăguna oligarhică transnaţională şi să furnizeze alte şi alte cozi de topor. Ponta? Vorbeşte frumos şarlatanul ăsta, se vede că a învatat multe de la Băsescu. Aşa un talent au amândoi de a se da de patrioţi, după ani de guvernare în care au pus ţara la cheremul transnaţionalilor – unul din ei n-ar recunoaşte şi nu şi-ar cere scuze pentru tâmpeniile comise, pe care acum le contrazic prin tot ceea ce afirmă. De parcă mintea românului cea de pe urmă n-ar include şi memoria…
A nu se înţelege că aş fi susţinător al marelui adversar al PSD, combinaţia aceea stupidă dintre - oof! - portocaliu şi albastru siniliu dând un verde prăzului de îi zicem PNLiu, ca rochiţa lui Gorghiu ori Cioloş în pardesiu – valeliu şi oleliu duce-ni-s-ar pe pustiu, că-mi vine să nu mai scriu, să merg în Munţii Siriu, să mă-mbrac în anteriu, să mă cinstesc c-un rachiu şi să povestesc ce ştiu!!!
Da, chiar aşa, ne- “aghesmuit”, vă spun de pe acum că nu ne va fi uşor, că bătălia e pe viaţă şi pe moarte, că legiunile de pretinşi naţionalişti-patrioţi aruncate în luptă de partidele Partidului Unic al Nerozilor Ciorditori de Ţară (PUNCT) – nu, nu pun punct, e doar prescurtare – precum cea sub falsa comandă a lui  Bogdan Diaconu le întind românilor o capcană, cautand să-i convinagă că Partidul România Mare şi-ar fi dat obştescul sfârşit  odată cu Vadim. PRM trăieşte, Bogdane taică, chiar şi la Brăila, unde tocmai aflai că ieri Tribunalul v-a admis contestaţia şi unde - culmea - Uniunea Salvaţi România ne-a sărit în ajutor, cu o cerere de intervenţie în interes personal, respinsă de dez-onor tribunalul brăilean,.căzut sub ocupaţia lui Terente – înviatul postdecembrist reîncarnat în coadă de topor .
Te întreb, Bogdane Barosane: cum o să convingi tu electoratul românesc pe care-l momeşti ca chipurile l-ai apăra de hulpăviile ungurilor să te voteze, când tu loveşti ca un mişel, pe la spate,  tocmai partidul care duce  de 27 de ani  pe drumurile ţării stindardul luptei împotriva revizionismului maghiar?! Eu tot sper ca ultima fărâma de democraţie în ţara asta să mai ostoaie foamea de dreptate a românilor. Iar dacă va fi ca justiţia asta strâmbă să aibă ultimul cuvânt şi să elimine PRM din cursa electorală mi-e teamă că n-ai făcut decât să dai foc României, oferindu-le pe tavă o sticlă incendiară de proporţii celor ce-şi propun o nouă revoltă în masă, care să desfiinţeze Parlamentul cotit cumva spre stânga. E o stângăcie a aşazisei stângi româneşti care ne va costa enorm, Bogdane…
Căci, Bogadane, Barosane, n-auzişi, bre, de maidane unde se aprind havane cu mirosuri diafane în explozii suverane ce încing meridiane ??? Nu fac decât să vă previn – pe tine şi pe Ghiţă şi pe Dragnea – de posibila consecinţă iremediabilă a actului vostru necugetat. Nu PRM va fi să se afle în stradă, la o adică, dar asasinatul ce-l comiteţi pe scena politică damboviţeană cu PRM ca victimă va fi de natură să dea apă la moară adevăraţilor voştri adversari. Păcat, aţi mai trecut odată prin aşaceva - tragedia de la Colectiv – dar n-aţi învăţat lecţia. Şi vă mai şi daţi drept băieţi deştepti, mă!!!

Spun asta ca să se ştie
Marian Ilie
Emisiune Radio V ocea României Brăila

3 comentarii:

 1. Felicitări și mulțumiri, domnule director Marian Ilie, Vocea României Brăila! Aș vrea să aranjăm o discuție la postul dvs de radio cu ceva cald și foarte important, pe care alte mijloace de informare în masă nu numai că nu ne lasă să comunicăm cu alegătorii, dar dezinformează grosolan mințind că Partidul România Mare nu va participa în alegerile parlamentare din cdecembrie. Apelez la sentimentele dvs. patriotice, valorile în care credeți și pe care le promovați să dăm un răspuns după încheierea astăzi a tuturor proceselor de contestare a candidaților PRM. Personal al ajutat toate județele din Moldova, plus Brăila și Brașovul, cu întâmpinări la prima instanță și apel ori cu apeluri împotriva contestațiilor PRU aprobate de unele tribunale, ca Tribunalul Brăila. Toate acestea au fost câștigate de mine în această săptămână! La nivelul țării s-au pirdut din neglijență și necomunicare participarea la alegeri în județele Maramureș, Ialomița, Ilfov și Sălaj, iar în Covasna nu s-au depus liste, pentru că în ultima zi șeful filialei a plecat la PRU cu liste și oameni!!! Mai am și alte informații cu care putem informa brăilenii și gălățenii. Sunt unul din liderii PRM Galați, candidez pe locul 1 la Camera Deputaților și doresc să realizăm o campanie activă și serioasă, dar avem acces greu la public. Mulțumesc anticipat! Cu respect, Constantin Asofronie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnule Costin , multumesc de interventie si pentru aprecieri. Saptamana aceasta voi veni la Braila si va voi contacta prin cei de acolo. Ce as avea de adaugat este ca inca suntem in pericol ca si lista de la Valcea sa fie respinsa si sa fie scos din cursa Dl. Florin Zamfirescu. Maine (luni) Curte de apel Pitesti va hotari.

   Ștergere
 2. https://www.facebook.com/groups/110310465969723/352932551707512/?notif_t=like&notif_id=1478378254214060

  RăspundețiȘtergere

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.