miercuri, 26 octombrie 2016

SARMALE! Ingredientul SECRET pe care să-l pui neapărat atunci când le fierbi!



Ingrediente:
2 kg carne tocată amestec vită şi porc
300 g slănină afumată
1/2 kg ceapă, 200 g orez, 50 ml ulei
sare, piper
o varză acră mărişoară
Pentru sos:

2-3 linguri ulei
un litru vin alb
3 morcovi
o crenguţă cimbru uscat
PREPARARE:
1. Cu o zi înainte de prepararea sarmalelor, se gustă varza acră şi, dacă este foarte sărată, se desface foaie cu foaie şi se pune la desărat. Apoi, se taie nervurile şi foaia se taie în două sau trei părţi, în funcţie de cât este de mare. Nervurile scoase se toacă mărunt.
2. În ulei încins se pune ceapa mărunt tăiată să se călească şi apoi se adaugă orezul. Se lasă 5 minute, cât să înflorească orezul şi apoi, fierbinte, se pune peste carnea tocată. Se amestecă bine și se potriveşte de sare și piper.
3. Se înfăşoară apoi sarmale în foile de varză tăiate şi se aşază într-o oală în care s-a pus un strat de nervuri de varză, alternativ cu slănina afumată. Se toarnă apă şi uleiul şi se lasă la fiert, pe aragaz, pentru o oră.
4. Apoi, se toarnă vinul, se adaugă morcovul ras și cimbrul şi se transferă la cuptor. Se mai lasă 2 ore la foc domol.
Sursa
http://fiisanatos.info/numai-asa-fac-sarmale-ingredientul-secret-pe-care-sa-l-pui-neaparat-atunci-cand-le-fierbi-le-da-un-gust-nemaipomenit/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

NOTĂ: Blogul NU răspunde pentru articolele publicate, opiniile postate la rubrica Comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine, integral, autorului articolului, comentariului.